ŠKODA geeft designvideo en eerste interieurschetsen vrij van de VISION RS

ŠKODA geeft designvideo en eerste interieurschetsen vrij van de VISION RS

  • Interieur van de ŠKODA VISION RS combineert sportiviteit met duurzaamheid
  • Video gunt een blik op het interieurdesign van de conceptauto
  • Wereldpremière sportief, compact studiemodel op autosalon van Parijs 2018

De ŠKODA VISION RS vormt een vooruitblik op de ŠKODA RS-modellen van de toekomst. Nog voor de officiële wereldpremière op het autosalon van Parijs in oktober geven de ontwerptekeningen een eerste indruk van hoe het interieur van de conceptstudie zal ogen. Bovendien toont een video hoe het innoverende interieur met vegan en duurzaam geproduceerde materialen vorm krijgt in de designstudio in Praag.

 

De video leidt de kijker binnen in de designstudie in de Tsjechische hoofdstad, niet ver van de Praagse Burcht, Charles Bridge, het Dansende Huis en het Žofín-paleis. De eerste ontwerpen van de ŠKODA-modellen van de toekomst werden niet alleen gemaakt in de designstudio in Česana/Mladá Boleslav maar ook in de inspirerende omgeving en sfeer van een Praags art-nouveaugebouw aan de Masarykovo nábřeží.

 

Een ŠKODA-ontwerper tekent heel vaardig een sportief en helder interieur met wat lijkt op

zwevende stoelen, koolstofvezel en kristalglas, opvallende lichteffecten en stilistische verwijzingen naar de autosport.

De ŠKODA VISION RS is gehuld in stralend wit om zijn aandrijftechnologie en duurzame materiaalkeuzes in de verf te zetten.

 

Kristalglas, koolstofvezel en verwijzingen naar de autosport

Het langgerekte dashboard met elementen in koolstofvezel krijgt hetzelfde symmetrische lijnenspel als het radiatorrooster. De afwerking van de VISION RS is gemaakt van met de hand vervaardigd en speciaal op maat gesneden kristal van de Tsjechische glasfabrikant Lasvit. Het dashboard is voorzien van speciale RS-designanimaties en wordt verlicht door lichteffecten die interageren met het touchscreen van het infotainmentsysteem.

 

De volledig uit carbon vervaardigde middenconsole van de VISION RS kreeg een spaceframedesign met geïntegreerde shiftbywirebediening voor de DSG-versnellingsbak. Dit hoogtechnologische materiaal, dat werd gebruikt voor de aankleding, de deurpanelen en de stoelen, zorgt voor een rechtstreekse link met de racerij. De speciale lusvormige deurgrepen verwijzen naar de autosport, de bergvakken met rubberen elastieken zijn gewoonweg ‘simply clever’. Naast een sportief voorkomen zet de ŠKODA VISION RS vooral in op duurzaamheid. Zo is het koolstofvezel dat hier gebruikt wordt voor 100% vervaardigd uit gerecycleerd polyester terwijl de stoelbekledingen gemaakt zijn van vegan alcantara.

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg