SKODA op het Salon van Genève 2015

Salonpremière in Genève: de nieuwe SKODA Superb luidt een nieuw tijdperk in voor SKODA

 

- ŠKODA-topmodel bepaalt nieuwe normen

- Expressief, modern en rijk aan emoties: de nieuwe Superb zorgt voor een revolutie in het ŠKODA-design

- Nieuwe dimensie op het vlak van ruimte, comfort en kwaliteit

- MQB-techniek voor maximale veiligheid, indrukwekkende energetische efficiëntie en innovatieve connectiviteit

- Nieuwe ŠKODA Fabia Monte Carlo debuteert in Genève

- Aantrekkelijke nieuwe 'Edition'-versies naar aanleiding van de 120e verjaardag van het merk uit Mladá Boleslav

- ŠKODA met een stand van 1.267 m2 in Hall 2 op het salon van Genève

De voorstelling van de nieuwe ŠKODA Superb betekent een mijlpaal voor het merk. Op het internationale autosalon van Genève (5 tot 15 maart) beleeft de derde generatie van het model haar salonpremière. Het nieuwe topmodel van het merk is de beste ŠKODA aller tijden en begeestert met een emotierijk design, het beste ruimteaanbod in zijn segment en de innovatieve MQB-technologie van de Volkswagen-groep. De commercialisering volgt midden 2015. Op het salon van Genève stelt ŠKODA eveneens in wereldpremière de sportieve Fabia Monte Carlo en de extreem dynamische ŠKODA Octavia RS 230 voor. Daarenboven presenteert de Tsjechische constructeur aan het Lac Léman een aantal nieuwe speciale 'Edition'-versies naar aanleiding van de 120e verjaardag van de onderneming. Met zijn opgemerkte aanwezigheid in Genève beklemtoont ŠKODA het dynamisme van het merk. In 2014 realiseerde ŠKODA een nieuw verkooprecord: met 1,04 miljoen wagens leverde de constructeur in één jaar voor het eerst meer dan 1 miljoen voertuigen aan klanten.

 

"Met de nieuwe Superb begint een nieuw tijdperk voor ŠKODA", verklaart ŠKODA-voorzitter prof. dr. h.c. Winfried Vahland. "In de voorbije jaren heeft ŠKODA naam gemaakt als internationale volumeconstructeur. Ons nieuwe topmodel is het voorlopige hoogtepunt in het grootste modellenoffensief van ŠKODA ooit en toont waar ons merk vandaag staat. Zijn hoogwaardige design, zijn technische kwaliteiten en zijn ongeëvenaarde plaatsaanbod maken hem tot de referentie in de automobiele middenklasse. De nieuwe ŠKODA Superb bevestigt onze ambities om te groeien en geeft de richting voor de toekomst aan", besluit Winfried Vahland.

 

Met zijn nieuwe expressieve design illustreert de nieuwe ŠKODA Superb de emotionele kracht van het merk. Bovendien brengt hij het boeiende design van het studiemodel ŠKODA VisionC in de serieproductie. Zijn elegant-dynamische verschijning wordt ondersteund door het gebruik van het modulaire MQB-platform* van de Volkswagen-groep. Op het vlak van ruimte en comfort bepaalt de nieuwe Superb nieuwe normen. De derde modelgeneratie biedt de grootste hoofd- en beenruimte achterin en de ruimste koffer in zijn segment. Tegelijk is de berline met 29 Simply Clever-oplossingen praktischer dan ooit tevoren.

 

 

* Modularer Querbaukasten; modulair platform voor wagens met de motor dwars voorin

 

 

Technisch opent de nieuwe Superb een nieuwe dimensie. Hij is de eerste ŠKODA die kan worden uitgerust met de adaptieve onderstelregeling Dynamic Chassis Control (DCC), inclusief rijprofielselectie Driving Mode Select. Verder kan hij rekenen op compleet nieuwe klimaatregelingssystemen, met als topversie voor het eerst de nieuwe automatische 'drie zone'-airco. Andere mogelijke uitrustingen zijn een elektrisch bediend panoramisch kantel-/schuifdak, standverwarming, zetelverwarming, een draadloos verwarmbare voorruit en een elektrisch bediende kofferklep, die bovendien kan worden uitgebreid met het virtuele pedaal (waarmee de koffer door een beweging van de voet onder de achterbumper automatisch geopend kan worden). Parkeren wordt met de nieuwe Superb wel heel comfortabel, dankzij de nieuwste generatie van de semiautomatische parkeerhulp, parkeersensoren en de achteruitrijcamera. Nog een highlight op het vlak van comfort: twee paraplu's geïntegreerd in de voordeuren.

 

Het aanbod aan veiligheidssystemen is uitgebreider dan ooit tevoren, met bijvoorbeeld de standaard elektronische stabiliteitscontrole ESC inclusief anti-multicrashremfunctie, een adaptieve snelheidsregelaar met automatische afstandsregeling, proactieve bescherming van de inzittenden, een koerscorrectiesysteem, fileassistent, dodehoekwaarschuwing, uitparkeerhulp, noodbijstand, vermoeidheidsdetectie, een snelheidsbegrenzer, verkeersbordenherkenning, vertrekhulp op hellingen en elektronische bandenspanningcontrole. Voor het eerst is de Superb ook beschikbaar met de adaptieve grootlichtregeling Smart Light Assist.

