SKODA op het autosalon van Brussel 2015

 

Tijdens het 93e autosalon van Brussel, dat van 16 tot 25 januari 2015 de deuren opent voor het publiek, zal ŠKODA aanwezig zijn in Paleis 9 van Brussels Expo. Een hoogtepunt op de stand van het merk is de Belgische première van de nieuwe ŠKODA Fabia en Fabia Combi.

Een merk in volle ontwikkeling: designstudie ŠKODA VisionC

 

In het kader van het grootste modellenoffensief uit zijn geschiedenis werkt ŠKODA constant aan de uitbreiding en vernieuwing van zijn volledige gamma. In die context neemt het design een steeds belangrijkere plaats in, om uiting te geven aan de emotierijke uitstraling en de kracht van het merk. ŠKODA zet die ambities in de verf met de expressieve designstudie VisionC, het eerste vijfdeurs coupéconcept van het merk.

 

De vormgeving van de dynamisch-elegante VisionC luidt een nieuwe fase in het design van ŠKODA in: het wordt expressiever, dynamischer en rijker aan emoties. Tegelijk toont het vijfdeurs studiemodel nieuwe mogelijkheden op het vlak van innovatieve koetswerkconcepten.

 

De nieuwe ŠKODA Fabia is het eerste in serie gebouwde model van ŠKODA dat die geëvolueerde vormtaal toont, onder meer met designelementen die van het spectaculaire studiemodel VisionC werden overgenomen.

 

De nieuwe ŠKODA Fabia en Fabia Combi: gewoonweg meer auto

 

De ŠKODA Fabia is met in totaal bijna 3,5 miljoen verkochte exemplaren sinds 1999 het op één na best verkochte ŠKODA-model, na de ŠKODA Octavia. Met zijn talrijke kwaliteiten is hij een van de populairste wagens in zijn klasse. In de inmiddels derde, gloednieuwe generatie bepaalt de 'knappe kleine' opnieuw normen.

 

De nieuwe ŠKODA Fabia verleidt als hatchback en als Combi met een duidelijk aangescherpt, dynamisch en emotioneel design en sportieve verhoudingen. Met de nieuwe Fabia introduceert ŠKODA bovendien innovatieve veiligheids-, comfort – en infotainmentsystemen uit hogere voertuigklassen in het segment van kleine wagens. Een highlight is de mogelijkheid om de Fabia via MirrorLink™ en SmartGate aan een smartphone te koppelen. Ondanks de extra technologie en uitrusting wordt de nieuwe generatie tot 65 kg (Combi: 55 kg) lichter en 17% zuiniger. Typisch voor ŠKODA biedt hij ook veel plaats, met recordwaarden op het vlak van kofferruimte, en maximale functionaliteit met tot 19 (Combi: 17) Simply Clever oplossingen.

 

Ongezien bij ŠKODA is de waaier aan mogelijkheden om de Fabia te personaliseren, en dat zowel aan de buitenkant als in het interieur. Zo kan bij de hatchback bijvoorbeeld een andere kleur dan de koetswerkkleur gekozen worden voor het dak, de buitenspiegelbehuizingen en de velgen.

 

Alle motoren beantwoorden aan de Euro 6-uitstootnorm en beschikken over een stop-startfunctie en energierecuperatie. De vermogenwaaier reikt van 44 kW (60 pk) tot 81 kW (110 pk) (Combi: 55 kW (75 pk) tot 81 kW (110 pk)) voor de benzinemotoren en van 55 kW (75 pk) tot 77 kW (105 pk) bij de diesels. De transmissie wordt toevertrouwd aan moderne manuele versnellingsbakken of de automatische DSG-versnellingsbak. De zuinigste versies worden de Fabia en Fabia Combi GreenLine 1.4 TDI van 55 kW (75 pk), met een gemiddeld verbruik van slechts 3,1 liter diesel per 100 km, goed voor een CO2-uitstoot van 82 g/km. Hun commercialisering is voorzien in het tweede semester van 2015.

 

Front Assistant inclusief noodremfunctie voor de stad, Multi Collision Brake, vermoeidheidsdetectie Driver Activity Assistant, Hill Hold Control, antislipsysteem XDS+, sleutelvrij ont-/vergrendelings- en startsysteem KESSY, Rain-Light Assistant, elektromechanisch bekrachtigde stuurinrichting C-EPS, klimaatregeling Climatronic, een groot panoramisch glazen dak… dankzij de nieuwe uitrustingen en bijstandssystemen – standaard of optioneel – maakt de nieuwe Fabia een enorme sprong voorwaarts op het vlak van comfort en veiligheid.

 

De nieuwe Fabia werd recent overigens bekroond met de maximumscore van vijf sterren in de Euro NCAP-crashtests.

 

De beide koetswerkvarianten van het model worden gecommercialiseerd naar aanleiding van het autosalon van Brussel.

 

2014 samengevat

 

De nieuwe ŠKODA Octavia Scout: een echte avonturier voor gezin en vrije tijd

 

Deze robuuste allrounder op basis van de Octavia Combi maakt indruk met een opmerkelijke offroadlook, innovatieve vierwielaandrijving, optimale rijeigenschappen ook op slechte wegen en een bijzonder veelzijdig karakter op de weg en daarbuiten.

 

Dankzij de moderne vierwielaandrijving met een Haldex 5-koppeling en andere nieuwe technische elementen heeft de nieuwe Octavia Scout een maximaal sleepvermogen van twee ton, een toename met 25% tegenover het vorige model. Daarenboven werden ook de respons bij het vertrekken en het klimvermogen van de allrounder duidelijk verder verbeterd. Dankzij de grotere op- en afloophoek trekt de Tsjechische padvinder zich ook op steiler, ruiger terrein vlot uit de slag. Onder de motorkap is er de keuze tussen twee diesels (2.0 TDI van 110 kW/150 pk of 132 kW/180 pk) en een benzinemotor (1.8 TSI van 132 kW/180 pk), die gemiddeld 20% zuiniger werden dan hun voorgangers.

 

CNG-offensief: de nieuwe ŠKODA Octavia G TEC

 

Bij de uitbreiding van zijn milieuvriendelijke gamma zet ŠKODA versterkt in op aardgasvoertuigen. De jongste vertegenwoordiger met die aandrijfwijze is de nieuwe ŠKODA Octavia G TEC.

 

De ŠKODA Octavia G TEC wordt aangedreven door een 1.4 TSI-turbomotor met een vermogen van 81 kW (110 pk), die beantwoordt aan de Euro 6-uitstootnorm. Die werkt zowel op aardgas als op benzine, waarbij de voertuigelektronica steeds de ideale brandstofmodus bepaalt.

 

Het rijbereik van de Octavia G TEC is indrukwekkend: in pure CNG-modus rijdt de Octavia G TEC tot 410 km ver met één volle tank. Het gemiddelde aardgasverbruik bedraagt 5,4 m3/100 km, goed voor een CO2-uitstoot van 97 g/km. In benzinemodus heeft hij een rijbereik tot 920 km. Zo kan de Octavia G TEC met volle brandstoftanks in totaal tot 1.330 km ver rijden. Ondanks zijn zuinigheid ontbreekt het de Octavia G TEC niet aan rijplezier. Het maximumkoppel van 200 Nm staat tussen 1.500 en 3.500 t/min. ter beschikking. De Octavia G TEC accelereert in 10,9 s van 0 tot 100 km/u en heeft een topsnelheid van 195 km/u.

 

De uitgekiende positie van de CNG-tanks zorgt ervoor dat de riante interieurruimte van de wagen niet beperkt wordt. Zo biedt ook de aardgas-Octavia in zijn segment topwaarden op het vlak van afmetingen.

 

ŠKODA RS: 40 jaar snelheidscultus

 

Bij de afkorting RS – voor 'Rallye Sport' – denken ŠKODA-kenners meteen aan bijzonder sportieve auto's vol temperament, klasse en snelheid. De RS-geschiedenis van ŠKODA begint in 1974 met de racewagens ŠKODA 180 RS en ŠKODA 200 RS. Een van de meest succesvolle racewagens van zijn tijd is de legendarische ŠKODA 130 RS uit de jaren 1970 en '80. Als eerste RS-model van de 'nieuwe tijd' stelt de Tsjechische autobouwer in 2000 de ŠKODA Octavia RS voor. Sinds 2003 is er de ŠKODA Fabia RS. Een voorlopig hoogtepunt in de ŠKODA RS-reeks is de nieuwe ŠKODA Octavia RS, tot dusver de snelste en krachtigste in serie gebouwde Octavia aller tijden.

 

Het RS-concept van de in serie geproduceerde modellen, dat een krachtige motor combineert met uitstekende rijeigenschappen, een sportieve uitstraling en alle typische ŠKODA-eigenschappen, verovert de harten van het publiek meteen. Zowel de Fabia als de Octavia zijn als RS-versie verkrijgbaar in beide koetswerkvarianten.

 

Onder de motorkap van de Fabia (Combi) RS schuilt een 1.4 TSI van 132 kW (180 pk) met dubbele drukvoeding, die zorgt voor een sprint van 0 tot 100 km/u in slechts 7,3 s en een topsnelheid van 224 km/u mogelijk maakt.

 

Voor de Octavia RS is er de keuze uit twee motorversies. Ofwel de 2.0 TSI-benzinemotor van 162 kW (220 pk), goed voor een sprint van 0 tot 100 km/u in 6,8 s en een maximumsnelheid van 248 km/u, waarmee dit de snelste in serie gebouwde Octavia ooit is, ofwel de 2.0 TDI-dieselmotor van 135 kW (184 pk), die dankzij moderne toptechnologie garant staat voor een verbluffende combinatie van dynamische prestaties (0-100 km/u in 8,1 s en 232 km/u) en zuinigheid.

