ŠKODA SCALA: eerste foto’s van het interieur

  • Hertekend dashboard volgt dezelfde tot de verbeelding sprekende designtaal als het koetswerk
  • Virtual Cockpit en infotainmentsystemen met grootste displays in dit segment
  • Save the date: wereldpremière van de ŠKODA SCALA op 6 december in Tel Aviv

Zowat een week voor de wereldpremière in Tel Aviv heeft ŠKODA de eerste interieurfoto’s vrijgegeven van de ŠKODA SCALA. Het nieuwe interieurconcept van het Tsjechische merk bouwt verder op de algemene lijnen uitgezet door de ŠKODA VISION RS-conceptauto. De SCALA wordt het eerste productiemodel van ŠKODA dat deze tot de verbeelding sprekende designtaal hanteert waarbij ergonomie en pure aantrekkingskracht worden gebundeld op een manier die typisch is voor het merk. De belangrijkste features zijn onder meer een centraal display dat hoog in het gezichtsveld van de bestuurder is opgesteld, en een hertekend dashboard.

 

Norbert Weber, die bij ŠKODA AUTO aan het hoofd staat van interieurdesign, zegt: “De nieuwe ŠKODA SCALA is het eerste productiemodel dat uitpakt met ons nieuw interieurconcept waarbij een geüpdatete designtaal wordt geïntroduceerd samen met nieuwe kleuren en materialen. De première hiervan in de SCALA betekent de start van een nieuwe merkidentiteit voor ŠKODA die zowel emotioneel als functioneel is.”

 

Het middelpunt van het interieurconcept van de ŠKODA SCALA is het display dat met een formaat tot 9,2 duim het grootste is in dit marktsegment. Het staat bovendien perfect opgesteld in het gezichtsveld van zowel de bestuurder als de voorste passagier. Dit losstaand, centraal display wordt afgeboord door een karakterlijn die het tot de verbeelding sprekende lijnenspel van de motorkap volgt. Onder het display creëert deze lijn een ergonomische polssteun voor de bediening van het touchscreen.

 

De bedieningselementen voor de airconditioning op de middenconsole en de toetsen voor het stop-startsysteem, Driving Mode Select en Park Assist net voor de versnellingspook kregen eveneens een ergonomische opstelling voor een comfortabele bediening. De laterale ventilatiemonden lopen door tot in de deuren en benadrukken in de breedte visueel de vorstelijk ruimte-indruk aan boord.

 

Het dashboard en de deurpanelen pakken uit met een verfijnde oppervlaktestructuur voorzien van een nieuwe textuur en een zachte schuimvulling. Het resultaat zijn kristalheldere structuren die de toekomstige stijl van het merk ŠKODA zullen bepalen.

 

De wereldpremière van de ŠKODA SCALA zal plaatsvinden op 6 december in Tel Aviv (Israël) en zal via livestream te volgen zijn op de ŠKODA Storyboard alsook op een aantal socialemediakanalen van het merk.

S18-26N - SCALA Interior photo (2p).pdf

PDF - 304 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be