 

Op het vlak van connectiviteit bereikt de Superb een nieuw niveau. De nieuwe infotainmentsystemen maken een automatische connectie met tal van smartphones mogelijk. Via SmartGate kunnen bepaalde voertuiggegevens via de smartphone geraadpleegd worden. Dankzij de geïntegreerde ultrasnelle internetverbinding wordt de nieuwe Superb de eerste ŠKODA-hotspot op wielen. Met de ŠKODA Media Command App kan het infotainmentsysteem van achteraan in de wagen via een tablet bediend worden.

 

De nieuwe ŠKODA Superb overtuigt ook met topcijfers op het vlak van verbruik en uitstoot. Dankzij nieuwe motoren (vijf benzinemotoren en drie TDI-diesels met common-railinspuiting), een tot 75 kg lager voertuiggewicht en een verbeterde aerodynamica daalden het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de nieuwe generatie in het beste geval met 30% tegenover de vorige. Ondanks het geringere verbruik leveren de nieuwe krachtbronnen tot 20% meer vermogen dan voordien. Vier van de motoren kunnen gecombineerd worden met vierwielaandrijving.

 

Krachtpatser: de nieuwe ŠKODA Octavia RS 230

 

Puur sportieve emoties, daarvoor staat de nieuwe ŠKODA Octavia RS 230. Dit nieuwe model viert in Genève eveneens zijn wereldpremière. Hij schittert met een pittig design, een sportief interieur, moderne technologie en een indrukwekkend vermogen. De toevoeging '230' in de modelbenaming heeft betrekking op het aantal pk van het nieuwe RS-model, dat dankzij zijn tweeliter-benzinemotor van 169 kW (230 pk) in slechts 6,7 s van 0 tot 100 km/u accelereert en een topsnelheid van 250 km/u haalt. Daarmee wordt de Octavia RS 230 de snelste in serie gebouwde Octavia aller tijden. De commercialisering van de ŠKODA Octavia RS 230 begint in juni 2015.

 

Sportieve verschijning: de nieuwe Fabia Monte Carlo

 

Nog een wereldprimeur in Genève is de nieuwe ŠKODA Fabia Monte Carlo, verkrijgbaar als hatchback en als Combi. In Monte Carlo-uitvoering toont de pas enkele maanden geleden voorgestelde nieuwe compacte ŠKODA zich van zijn sportiefste kant. Met een aantrekkelijk designpack, een pittig interieur en een uitgebreide uitrusting is de nieuwe ŠKODA Fabia Monte Carlo een van de meest opwindende auto's in zijn klasse.

 

Tot de belangrijkste kenmerken van de Fabia Monte Carlo behoren zijn zwarte lichtmetalen 16- of 17-duimsvelgen, het optionele sportonderstel, zwarte designelementen aan de buitenzijde, de verdonkerde achterruit en achterste zijruiten en een verdonkerd panoramisch glazen dak. In het interieur onderscheidt hij zich onder meer met een driespakig met leder bekleed sportstuur, zwarte bekleding en sportzetels met een specifiek design.

 

ŠKODA viert twee verjaardagen met aantrekkelijke 'Edition'-modellen

 

Als klap op de vuurpijl toont ŠKODA in Genève voor het eerst de speciale 'Edition'-versies van zijn modelreeksen Fabia, Rapid, Octavia en Yeti. De aanleiding daarvoor is een dubbel jubileum in 2015: eind december viert de onderneming haar 120e verjaardag, en 110 jaar geleden rolde in de productiehallen in Mladá Boleslav de eerste auto van L&K van de band.

 

De 'Edition'-modellen onderscheiden zich aan de buitenzijde standaard met attractieve designelementen zoals in koetswerkkleur gelakte buitenspiegelbehuizingen, tweekleurige lichtmetalen velgen, mistkoplampen en een verdonkerde achterruit en verdonkerde zijruiten achteraan. In het interieur biedt de 'Edition'-uitvoering aantrekkelijke uitrustingen zoals lederbekleding aan het driespaaksstuur, de schakelpookknop en de handremgreep, nieuw vormgegeven instrumenten, exclusieve zetelbekledingen, decoratieve elementen in geborsteld aluminium en grijs afgeboorde stoffen vloermatjes.

 

ŠKODA op het 85e internationale autosalon van Genève

 

- ŠKODA-stand: PALEXPO Genève, Hall 2 stand 2.160

- Standoppervlakte: 1.267 m2 over twee verdiepingen

- ŠKODA-persconferentie: 3 maart 2015 om 10.10 uur

- Aantal tentoongestelde voertuigen op de eerste persdag: 7 (enkel Superb)

- Aantal tentoongestelde voertuigen op de tweede persdag en de publieksdagen: 14 (5x Superb, 1x Octavia Scout, 1x Octavia Combi RS, 1x Octavia Combi G TEC, 1x Yeti Outdoor Edition, 1x Yeti Monte Carlo, 1x Rapid Spaceback Monte Carlo, 1x Rapid Spaceback Edition, 1x Fabia Monte Carlo, 1x Fabia Combi Edition)

- Persdagen: 3 en 4 maart 2015

- Publieksdagen: 5 tot 15 maart 2015

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be