ŠKODA OCTAVIA opnieuw in topvorm: bestseller krijgt grondige opfrisbeurt

ŠKODA OCTAVIA opnieuw in topvorm: bestseller krijgt grondige opfrisbeurt

 • 'Hart van het merk' met nieuwe designelementen voor- en achteraan

 • Moderne full-ledkoplampen verkrijgbaar

 • Nieuwste generatie infotainmentsystemen met display in glasdesign

 • ŠKODA Connect zorgt voor veelzijdige connectiviteit met mobiele onlinediensten

 • Rijbijstandssystemen met technologieën uit hogere klasse

 • Vijf TSI- en vier TDI-motoren met krachtig vermogen en gering verbruik

ŠKODA heeft zijn bestseller grondig herwerkt. De ŠKODA OCTAVIA verschijnt vanaf eind dit jaar met een nieuw vormgegeven voor- en achterzijde, ultramoderne oplossingen voor bijstandssystemen, infotainment en connectiviteit en nieuwe uitrustingen. De vernieuwde versie van het compacte model zal beschikbaar zijn als Berline en als breakversie Combi en beklemtoont opnieuw zijn unieke positie in zijn segment.

 

"De ŠKODA OCTAVIA vormt al sinds het begin een klasse op zich in zijn segment", vertelt ŠKODA-voorzitter Bernhard Maier. "Als 'Hart van het merk' heeft de OCTAVIA vanaf de start zijn stempel gedrukt op de schitterende evolutie van ŠKODA en de onderneming gemaakt tot wat ze vandaag is: een internationaal succesvolle autoconstructeur die in meer dan 100 markten wereldwijd vertegenwoordigd is. Met de nu grondig opgefriste ŠKODA OCTAVIA willen we deze ontwikkeling op duurzame wijze voortzetten", vervolgt Maier.

 

De ŠKODA OCTAVIA is met voorsprong het best verkochte model van de Tsjechische autobouwer. De bestseller van ŠKODA heeft aan de top van zijn segment nieuwe normen bepaald op het vlak van ruimte, functionaliteit, veiligheids- en comforttechnologie, design en prijs-kwaliteitverhouding. In de 20 jaar sinds de voorstelling van de moderne ŠKODA OCTAVIA in 1996 hebben al vijf miljoen klanten overal ter wereld voor een van de modelvarianten uit de OCTAVIA-

familie gekozen. Met de grondig herwerkte versie van de ŠKODA OCTAVIA wil het merk het succesverhaal van zijn voorganger uitdrukkelijk voortzetten en de positie van ŠKODA in de internationale markten verder verstevigen.

 

De lijnen van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA werden krachtig verder aangescherpt, vooral aan de voorzijde. De telkens per twee naast elkaar geplaatste dubbele koplampen vormen een 'vier-ogengezicht' met kristallijne look. Naar wens zijn ze volledig met ledtechnologie verkrijgbaar. Het merklogo prijkt nog prominenter op de neus, de hele voorzijde oogt voortaan nog krachtiger en breder met meer karakter.

 

Het ruimteaanbod van de herwerkte ŠKODA OCTAVIA blijft een van de grootste in zijn klasse. De Berline en Combi bieden een interieurlengte van 1.782 mm en 73 mm beenruimte achterin. Hun koffer meet respectievelijk 590 en 610 l, met neergeklapte rugleuning van de achterzetels wordt dat 1.580 en 1.740 l. De breakversie is optioneel ook verkrijgbaar met een elektrisch bediende kofferklep.

 

Met de facelift krijgt de ŠKODA OCTAVIA ook nieuwe infotainmentsystemen aan boord. Alle vier – Swing en Bolero en de navigatiesystemen Amundsen en Columbus – hebben voortaan een capacitief aanraakscherm in glasdesign, dat al op de minste aanraking reageert. Het systeem Columbus heeft een schermdiagonaal van 9,2 duim; het topsysteem biedt een WLAN-hotspot en kan worden uitgerust met een simkaartmodule voor een supersnelle LTE-internetverbinding aan boord.

 

Ook op het vlak van connectiviteit biedt de vernieuwde ŠKODA OCTAVIA ultramoderne oplossingen. ŠKODA Connect omvat de diensten van Infotainment Online en Care Connect. Care Connect is beschikbaar voor alle uitrustingsvarianten van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA (behalve G-TEC).

 

Ook wat de bijstandssystemen betreft neemt de nieuwe versie van de bestseller de koppositie in – met technologieën die tot dusver enkel in hogere klassen verkrijgbaar waren. Nieuw: wanneer de OCTAVIA met een aanhangwagen rijdt, kan de manoeuvreerhulp bij het langzaam achteruit rijden de besturing overnemen. De vooruitziende voetgangerdetectie is een uitbreiding op de Front Assist. Bovendien werd ook de parkeerhulp verder verbeterd en uitgebreid. Blind Spot Detect en Rear Traffic Alert zorgen voor extra veiligheid bij het wisselen van rijstrook en helpen bij het achterwaarts uitparkeren. De Rear View Camera toont de directe omgeving van de auto op het scherm van het infotainmentsysteem.

 

De talrijke 'Simply Clever'-oplossingen die voordien al beschikbaar waren in de ŠKODA OCTAVIA, worden aangevuld met verschillende nieuwigheden: een personaliseerbare sleutel waarop meerdere gebruikers hun persoonlijke voertuiginstellingen kunnen opslaan, stuurverwarming, klaptafeltjes aan de rugleuning van de voorzetels, flessenhouders die het mogelijk maken om PET-flessen eenvoudig te openen en bij de Combi een uitneembare lamp in de koffer.

 

Het motorenaanbod telt vijf TSI- en vier TDI-motoren, die krachtige prestaties combineren met een gering verbruik. Hun cilinderinhoud reikt van 1,0 tot 2,0 l, het vermogen gaat van 63 kW (84 pk) tot 135 kW (184 pk). Haast alle motoren voor de vernieuwde ŠKODA OCTAVIA zijn behalve met een manuele versnellingsbak ook verkrijgbaar met een geautomatiseerde DSG-zes- of -zevenversnellingsbak. Voor de 1.8 TSI en de 2.0 TDI levert ŠKODA ook vierwielaandrijving. Een highlight voor het onderstel is de optionele Dynamic Chassis Control (DCC), die het mogelijk maakt om het karakter van de stuurinrichting en demping aan te passen via de modi Comfort, Normal en Sport. Het gamma lichtmetalen velgen gaat van 16 tot 18 duim en biedt tal van nieuwe designs.

 

De vernieuwde ŠKODA OCTAVIA Berline en Combi zijn vanaf eind 2016 in de eerste markten bestelbaar. De eerste leveringen volgen begin 2017.

 

 

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 

 • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.

 

 • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.

   

 • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg