ŠKODA op het autosalon van Parijs 2018: sportief, duurzaam en digitaal

  • Op de ŠKODA-stand in paviljoen 4 worden de bezoekers van het autosalon van Parijs (2 tot 14 oktober) ondergedompeld in een digitale wereld
  • ŠKODA VISION RS combineert sportiviteit met duurzaamheid
  • ŠKODA KODIAQ RS is de eerste SUV in het gamma sportieve ŠKODA RS-modellen
  • Versies SPORTLINE en SCOUT komen het ŠKODA KAROQ-gamma uitbreiden
  • ŠKODA OCTAVIA G-TEC krijgt meer vermogen en een ruimer rijbereik op cng
  • ŠKODA AUTO zal de persconferentie live uitzenden op 2 oktober om 13u00 CET

Op het autosalon van Parijs 2018 zal ŠKODA er niet alleen als een sportief en duurzaam automerk staan, maar ook als een aanbieder van mobiliteitsdiensten. Het Tsjechische merk nodigt de bezoekers van het salon uit voor een speciale digitale ervaring van 2 tot en met 14 oktober. In de User Experience-zone op de ŠKODA-stand kunnen bezoekers als een avatar een fictieve dag beleven die ze zelf hebben gecreëerd en waarbij ze begeleid worden doorheen op maat gemaakte digitale aanbiedingen. Met de VISION RS-conceptstudie biedt ŠKODA in Parijs een vooruitblik door uit te pakken met een toekomstig compact model en met de volgende fase in de ontwikkeling van de sportieve RS-familie. Die familie omvat nu ook zijn eerste SUV ooit, de ŠKODA KODIAQ RS. De versies SCOUT en SPORTLINE komen het gamma van de compacte SUV, ŠKODA KAROQ, uitbreiden. De ŠKODA OCTAVIA G-TEC krijgt meer vermogen en biedt een ruimer rijbereik op milieuvriendelijk aardgas (cng).

 

De ontwikkeling van ŠKODA AUTO van uitgesproken autobouwer tot ‘Simply Clever-bedrijf voor de beste mobiliteitsoplossingen’ is een belangrijk onderdeel van de ŠKODA 2025-strategie. Op het autosalon van Parijs 2018 van 2 tot en met 14 oktober zal het Tsjechische merk aantonen in welke mate de bestuurder en zijn omgeving steeds nadrukkelijker met elkaar geconnecteerd raken. Op de ŠKODA-stand zullen bezoekers van het salon de kans krijgen om virtueel technologieën en diensten te ervaren die dagelijkse mobiliteit vergemakkelijken. In de User Experience-hoek kunnen bezoekers een avatar creëren en hun digitaal alter ego hun eigen kenmerken en noden meegeven. Aan de hand van korte video’s leidt de avatar de bezoeker doorheen een fictieve dag waarin handig gebruik wordt gemaakt van de innovaties en mobiliteitsdiensten van het ŠKODA AUTO DigiLab.

 

Vernieuwende mobiliteitsdiensten

Het continu groeiende carsharingplatform HoppyGo bijvoorbeeld, is nu al een van de grootste in Tsjechië. Dit platform biedt zijn almaar toenemende schare fans een flexibele mobiliteitsdienst aan waar via een smartphoneapp makkelijk en handig een beroep op kan worden gedaan. Naast de ŠKODA Connect-app kunnen ŠKODA-rijders ook rekenen op ŠKODA Connect Alexa. Daarmee kunnen ze, vanuit het comfort van hun eigen woonkamer, informatie inwinnen over hun voertuig door aan de Amazon Alexa-spraakservice eenvoudige vragen te stellen. Zo kan je vragen of de ramen en deuren wel gesloten zijn, hoeveel brandstof er nog in de tank zit en waar de ŠKODA precies geparkeerd staat. Bovendien is de ŠKODA Connect-functie Alexa voortaan niet alleen beschikbaar in het Duits en Engels, maar ook in het Frans. Binnenkort volgt ook het Spaans als ‘gesprekstaal’. Met de integratie van Smart Home kunnen gebruikers dan weer vanuit hun ŠKODA-auto hun geconnecteerde huis checken. Op die manier kunnen ŠKODA-bestuurders makkelijk de status van verschillende Smart Home-systemen opvragen, bijvoorbeeld om te weten of de lichten in de keuken wel werden gedoofd en de ramen overal werden gesloten.

 

Een blik op de toekomst met de ŠKODA VISION RS

De ŠKODA VISION RS-conceptstudie geeft aan hoe ŠKODA de toekomst ziet van sportieve RS-modellen en hoe een toekomstig compact model eruit zou kunnen zien. De ŠKODA VISION RS combineert het sportieve aspect van een emotionele, nieuwe designtaal met een hoge mate van duurzaamheid, bijvoorbeeld door gebruik te maken van gerecycleerd carbon en vegan materialen. Naast het carbon, een hightechmateriaal dat vooral bekend is uit de racerij, wordt het interieur getypeerd door de dynamisch verlichte elementen in kristalglas. De elektrische aandrijving staat dan weer garant voor rijdynamiek en efficiëntie.

 

De ŠKODA KODIAQ RS is de eerste SUV binnen de RS-familie

De nieuwe ŠKODA KODIAQ RS van zijn kant, zal binnenkort in productie gaan. De eerste SUV die recht heeft op het nieuwe, rode RS-logo krijgt de krachtigste productiediesel in de geschiedenis van ŠKODA aan boord, goed voor 176 kW (240 pk). Met het ronderecord voor zevenzitter-SUV’s van 9 minuten en 29,84 seconden over de Nordschleife van de Nürburgring, heeft de ŠKODA KODIAQ RS op een indrukwekkende manier zijn sportieve capaciteiten aangetoond, nog voor hij in Parijs in wereldpremière gaat. De ŠKODA KODIAQ RS krijgt designkenmerken die specifiek voor RS zijn zoals nieuwe bumpers, zwart gelakte elementen zoals het radiatorrooster, de ruitenframes en de buitenspiegelhoezen en ook full-ledkoplampen. Verder omvat de standaarduitrusting van de sportieve SUV nog vierwielaandrijving, het adaptieve Dynamic Chassis Control (DCC) en een progressieve stuurinrichting. De KODIAQ RS is bovendien het eerste ŠKODA-model dat standaard kan rekenen op lichtmetalen 20-duimsvelgen en het nieuwe Dynamic Sound Boost. Deze laatste zet de natuurlijke klank van de motor in de verf en verfijnt diens geluidsprofiel. Het interieur is opgebouwd rond de sportstoelen met geperforeerd Alcantara® en carbon-leder en rond de virtual cockpit.

 

ŠKODA KAROQ SPORTLINE met 140 kW (190 pk) sterke benzinemotor

De nieuwe ŠKODA KAROQ SPORTLINE komt eveneens sportief voor de dag. De veelzijdige compacte SUV, die in 2017 op de markt kwam, is nu beschikbaar in deze nieuwe uitvoering die exclusief wordt aangedreven door een 2.0 TSI-motor (140 kW/190 pk). Vermits het om een SPORTLINE gaat, zet deze KAROQ het sprekende design nog meer in de verf terwijl zijn talrijke zwarte afwerkingselementen zijn dynamische look onderlijnen. Zwarte sportstoelen met een innovatieve stoffen bekleding en contrasterende, zilveren stiknaden zorgen voor een extra sportieve toets in het interieur. De ŠKODA KAROQ SPORTLINE is beschikbaar met voor- of vierwielaandrijving. Er is keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren die 110 kW (150 pk) of 140 kW (190 pk) sterk zijn.

 

ŠKODA KAROQ SCOUT is de nieuwe avonturier

De ŠKODA KAROQ SCOUT neemt de rol van nieuwe avonturier binnen het KAROQ-gamma op zich. Deze nieuwe off-roadversie is standaard voorzien van vierwielaandrijving voor alle motoren en krijgt een stoerdere look aangemeten. De zilverkleurige kunststoffen elementen beschermen het elegante koetswerk rondom, zowel in de stad als op ruwer terrein. Het radiatorrooster en de zijruiten zijn afgewerkt met een verchroomde bies. De opvallend afgewerkte wielkasten van de SCOUT worden standaard gevuld door lichtmetalen 18-duimsvelgen. Op de optielijst staan ook 19-duimers. Het interieur telt verschillende sierelementen in Piano Black, afwerkingslijsten met een donker eshouteffect en stoelen met nieuwe bekleding en contrastnaden. Onder de motorkap is er keuze uit twee dieselmotoren, 110 kW (150 pk) of 140 kW (190 pk), of een 1,5-liter TSI-benzinemotor (110 kW/150 pk).

 

Meer vermogen en ruimer cng-rijbereik voor ŠKODA OCTAVIA G-TEC

De ŠKODA OCTAVIA G-TEC krijgt een nieuwe, krachtigere 1.5 TSI-motor(96 kW/130 pk). Bij het rijden op cng stoot die ongeveer 25 procent minder CO2 uit dan op benzine. Bovendien stoot hij aanzienlijk minder stikstofoxide (NOx) uit en geen roetpartikels. De OCTAVIA G-TEC is enkel beschikbaar als COMBI en in de uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style. Hij voldoet aan de strengste uitstootnorm van het moment, de EU6d-TEMP, en haalt op milieuvriendelijk aardgas een rijbereik van 480 km. Hij beschikt over drie cng-tanks met een gecombineerde totaalcapaciteit van 17,7 kg. Een bijkomende benzinetank van 11,8 liter waarborgt de mobiliteit in regio’s zonder cng-tankstations.

 

De persconferentie van ŠKODA AUTO op het autosalon van Parijs 2018 vindt plaats op de ŠKODA-stand in paviljoen 4 op 2 oktober om 13u00 CET. De persconferentie zal live uitgezonden worden op www.skoda-storyboard.com. Media kunnen het evenement ook zelf uitzenden door de ‘embedded’ YouTubecode in hun eigen media te integreren: https://www.youtube.com/watch?v=VTW_e_0CTcs.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be