ŠKODA KODIAQ RS : persdossier

ŠKODA KODIAQ RS : persdossier

 

Overzicht: De ŠKODA KODIAQ RS – prestatiegerichte SUV met RS-genen

 

  • De eerste SUV in de lange geschiedenis van de ŠKODA RS-familie
  • De KODIAQ RS is de nieuwe voorloper in de SUV-campagne van de Tsjechische autobouwer
  • De dieselmotor (goed voor 176 kW/240 pk) levert topprestaties, staat voor een sportieve levensstijl en houdt rekening met het milieu
  • Dynamic Sound Boost versterkt het gevoel van de krachtigste KODIAQ-variant
  • Met een recordtijd van 9 minuten en 29,84 seconden voor één ronde op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring is de KODIAQ de snelste SUV met zeven zitplaatsen

 

De ŠKODA KODIAQ RS is de eerste SUV in de sportieve RS-familie van ŠKODA en de nieuwe voorloper in de SUV-campagne van de Tsjechische autobouwer. Het prestatiegerichte model wordt aangedreven door de krachtigste productiedieselmotor in de geschiedenis van ŠKODA met een vermogen van 176 kW (240 pk). De wagen toonde waartoe hij in staat was met de snelste rondetijd ooit (9 minuten en 29,84 seconden) op het moeilijkste racecircuit van de wereld: de Nordschleife van de Nürburgring. De prestatiegerichte SUV is ook de eerste ŠKODA met Dynamic Sound Boost voor een uitgesproken tot de verbeelding sprekend motorgeluid.

 

De ŠKODA KODIAQ RS is standaard uitgerust met vierwielaandrijving. Dankzij zijn zeer dynamische weggedrag (op de weg en offroad) en zijn erg stoere voorkomen vinden de intussen talloze liefhebbers van krachtige SUV’s hierin alles wat ze zoeken. De KODIAQ RS is dé unieke combinatie voor wie houdt van een moderne, sportieve levensstijl. De krachtige en toch zuinige dieselmotor heeft een ontegensprekelijk duurzaam karakter. Met de perfecte mix van dynamische rijervaringen en uitstekend dagelijks rijgemak is de KODIAQ RS de eerste SUV die de typische kwaliteiten van alle ŠKODA RS-modellen combineert.

 

Sportief en comfortabel tegelijk

Of het nu is voor een dagje shoppen in de stad, voor een uitje met het gezin of voor een sportieve – al dan niet onverharde – rit, de ŠKODA KODIAQ RS is perfect uitgerust voor zowat alle mogelijke omstandigheden van alledag. De eerste prestatiegerichte SUV van het Tsjechische merk richt zich op actieve klanten met oog voor design. Met de ŠKODA KODIAQ RS kunnen ze hun moderne levensstijl koesteren en, door het sportieve voorkomen van de wagen, nog meer in de verf zetten. Dankzij de krachtige motor is het met de SUV sportief en aangenaam rijden op de weg. Ook een stel mountainbikes vervoeren in de ruime koffer of een kleinschalige verhuizing aanpakken, vormt geen probleem. Kortom, de ŠKODA KODIAQ RS combineert de kwaliteiten van een sportieve auto voor lange afstanden met die van een oerdegelijke, veilige gezinswagen.

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.

 

  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.

     

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg