ŠKODA onthult meer details van zijn nieuwe krachtige SUV, de KODIAQ RS

ŠKODA onthult meer details van zijn nieuwe krachtige SUV, de KODIAQ RS

  • De eerste RS-SUV van het merk maakt indruk met zwarte accenten en lichtmetalen 20-duimsvelgen
  • Zichtbare uitlaatpijpen en een over de hele breedte van de wagen doorlopende reflector geven de achterkant vorm
  • De nieuwe sportieve SUV viert zijn wereldpremière op het autosalon van Parijs 2018

ŠKODA maakt het publiek warm voor de nieuwe ŠKODA KODIAQ RS. In de aanloop naar de officiële wereldpremière van de wagen op het autosalon van Parijs in oktober 2018 geeft de autobouwer uit Tsjechië opnieuw foto’s vrij van de kenmerken van de SUV. De eerste SUV in het portfolio van ŠKODA RS-modellen maakt niet alleen indruk met zijn dieselmotor van 176 kW (240 pk) maar ook met zijn sportieve en elegante design, opvallende kenmerken in hoogglanzend zwart en lichtmetalen 20-duimsvelgen Xtreme.

 

ŠKODA’s eerste prestatiegerichte SUV zet zijn dynamische ambities in de verf door de talrijke zwarte accenten: zijn opvallende radiatorrooster, dakrails, raamlijsten en zijspiegels worden alle in hoogglanzend zwart uitgevoerd. De achterkant krijgt vorm door twee frappante uitlaatpijpen onder de bumper en een reflector die zich over de hele breedte van de wagen strekt - het onderscheidende kenmerk van alle ŠKODA RS-modellen.

 

Maken hun debuut: de lichtmetalen 20-duimsvelgen standaard

De ŠKODA KODIAQ RS is de eerste wagen uit de ŠKODA-geschiedenis die standaard op 20-duimsvelgen rijdt. De rode remklauwen op de 17”-remschijven zijn duidelijk zichtbaar dankzij de lichtmetalen velgen Xtreme. In deze combinatie van sportiviteit en kracht onderscheidt de vierwielaangedreven SUV zich onmiskenbaar als het meest opmerkelijke model uit de ŠKODA-modelreeksen.

 

Het nieuwe RS-logo doet ook zijn intrede bij de SUV met hoog vermogen. Een ‘v’ voor victory gaat deze welbekende initialen nog steeds vooraf, maar nu in het rood. De nieuwe kleur staat symbool voor de sportiviteit en kracht van de RS-familie. Het nieuwe logo krijgt een prominente plaats op de ŠKODA KODIAQ RS, op het radiatorrooster en op de achterkant bijvoorbeeld. De eerste RS-SUV van het merk zal zijn wereldpremière vieren op het autosalon van Parijs in oktober 2018.

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg