ŠKODA produceert 19 miljoenste voertuig

ŠKODA produceert 19 miljoenste voertuig

  • Jubileumauto ŠKODA FABIA rolt van de productielijn in Mladá Boleslav

  • Groei: leveringen verzesvoudigd ten opzichte van 1991

  • Strategie 2025: ŠKODA bereidt zich intensief voor op de toekomst van de auto

  • Modellenoffensief: uitvoerig aangepast en uitgebreid gamma

  • Vooruitzicht: marktintroductie van nieuwe ŠKODA KODIAQ gepland voor februari 2017

ŠKODA heeft zijn 19 miljoenste voertuig geproduceerd. De jubileumauto – een ŠKODA FABIA in de kleur Moon White – rolde van de productielijn in de hoofdfabriek van ŠKODA in Mladá Boleslav. De auto is bedoeld voor een klant in de Tsjechische Republiek. Dit productiejubileum onderstreept de succesvolle groeistrategie van de Tsjechische autoconstructeur. ŠKODA zal in 2016 een nieuw verkooprecord vestigen.

“ŠKODA is weer op koers voor een nieuw productie- en verkooprecord in 2016. In het 25e jubileumjaar van het partnerschap tussen ŠKODA en Volkswagen demonstreert dit eens te meer de mogelijkheden van het ŠKODA-team en de kracht van ons merk”, zegt de CEO van ŠKODA, Bernhard Maier. “Gedurende de komende jaren zullen wij voortbouwen op deze ontwikkeling. De basis hiervoor is onze Strategy 2025, die ŠKODA op een duurzame manier zal voorbereiden op de veranderingsprocessen in de samenleving en de auto-industrie.”

“Wij hebben 19 miljoen redenen om trots te zijn. Deze mijlpaal onderstreept de capaciteit van onze Tsjechische en internationale fabrieken en de competentie van onze mensen”, zegt ŠKODA-bestuurslid Michael Oeljeklaus, verantwoordelijk voor de productie en logistiek van het merk.

ŠKODA is een van de oudste autobedrijven ter wereld. Het bedrijf begon auto’s te produceren in 1905. In dat jaar bouwden de oprichters, Laurin en Klement, hun eerste auto in Mladá Boleslav: een Voiturette A. Sindsdien heeft het bedrijf al 19 miljoen voertuigen geproduceerd in zijn Tsjechische en internationale fabrieken.

ŠKODA beleefde een dynamische groei sinds zijn toetreding tot de Volkswagen-groep in 1991. Het merk maakte een fantastische comeback en groeide snel uit tot een internationaal succesvolle autobouwer met 7 modelreeksen en meer dan 40 modellen in zijn huidige gamma.

Voor de verwezenlijking van zijn groeistrategie vertrouwt het bedrijf op een internationaal en efficiënt productienetwerk. Momenteel worden op 14 locaties in 7 landen ŠKODA-voertuigen gebouwd. De voorbije jaren heeft de Tsjechische autobouwer zijn productiecapaciteit steeds verder uitgebreid. Sinds 1991 heeft het merk alleen al in Tsjechië meer dan 350 miljard kronen geïnvesteerd in zijn productieprocessen en fabrieken.

ŠKODA zal zijn groeicurve de komende jaren doortrekken. De drijvende kracht achter de groeistrategie is ŠKODA’s grootste modellenoffensief aller tijden. Sinds 2011 is het modellengamma van het merk uitvoerig gewijzigd en uitgebreid naar belangrijke segmenten. De jongste innovatie is de nieuwe ŠKODA KODIAQ, die nieuwe normen zal bepalen in het dynamisch groeiende SUV-segment. Zijn lancering staat gepland voor februari volgend jaar.

De consequente uitbreiding van het modellengamma is een belangrijk element van ŠKODA’s Strategie 2025, met als doel om de autoconstructeur voor te bereiden op de geleidelijke en diepgaande veranderingen in de industrie en de samenleving. In die context zal de onderneming haar engagement op het vlak van digitalisering, elektrificatie en internationalisering in de komende jaren versterken.

 

Belangrijke mijlpalen in de productiegeschiedenis van ŠKODA AUTO*:

› 19 december 2016: 19 miljoen ŠKODA-auto’s gebouwd sinds 1905

› 19 januari 2016: 18 miljoen ŠKODA-auto’s gebouwd sinds 1905

› 24 november 2015: 12 miljoen ŠKODA-auto’s gebouwd in de fabriek in Mladá Boleslav

› 10 december 2014: 1 miljoen ŠKODA’s gebouwd in 2014 – het eerste jaar waarin het bedrijf meer dan 1 miljoen auto’s bouwde

› 19 maart 2014: 11 miljoen ŠKODA-auto’s gebouwd in de fabriek in Mladá Boleslav

› 26 augustus 2013: 4 miljoen ŠKODA’s OCTAVIA gebouwd

› 9 juli 2013: 1 miljoen ŠKODA-auto’s in China gebouwd sinds 2007

› 5 februari 2013: 15 miljoen ŠKODA-auto’s gebouwd sinds 1905

› 30 januari 2012: 14 miljoen ŠKODA-auto’s gebouwd sinds 1905

› 12 oktober 2011: 10 miljoen ŠKODA-auto’s gebouwd in de fabriek in Mladá Boleslav

› 8 april 2009: 12 miljoen ŠKODA-auto’s gebouwd sinds 1905

› 13 juli 2006: 10 miljoen ŠKODA-auto’s gebouwd sinds 1905

› 1991: 5 miljoen ŠKODA-auto’s gebouwd sinds 1905

 

* Productiecijfers inclusief L&K-voertuigen

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.

 

  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.

     

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017.

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg