ŠKODA Import Belgium is Official Car Supplier van het WK Wielrennen 2021

 

  • ŠKODA Import Belgium mag zich niet alleen partner, maar ook Official Car Supplier van het 2021 UCI Road World Championships Flanders Belgium noemen
  • Het Wereldkampioenschap Wielrennen gaat dit jaar door in Vlaanderen van 19 tot 26 september en wordt het grootste Belgische sportevenement van de afgelopen 20 jaar
  • ŠKODA Import Belgium zal zowel aan de organisatie als de teams en hun VIP-gasten mobiliteit verschaffen met een vloot van 140 wagens
  • De slogan van deze campagne luidt ‘ŠKODA, supporter van de grootste fietsfamilie’

 

Na de Tour de France, La Vuelta, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik mag ŠKODA zich nu ook partner én officiële autoleverancier van het WK Wielrennen 2021 noemen. De eeuwfeesteditie van het wereldkampioenschap gaat door in Vlaanderen van 19 tot 26 september en wordt gefaciliteerd door een vloot ŠKODA-wagens van de types OCTAVIA COMBI, SUPERB COMBI én ENYAQ iV.

 

Om te begrijpen waarom ŠKODA AUTO de uitgelezen partner voor de wielerwereld is, moeten we even terug naar het jaar 1895. Slotenmaker Václav Laurin had net een nieuwe fiets gekocht, maar was er allesbehalve blij mee. Toen zijn klachten geen gehoor kregen bij de producent, besloot hij samen met boekenverkoper Václav Klement zelf tweewielers te gaan produceren. Een jaar later telde het merk Slavia al 21 werknemers en stonden er vijf fietsmodellen in de brochure, die naderhand tot de productie van motorfietsen en finaal ook tot de auto’s van het merk ŠKODA hebben geleid.

 

Historisch moment

Vanuit die achtergrond heeft ŠKODA AUTO zich gaandeweg opgewerkt tot dé logistieke partner voor wielerwedstrijden. Vandaag zijn de modellen SUPERB, OCTAVIA en ook de elektrische ENYAQ iV een vaste waarde geworden in het peloton – zowel voor de wedstrijdleiding als voor de teams en hun genodigden. Dat ŠKODA dit jaar ook het WK Wielrennen aan zijn palmares mag toevoegen, bovendien in het jaar dat het wereldkampioenschap zijn 100ste verjaardag viert, getuigt van de innige band die het automerk met de wielersport heeft opgebouwd. Als kers op de taart gaat het nakende UCI Road World Championship ditmaal door in de geboortestreek van de Flandrien, nota bene als het belangrijkste Belgische sportevenement van de afgelopen 20 jaar.

 

140 wagens

ŠKODA Import Belgium levert 140 wagens voor gebruik op en naast het parcours van het WK 2021. De vloot van het Wereldkampioenschap Wielrennen bestaat grotendeels uit ŠKODA-modellen met een duurzame mix van aandrijflijnen, gaande van elektrische voertuigen over plug-in hybrides tot aan efficiënte thermische motoren. Als onderdeel van een grote autogroep is ŠKODA Import Belgium bovendien in staat om snel modellen te leveren die niet in het eigen gamma zitten. Denk daarbij aan busjes voor mediamensen en hun materiaal, maar ook aan de Doctor’s Car die aan specifieke eisen qua ruimte en uitrusting moet voldoen. Tot slot verleent het ŠKODA-netwerk ook logistieke en technische ondersteuning aan de WK-vloot tijdens de 8-daagse wielerwedstrijd. Of hoe ŠKODA de tagline ‘supporter van de grootste fietsfamilie’ ook tijdens het WK Wielrennen 2021 overtuigend in de praktijk zal brengen.
 

SKODA - Official Car Supplier UCI CC 2021 NL.pdf

PDF - 190 Kb

Liana Picard

PR Manager ŠKODA Import, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be