ŠKODA op het Salon van Genève 2018: tal van modellen krijgen een update en een blik op de toekomst van de auto

ŠKODA op het Salon van Genève 2018: tal van modellen krijgen een update en een blik op de toekomst van de auto

  • De conceptauto ŠKODA VISION X geeft aan hoe de toekomstige producten van de Tsjechische constructeur er zullen uitzien.

  • Première voor grondig vernieuwde ŠKODA FABIA

  • ŠKODA KODIAQ L&K: voorstelling van de topversie van deze erg populaire SUV

  • ŠKODA SUPERB met nieuwe 2.0 liter TSI motor van 200 kW (272 pk), in combinatie met DSG 7-versnellingsbak

  • ŠKODA OCTAVIA RS met nieuwe 2.0 liter TSI van 180 kW (245 pk) en het Challenge Plus Pack

  • Alle TSI-motoren krijgen voortaan een roetfilter

  • Digitaal dashboard is voortaan beschikbaar op de OCTAVIA, de SUPERB en de KODIAQ

Mladá Boleslav / Genève, 22 februari 2018 – De Tsjechische constructeur ŠKODA zal op het Salon van Genève 2018 tal van updates tonen van verschillende modellen. Op het Salon is de ŠKODA VISION X conceptwagen, die er in wereldpremière wordt getoond, een absolute blikvanger. Hij biedt een voorproefje van hoe het gamma in de toekomst zal evolueren. Verder debuteert ook de grondig vernieuwde ŠKODA FABIA, net als de ŠKODA KODIAQ L&K, een nieuwe topversie van de populaire SUV die voor het eerst aan het publiek wordt getoond. De ŠKODA SUPERB staat op de stand met een nieuwe 2.0 liter TSI benzinemotor in combinatie met de DSG-transmissie met zeven versnellingen. Verder is er ook nog de ŠKODA OCTAVIA RS in combinatie met het Challenge Plus Pack. Alle benzinemotoren met rechtstreekse inspuiting worden voortaan geleverd met een partikelfilter en tot slot zijn alle modellen van het OCTAVIA-, KODIAQ- en SUPERB-gamma vanaf nu beschikbaar met een digitaal dashboard.

ŠKODA AUTO richt zich duidelijk naar de toekomst en dat wordt op deze editie van het Salon van Genève (van 8 tot 18 maart 2018) meer dan ooit duidelijk. De blikvanger op de stand van de Tsjechische constructeur is de Innovation Tunnel waarin bezoekers een gedetailleerde en interactieve voorstelling krijgen van de ŠKODA VISION X concept car. Aan de rechterkant van de tunnel kan men intelligente oplossingen ontdekken en men krijgt er informatie over de ŠKODA AUTO DigiLab apps, longboard en andere nieuwe elementen die er in een verhaal worden gegoten. Langs de andere kant van de tunnel zien de bezoekers nieuwe materialen die ŠKODA gebruikt in de autoproductie. Men kan er ook het design van de interieurpanelen bekijken en de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen ervaren. In deze Innovation Tunnel kunnen bezoekers ook de materialen leren kennen die de constructeur langs de buitenkant van de wagen gebruikt. Tot slot geeft ŠKODA de bezoekers een kijk op de verschillende mogelijkheden van het merk op vlak van connectiviteit en mobiliteit. Op het einde van de tunnel geven interactieve panelen en tablets heel veel informatie over de VISION X.

ŠKODA VISION X : emotionele concept car die vooruitblikt op een handige en vooral duurzame mobiliteit

De ŠKODA VISION X blikt niet alleen vooruit op de visie van het merk op een moderne crossover, hij licht ook een tipje van de sluier van het derde model binnen de populaire SUV-familie. Deze concept car toont een typische SUV-vormtaal in een nieuw segment. De Vision X gebruikt ook kristal designelementen die geïnspireerd zijn op de traditionele Boheemse glaswerkkunst. Het grote aanraakscherm is totaal nieuw zodat men het infotainmentsysteem en de bijhorende connectiviteit op een innovatieve manier kan gebruiken. Onder de motorkap zit eveneens een vernieuwend hybride aandrijfgeheel. Het gaat om een combinatie van een viercilinder turbomotor op CNG (Compressed Natural Gas) in combinatie met een elektrische aandrijving. Deze technologie zorgt voor uitzonderlijk lage verbruikswaarden en een zeer beperkte emissie.

ŠKODA FABIA: heel veel nieuwigheden voor onze bestseller in het stadswagensegment

De grondig vernieuwde ŠKODA FABIA maakt ook zijn opwachting en hij is herkenbaar aan het nieuwe design van de snuit en de achterkant. Hij oogt tegelijk  elegant, modern en dynamisch. De FABIA wordt voor het eerst geleverd met koplampen en achterlichten met led-technologie. Binnenin komen nieuwe wijzerplaten en de hertekende zetels maken een frisse indruk. Er is een scala aan rijhulpmiddelen en het aanbod "Simply Clever"-oplossingen werd nog groter. Voortaan worden de ŠKODA FABIA en de ŠKODA FABIA COMBI ook aangedreven door pittige en zuinige motoren. Het aanbod bestaat uit vier motoren met vermogens tussen 60 en 110 pk.

ŠKODA KODIAQ L&K: exclusieve topversie van erg trendy SUV

Specifieke designelementen en een breed pakket met extra uitrusting worden standaard geleverd op deze bijzondere ŠKODA KODIAQ L&K. Deze topversie van de grote SUV is uitgerust met 19-duimsvelgen “Sirius”, Full LED koplampen, een radiatorrooster met verchroomde lamellen en een specifieke voor- en achterbumper. Het interieur wordt afgewerkt met een lederen bekleding en specifieke decoratieve inzetstukken die het elegante en stijlvolle design van de ŠKODA KODIAQ L&K benadrukken. Ook het motorgamma van onze grote SUV wordt herzien naar aanleiding van de lancering van de ŠKODA KODIAQ L&K. Er komen twee benzinemotoren: de 1.5 liter TSI van 110 kW (150 pk) en de 2.0 liter TSI van 140 kW (190 pk).

ŠKODA SUPERB en ŠKODA OCTAVIA RS bieden nog meer rijplezier

De ŠKODA SUPERB wordt in Genève getoond met een gloednieuwe motorisatie: het gaat om een 2.0 liter TSI-motor van 200 kW (272 pk) in combinatie met een al even nieuwe zeventrapsversnellingsbak met dubbele koppeling. Bovendien is de ŠKODA SUPERB voortaan ook beschikbaar met heel veel nieuwe uitrusting zoals de uitgebreide KESSY-veiligheidsfunctie (systeem om keyless te ontgrendelen, te starten en af te sluiten) of de sfeerverlichting die wordt aangepast in functie van de gekozen Driving Mode Select.

De ŠKODA OCTAVIA RS biedt rijplezier in zijn zuiverste vorm. In Genève is hij voor het eerst met het optionele Challenge Plus Pack te zien, dat bestaat uit designelementen en decoratieve interieur- en koetswerkelementen. Vanaf de zomer van 2018 zal deze sportieve topversie van onze bestseller beschikbaar zijn met een TSI-motor van 180 kW (245 pk) wat de wagen nog dynamischer maakt. De sportieve ambities van de ŠKODA OCTAVIA RS komen nog beter tot hun recht door het elektronisch geregelde sperdifferentieel (VAQ).

Digitaal dashboard beschikbaar in nog meer ŠKODA-modellen

Het digitale tellercluster dat eerder op de ŠKODA KAROQ werd gelanceerd, zal voortaan ook leverbaar zijn op de ŠKODA OCTAVIA, de ŠKODA SUPERB en de ŠKODA KODIAQ. Dit scherm kan men personaliseren aan de hand van de verschillende weergaveopties. De grootte en de plaats van de weergegeven informatie kan de gebruiker ook vrij configureren. Op het scherm achter het stuur kan men informatie over de snelheid, het motortoerental, het brandstofpeil, maar ook over de navigatie, de geluidsinstallatie, de telefoon of de rijhulpmiddelen projecteren.

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg