ŠKODA KAROQ: een steunpilaar van het modellengamma

  • Meer dan een half miljoen exemplaren geproduceerd sinds de introductie van de SUV in 2017
  • ŠKODA's bestverkochte SUV en het op één na populairste model van het merk na de OCTAVIA in 2020 en in de eerste helft van 2021
  • Tweede model van de ŠKODA SUV-campagne heeft talrijke prijzen gewonnen
  • De opgefriste ŠKODA KAROQ maakt zijn debuut tijdens een digitale mediapresentatie op 30 november

Sinds zijn introductie in het voorjaar van 2017 heeft de ŠKODA KAROQ substantieel bijgedragen aan het succes van de Tsjechische autofabrikant. Samen met zijn ‘grote broer’, de KODIAQ, heeft deze compacte SUV wereldwijd talloze klanten en autotijdschriften voor zich gewonnen en een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het merk ŠKODA in de afgelopen jaren. Meer dan 500.000 exemplaren van de KAROQ zijn sinds 2017 van de productielijnen gerold. In 2020 en in de eerste helft van 2021 was het de bestverkochte SUV van ŠKODA en het op een na populairste model van het merk in het algemeen, na de OCTAVIA. De opgefriste ŠKODA KAROQ maakt zijn debuut tijdens een digitale mediapresentatie op 30 november.

 

Martin Jahn, lid van de raad van bestuur van ŠKODA AUTO voor Sales en Marketing, zegt: "Met zijn royale ruimte en typische ŠKODA-functionaliteit heeft de KAROQ onze klanten vanaf het begin weten te bekoren. Het was ons populairste SUV-model in het afgelopen jaar en de eerste helft van 2021 – wat zijn belang binnen de modelportfolio illustreert. Ik ben ervan overtuigd dat we met de nieuwe editie van de KAROQ op dit succesverhaal zullen voortbouwen en nieuwe klanten voor het merk zullen winnen."

 

De ŠKODA KAROQ, die in 2017 werd geïntroduceerd, vertegenwoordigde de tweede fase van de ŠKODA SUV-campagne, waardoor deze modelserie een belangrijk onderdeel is geworden van wat een echt succesverhaal is geworden – in 2020 was dit voertuigsegment al goed voor bijna 40 procent van ŠKODA's wereldwijde verkoopcijfers. In 2020 en de eerste helft van 2021 was de KAROQ inderdaad ŠKODA's populairste SUV en het op een na best verkochte model van de Tsjechische autofabrikant in het algemeen, na de OCTAVIA. Meer dan 500.000 exemplaren van de KAROQ zijn sinds 2017 van de productielijnen gerold, en hij is momenteel wereldwijd verkrijgbaar in 60 landen. ŠKODA produceert dit model in Tsjechië en Slowakije, alsook in Rusland en China.

 

Een opwindend design en typische ŠKODA-kwaliteiten

De KAROQ werd gelanceerd met dezelfde opwindende designtaal als de KODIAQ, compleet met kristallijne elementen, dynamische vormen en scherp gedefinieerde lijnen. Hij zet ook de ŠKODA-afspraak voort om de namen van SUV-modellen te laten beginnen met een K en eindigen met een Q. De naam grijpt terug naar de taal van de oorspronkelijke bewoners van Alaska, de Alutiiq. Zijn compacte afmetingen maken van de KAROQ de perfecte auto voor stedelijke omgevingen, terwijl zijn off-roadmodus en grote bodemvrijheid, evenals een optionele vierwielaandrijving ervoor zorgen dat hij net zo goed uitblinkt op uitdagender terrein. Met zijn uitzonderlijke ruimte en grote bagageruimte is het de ideale auto voor gezinnen en lifestyle-gerichte klanten. De optionele VarioFlex-achterbank is slechts een van de vele Simply Clever-functies van de functionele KAROQ. Hij biedt ook superieure actieve en passieve veiligheid, talrijke rijhulpsystemen, nog meer comfort en een schat aan geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen.

 

Talrijke onderscheidingen van de internationale automobielmedia

Naast zijn grote populariteit bij klanten staat de ŠKODA KAROQ zeer hoog aangeschreven bij de internationale automobielpers, zoals blijkt uit de vele prijzen die hij sinds zijn debuut in 2017 in de wacht heeft gesleept. In zijn eerste verkoopjaar werd de KAROQ onmiddellijk bekroond door de meest prominente automagazines in Duitsland, de grootste afzonderlijke markt voor ŠKODA wereldwijd. Auto Bild bekroonde hem met het Gouden Stuurwiel als beste kleine SUV, terwijl Auto Motor und Sport hem onderscheidde met de AUTONIS-prijs voor het beste nieuwe compacte SUV-design. De KAROQ versloeg ook de concurrentie om de Auto Trophy van Auto Zeitung te winnen als de beste import-SUV in de prijsklasse tot 25.000 euro in 2017, 2018 en 2019. In 2018 won hij de titel als beste importvoertuig in de categorie compacte SUV's en terreinauto's in de auto motor und sport Best Cars-lezersverkiezing; dat werd aangevuld met de Tsjechische en Griekse Auto van het Jaar-awards en de SUV van het Jaar-award in Bulgarije en bij The Fleet News Awards in het Verenigd Koninkrijk. Het Duitse bedrijfswagenmagazine firmenauto heeft de ŠKODA KAROQ voor drie opeenvolgende jaren, van 2019 tot 2021, bekroond met de prijs Bedrijfswagen van het Jaar in de categorie compacte SUV en crossover. In 2021 won de KAROQ niet alleen de titel Best Family SUV in het Britse tijdschrift What Car?, maar sleepte hij ook twee prijzen in de wacht in Rusland, waar hij werd uitgeroepen tot Autoreview Auto van het Jaar en Beste compacte 4×4 Crossover bij de Za Rulyom Grand Prix-awards.

S21-21N - Mainstay of the model range (3p).pdf

PDF - 270 Kb

Liana Picard

PR Manager ŠKODA Import, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be