Škoda Scala en Kamiq: Uitgebreide upgrade voor dynamisch compact duo

 • Opgefriste look, vernieuwde motoren, nog uitgebreidere veiligheidsvoorzieningen
 • Dynamischer design voor de Scala, sterkere SUV-uitstralen voor de Kamiq
 • Première voor de ledmatrixkoplampen in beide compacte modellen
 • Opgewaardeerd interieur met duurzame materialen, digitale displays en nieuwe Simply Clever-functies
 • Drie 1.0- en 1.5 TSI-benzinemotoren van de evo2-generatie met vermogens van 70 kW (95 pk) tot 110 kW (150 pk)
 • Nieuwe veiligheidsuitrusting en rijhulpsystemen uit hogere voertuigklassen

Mladá Boleslav/Kortenberg, 5 februari 2024 – Škoda Auto heeft zijn succesvolle compacte duo vernieuwd. Vernieuwde voor- en achterbumpers en scherper getekende koplampen verlenen de Scala nog meer sportieve flair en dragen bij tot een grotere SUV-présence op de Kamiq. Bovendien pakken beide modellen uit met een opgefrist interieur met Design Selections en nieuwe duurzame materialen. Drie motoren van de huidige evo2-generatie met vermogens van 70 tot 110 kW evenals een uitgebreid aanbod aan veiligheidsfuncties en rijhulpsystemen ronden de modelupgrade af.

Klaus Zellmer, voorzitter van de raad van bestuur van Škoda Auto, zegt: “Het populaire duo van de hatchback Scala en de stads-SUV Kamiq heeft met succes nieuwe wegen ingeslagen voor Škoda. Nu leggen we de basis om dat succesverhaal voort te zetten met een uitgebreide update met verfijnde designs, nieuwe en duurzame materialen, geoptimaliseerde motoren en innovatieve Simply Clever-details. De opgefriste Scala en Kamiq sluiten aan bij de veranderende behoeften en verwachtingen van zogeheten ‘everyday explorers’ wereldwijd.”

Drie uitrustingsniveaus en zes Design Selections

De Scala heeft nu nog meer sportieve uitstraling dankzij een opgefrist exterieurdesign met nieuwe voor- en achterbumpers. De Kamiq straalt nu nog meer SUV-présence uit, met visuele details zoals een zilverkleurige diffusor met drie openingen. Verder zijn beide modellen voorzien van een nieuw ontworpen radiatorrooster en – voor het eerst – optionele ledmatrixkoplampen. Achteraan is de optioneel elektrische achterklep op de Scala en Kamiq nu ook voorzien van een virtueel pedaal. Diverse Simply Clever-details zijn eveneens nieuw. Met het standaard 8-duims Digital Display en eveneens 8-duims infotainmentdisplay is het instrumentenpaneel in beide compacte modellen nu volledig digitaal. Vier USB C-poorten met een oplaadvermogen van 45 watt en een Phone Box met een vermogen van 15 watt voor draadloos opladen en koeling zijn optioneel beschikbaar. Als onderdeel van de update introduceert Škoda ook een nieuwe gammastructuur met de drie uitrustingsniveaus Essence, Selection en Monte Carlo en zes Design Selections voor het interieur. Bovendien worden materialen zoals gerecycleerde stoffen, hennep en kenaf gebruikt voor de stoelbekleding en deurpanelen.

Krachtigere en efficiëntere motoren

Twee nieuwe 1.0 TSI-driecilindermotoren van de evo2-generatie van de EA211-motorenfamilie zijn nu nog efficiënter, dankzij verdere hard- en softwareverbeteringen. Naast andere optimalisaties omvatten die de variabele regeling van de inlaat- en uitlaatkleppen en turboladers met variabele geometrie (VGT), evenals tiengaats injectoren voor een nog homogener lucht-brandstofmengsel. De 1.5 TSI is uitgerust met een geoptimaliseerd actief cilinderuitschakelingssysteem ACT+. De drie motoren leveren vermogens van 70 kW (95 pk) tot 110 kW (150 pk).

Uitgebreide uitrusting voor verbeterde actieve en passieve veiligheid

De Škoda Scala en Kamiq behoren in hun respectieve segmenten tot de veiligste voertuigen dankzij hun extreem torsiestijve koetswerken en de talrijke rijhulpsystemen uit hogere voertuigsegmenten die standaard zijn op beide modellen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de cameragebaseerde rijhulpsystemen Front Assist met voetgangerdetectie, Lane Assist en Traffic Sign Recognition. De opgewaardeerde versie van beide compacte modellen beschikt nu ook over Easy Light Assist, waarmee het dimlicht automatisch wordt in- en uitgeschakeld. Vanaf de Selection-uitvoering zijn ook de cruisecontrol met snelheidsbegrenzer, het bandenspanningscontrolesysteem TPM+ en de ledmistlampen vooraan inbegrepen.

