ŠKODA komt voor de derde keer naar de Zoute Concours d’Elégance

ŠKODA komt voor de derde keer naar de Zoute Concours d’Elégance

Op de Concours d’Elégance van de Zoute Grand Prix die plaatsvindt op 12 en 13 oktober, zal ŠKODA een schitterende SUPERB OHV uit 1948 voorrijden. Deze berline getuigt van het rijke verleden en de knowhow van het merk.  

Voor de derde opeenvolgende keer zal ŠKODA aanwezig zijn op de Zoute Concours d'Elégance. Dit evenement is een absolute ‘must-see’ voor liefhebbers van fraaie klassiekers en vindt plaats op 12 en 13 oktober. De toeschouwers krijgen de kans om er een prachtige SUPERB OHV uit 1948 te ontdekken die na een intensieve restauratie van drie jaar door het ŠKODA Museum in zijn oorspronkelijke glorie werd hersteld. De voorbije jaren toonde  ŠKODA in Knokke een 1101 Tudor en de Popular Monte Carlo.

Avantgarde

ŠKODA neemt op regelmatige basis deel aan een belangrijk evenement als de Zoute Concours d'Elégance, omdat dit evenement naadloos aansluit bij het prestigieuze verleden van het merk dat in 1895 werd opgericht. Het merk bouwde destijds diverse topmodellen die over tal van avant-gardistische technische oplossingen beschikten. De SUPERB uit 1948, die op de Zoute zal worden voorgesteld, maakt gebruik van bijzonder vooruitstrevende technologieën zoals een middenbalkchassis, een volledig onafhankelijke ophanging, hydraulische remmen en een zescilindermotor.

Continuïteit

Deze technologische verfijning is ook terug te vinden in de nieuwe ŠKODA SUPERB, 85 jaar na de lancering van de eerste generatie van het gelijknamige model. Dit topmodel beschikt uiteraard over alle comfort- en veiligheidsvoorzieningen. Zowel de berline- als de Combi breakversie van de SUPERB blijft trouw aan zijn prestigieuze roots en wentelt zijn passagiers in ruimte en luxe waardoor de Superb de bestseller in zijn segment is.

Hoogdag voor autoliefhebbers

De Zoute Concours d'Elégance brengt op 12 en 13 oktober 70 unieke voor- en naoorlogse  auto's bij elkaar op de terreinen van de prestigieuze Royal Zoute Golf Club. Het publiek zal deze schitterende klassiekers kunnen bewonderen op zaterdag van 10u30 tot 17u en op zondag van 9u30 tot 15u30. Tickets voor dit unieke evenement zijn verkrijgbaar via www.zoutegrandprix.be.

 

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg