ŠKODA KAMIQ: een eerste glimp van het interieur

ŠKODA KAMIQ: een eerste glimp van het interieur

  • Nieuw interieurconcept van het merk ook in ŠKODA KAMIQ
  • Vrijstaand en prominent zichtbaar scherm
  • Elegante stoelbekleding in microvezel en nieuwe oppervlakken met kristalstructuur

Kort voor de wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ op het autosalon van Genève, laat ŠKODA voor het eerst binnenkijken in het interieur van de nieuwe stads-SUV. Het interieur van de KAMIQ verenigt op indrukwekkende manier ergonomie en emotie, in combinatie met de voor ŠKODA gebruikelijke genereuze hoeveelheid ruimte. De KAMIQ is het tweede model van het traditionele Tsjechische merk dat bedeeld werd met het nieuwe interieurconcept.

 

Het interieur van de ŠKODA KAMIQ onderscheidt zich door het nieuwe interieurconcept dat het licht zag in het studiemodel van de VISION RS. Een opvallende lijn loopt om het hoog geplaatste en vrijstaande display dat onmiddellijk in het blikveld van de bestuurder ligt. Deze lijn weerspiegelt het lijnenspel van de motorkap en dient als ergonomische steun bij de bediening van het touchscreen. De optionele Virtual Cockpit, met zijn 10,25” een van de grootste displays in het segment, is de tweede digitale highlight waarmee ŠKODA de nieuwe KAMIQ uitrust. Het hertekende dashboard sluit naadloos aan op de emotionele designtaal van het koetswerk. De ventilatiemonden lopen door tot in de deuren en benadrukken visueel het ruimtegevoel in de KAMIQ.

 

Nieuw reliëf in de oppervlakken, warme kleuren en sfeerverlichting

Het dashboard met nieuw uitgewerkte decoratie en de hoogkwalitatieve panelen van de voorste deuren zijn uitgewerkt in zacht aanvoelende schuimoppervlakken met een nieuwe kristalstructuur die gebaseerd is op een uniek reliëf. Dit reliëf zal in de toekomst typerend zijn voor ŠKODA-design. De sfeerverlichting die beschikbaar is in de kleuren koper, rood en wit creëren een aangename sfeer. Deze tinten geven de interieurkleuren een visueel extra en zorgen voor een boeiend contrast met het stiksel op de stoelbekleding. Suedia, een fijne microvezel, is als optie beschikbaar voor de stoelbekleding. Voor meer comfort biedt de ŠKODA KAMIQ optionele verwarming aan voor voorruit, achterstoelen en stuur.

 

Ruimte over dankzij een lange wielbasis

Gebouwd op het modulaire platform voor overdwarse motoren (MQB) pakt de ŠKODA KAMIQ uit met de royale ruimte die je mag verwachten van een ŠKODA. De wagen heeft een wielbasis van 2.651 millimeter en biedt achteraan een vrije knieruimte van 73 millimeter. De koffer heeft een inhoud van 400 liter die uitgebreid kan worden tot 1.395 liter bij neergeklapte achterstoelen.

 

De nieuwe ŠKODA KAMIQ gaat in wereldpremière tijdens het autosalon van Genève van 5 tot 17 maart 2019.

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg