ŠKODA KODIAQ RS : persdossier

 

Overzicht: De ŠKODA KODIAQ RS – prestatiegerichte SUV met RS-genen

 

  • De eerste SUV in de lange geschiedenis van de ŠKODA RS-familie
  • De KODIAQ RS is de nieuwe voorloper in de SUV-campagne van de Tsjechische autobouwer
  • De dieselmotor (goed voor 176 kW/240 pk) levert topprestaties, staat voor een sportieve levensstijl en houdt rekening met het milieu
  • Dynamic Sound Boost versterkt het gevoel van de krachtigste KODIAQ-variant
  • Met een recordtijd van 9 minuten en 29,84 seconden voor één ronde op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring is de KODIAQ de snelste SUV met zeven zitplaatsen

 

De ŠKODA KODIAQ RS is de eerste SUV in de sportieve RS-familie van ŠKODA en de nieuwe voorloper in de SUV-campagne van de Tsjechische autobouwer. Het prestatiegerichte model wordt aangedreven door de krachtigste productiedieselmotor in de geschiedenis van ŠKODA met een vermogen van 176 kW (240 pk). De wagen toonde waartoe hij in staat was met de snelste rondetijd ooit (9 minuten en 29,84 seconden) op het moeilijkste racecircuit van de wereld: de Nordschleife van de Nürburgring. De prestatiegerichte SUV is ook de eerste ŠKODA met Dynamic Sound Boost voor een uitgesproken tot de verbeelding sprekend motorgeluid.

 

De ŠKODA KODIAQ RS is standaard uitgerust met vierwielaandrijving. Dankzij zijn zeer dynamische weggedrag (op de weg en offroad) en zijn erg stoere voorkomen vinden de intussen talloze liefhebbers van krachtige SUV’s hierin alles wat ze zoeken. De KODIAQ RS is dé unieke combinatie voor wie houdt van een moderne, sportieve levensstijl. De krachtige en toch zuinige dieselmotor heeft een ontegensprekelijk duurzaam karakter. Met de perfecte mix van dynamische rijervaringen en uitstekend dagelijks rijgemak is de KODIAQ RS de eerste SUV die de typische kwaliteiten van alle ŠKODA RS-modellen combineert.

 

Sportief en comfortabel tegelijk

Of het nu is voor een dagje shoppen in de stad, voor een uitje met het gezin of voor een sportieve – al dan niet onverharde – rit, de ŠKODA KODIAQ RS is perfect uitgerust voor zowat alle mogelijke omstandigheden van alledag. De eerste prestatiegerichte SUV van het Tsjechische merk richt zich op actieve klanten met oog voor design. Met de ŠKODA KODIAQ RS kunnen ze hun moderne levensstijl koesteren en, door het sportieve voorkomen van de wagen, nog meer in de verf zetten. Dankzij de krachtige motor is het met de SUV sportief en aangenaam rijden op de weg. Ook een stel mountainbikes vervoeren in de ruime koffer of een kleinschalige verhuizing aanpakken, vormt geen probleem. Kortom, de ŠKODA KODIAQ RS combineert de kwaliteiten van een sportieve auto voor lange afstanden met die van een oerdegelijke, veilige gezinswagen.

td-kodiaq-rs-diesel-en.pdf

PDF - 333 Kb

KODIAQ_RS_in_numbers_en.pdf

PDF - 1.1 Mb

KODIAQ_RS_FamilySport_en.pdf

PDF - 1.2 Mb

S18-28N - Presskit kodiaq RS (17p).pdf

PDF - 550 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be