 

ŠKODA produceert 1.000.000 wagens in 2014

 

ŠKODA heeft in 2014 voor het eerst in de geschiedenis van de onderneming in een kalenderjaar meer dan 1 miljoen voertuigen geproduceerd. Op 10 december rolde in de hoofdfabriek in Mladá Boleslav het jubileummodel, een ŠKODA Fabia 1.2 TSI 81 kW, van de band. Met deze mijlpaal van 1 miljoen geproduceerde wagens in een jaar bevestigt de Tsjechische autoconstructeur zijn internationale groeistrategie.

 

ŠKODA in België

 

In België realiseerde ŠKODA in 2014 een marktaandeel van 3,57%, 15% hoger dan in 2013 (3,10%), en dat ondanks moeilijke economische omstandigheden. Het afgelopen jaar werden 17.245 nieuwe wagens van ŠKODA ingeschreven (cijfers FEBIAC), op een totaal van 482.939 nieuw ingeschreven voertuigen, eveneens goed voor een stijging met 15%.

 

ŠKODA en sponsoring

 

ŠKODA heeft zijn succesvolle engagement als officiële partner en voertuigpartner van de Ronde van Frankrijk met nog eens vijf jaar verlengd, tot 2018. De overeenkomst met Tour-organisator A.S.O. (Amaury Sport Organisation) omvat naast de 'Tour', de beroemdste wielerwedstrijd ter wereld, ook de Ronde van Spanje (de 'Vuelta'), waarvan ŠKODA sinds 2011 partner is. De samenwerking met A.S.O. houdt verder nog acht internationale wielerwedstrijden in, waaronder de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de World Ports Classic (Rotterdam-Antwerpen-Rotterdam). De Tsjechische autobouwer is al sinds 2004 de officiële partner en voertuigpartner van de legendarische Ronde van Frankrijk en partner van de witte trui (klassement voor jongeren tot 25 jaar).

 

In het kader van de grootse herdenking van de Eerste Wereldoorlog startte de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk dit jaar in Ieper. 155,5 km later, waaronder ruim 15 km over de mythische kasseistroken van de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix, kwamen de renners over de meet in Arenberg/Porte du Hainaut.

 

Naast ijshockey is wielrennen de belangrijkste pijler in de internationale sponsorstrategie van ŠKODA. De constructeur engageert zich ook in de wielrennerij buiten competitie, bijvoorbeeld met het Tsjechische wielerevenement ‘Bike for Life’, 'Ride London', de ‘Velothon’ in Berlijn en de 'ŠKODA Classic Challenge' voor wielertoeristen (Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik).

 

Indien er één sport was waarin ŠKODA in 2014 schitterde, dan was het wel de rally. Het duo Freddy Loix/Johan Gitsels won het Belgisch rallykampioenschap met de ŠKODA Fabia S2000 na de zege in Ieper (de negende voor Freddy en de vijfde op rij voor ŠKODA) en in de Rally van Haspengouw, een tweede plaats in de TAC Rally, de Sezoensrally en de Omloop van Vlaanderen, alsook een derde plaats in de Rally van Wallonië en de Condroz Rally. Kortom: zeven podiumplaatsen op evenveel rally's! Loix en Gitsels hebben intussen hun deelname aan het Belgisch kampioenschap 2015 bevestigd, en ook de partnerschapsovereenkomst van ŠKODA met de Ypres Rally krijgt een vervolg in 2015.

 

Sinds 2011 is ŠKODA Import eveneens partner van de Memorial Van Damme, het familiale sportevenement bij uitstek. Het partnerschap werd al in 2012 voor nog eens twee jaar verlengd en loopt ook in 2015 gewoon door. Met 'Disney On Ice' blijft het Tsjechische merk ook actief op het vlak van vrijetijdsbesteding voor het gezin.

 

ŠKODA Import en het goede doel

 

ŠKODA België is sinds 2010 officiële partner van Think-Pink en engageert zich zo mee in de strijd tegen borstkanker. De Belgische invoerder ondertekende daartoe een overeenkomst met de organisatie, die voor de duur van de overeenkomst kan beschikken over twee ŠKODA’s Fabia, een ŠKODA Citigo en een ŠKODA Yeti in een specifiek ‘Think-Pink’-kleedje.

 

Tentoongestelde wagens op het salon

 

VisionC (studiemodel)

New Fabia Hatchback                 1.2 TSI 81 kW (110 pk)

New Fabia Hatchback                 1.4 CRTDI 66 kW (90 pk)

New Fabia Combi                      1.4 CRTDI 66 kW (90 pk)

New Fabia Combi                      1.2 TSI 66 kW (90 pk)

Octavia Scout                            2.0 CRTDI 103 kW (140 pk) 4x4

Octavia Combi RS                      2.0 CRTDI 135 kW (184 pk)

Superb Combi                           1.6 CRTDI 77 kW (105 pk)

Superb Combi                           2.0 CRTDI 125 kW (170 pk) 4x4

Yeti Outdoor                              1.6 CRTDI 77 kW (105 pk)

Roomster                                  1.6 CRTDI 66 kW (90 pk)

Rapid Spaceback                       1.2 TSI 63 kW (86 pk)

Octavia G TEC (CNG)                 1.4 TSI 81 kW (110 pk) – Paleis 7

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be