Meer dan 670.000 Scala’s en Kamiqs geleverd

De Škoda Scala en Kamiq zijn sinds 2019 toonaangevend geweest in hun segment. Tot nu toe zijn meer dan 670.000 exemplaren van deze twee succesvolle modellen van de productielijn gerold in Škoda’s hoofdfabriek in Mladá Boleslav. De Škoda Scala en Kamiq behoren tot Europa’s top 10 in hun respectieve categorieën.

Exterieur: Nog kenmerkender design en voor het eerst matrixtechnologie voor beide modellen

 • Vernieuwde bumpers en nieuw Škoda-radiatorrooster voor nog meer visuele uitstraling
 • Nieuw ontworpen koplampen, nu ook verkrijgbaar met ledmatrixtechnologie, en geïntegreerde ledmistlampen voor
 • Nieuwe velgen, negen kleuren en debuut van optioneel virtueel pedaal voor de achterklep

Mladá Boleslav, 5 februari 2024 – Škoda Auto heeft het design van zijn twee compacte modellen Scala en Kamiq aangescherpt met stylingaanpassingen voor- en achteraan. De belangrijkste verandering komt in de vorm van de nieuw ontworpen koplampen, die nu ook beschikbaar zijn met ledmatrixtechnologie.

Hertekende voor- en achterbumpers en meer gebruik van duurzame materialen

Škoda’s opfrisbeurt benadrukt de bepalende kenmerken van de Scala en Kamiq en maakt meteen indruk. De hatchback Scala, geïnspireerd op de dynamische conceptcar Vision RS, was de eerste Škoda die de huidige designtaal naar de compacte klasse bracht. Nu heeft hij een nog sportievere uitstraling. De nieuwe voorbumper van het model vertoont kenmerkende nieuwe zijvleugels, die de centrale luchtinlaat opsplitsen. De ‘air curtains’ zijn meer uitgesproken. De achterbumper van de Scala vertoont twee in koetswerkkleur gelakte vleugelelementen die de diffusor omlijsten en het design vooraan weerspiegelen. Met de Kamiq hebben de designers zich specifiek gericht op een ruigere SUV-uitstraling. Een robuuste zilverkleurige diffusor met drie openingen dient als opvallende bodembescherming. Een deel van de grote zwarte diffusor is nu in zilverkleur uitgevoerd. Beide voertuigen zijn op hun achterklep voorzien van merklogo’s in lijn met Škoda’s nieuwe huisstijl en de mistachterlichten zijn op elk model geïntegreerd in de achterbumper. Door het uitgebreide gebruik van gerecycleerd polypropyleen en polyester evenals houtmeel en kenaf in onder andere de wielkasten, het waterkanaal onder de voorruit en de dakpanelen wordt het aandeel duurzame materialen verder vergroot.

Achthoekig Škoda-radiatorrooster en debuut van optionele ledmatrixkoplampen

Het vernieuwde Škoda-radiatorrooster is nu achthoekig en staat in de Kamiq iets meer rechtop dan voorheen. De kenmerkende dubbele lamellen van Škoda’s compacte SUV-modellen komen onderaan samen in een U-vorm. De basiskoplampen van beide modellen maken volledig gebruik van ledtechnologie. Beide modellen bieden nu voor het eerst optioneel ledmatrixkoplampen, zodat bestuurders de grootlichtstand continu ingeschakeld kunnen houden zonder tegenliggers te verblinden. Voertuigen die uit de tegenovergestelde richting komen, worden gedetecteerd door een camera die ze automatisch uitsluit van de

lichtbundel. De intensiteit van het groot licht is met 50% vergroot voor de Scala en met 40% voor de Kamiq. Op de Scala zijn de koplampen slanker dan voorheen, met kristallijne ledmodules. De dagrijlichten zijn nu verdeeld in twee dunne ledstrips, wat een nieuwe lichtsignatuur creëert. De karakteristieke opgesplitste koplampen van de Kamiq hebben nieuwe proporties. Het bovenste element is nu slanker en maakt gebruik van vier scherp getekende ledmodules om zowel de dagrijverlichting als de geanimeerde richtingaanwijzers te genereren, een kenmerk dat uniek is voor dit Škoda-model. Het onderste koplampcluster is daarentegen groter geworden. Het wordt gekenmerkt door opvallende, zeshoekige matrixmodules met daaronder extra spotlights voor een verbeterde grootlichtfunctie. Nieuwe ledmistlampen vooraan zijn nu geïntegreerd in de ‘air curtains’ van de Scala en Kamiq. In de hertekende ledachterlichten heeft de optionele topversie geanimeerde richtingaanwijzers en een nieuwe L-vormige lichtsignatuur.

Première voor het virtuele pedaal en nieuwe lichtmetalen velgen

Voor het eerst is de optionele elektrische achterklep op de Scala en Kamiq ook voorzien van een virtueel pedaal. Hiermee kan de achterklep gemakkelijk en comfortabel worden geopend met een voetbeweging onder de achterbumper. De lichtmetalen Kajam-velgen van 17 duim en de 18-duimse Fornax- en Ursa-velgen zijn nieuwe toevoegingen aan het velgengamma, dat gaat van 16 tot 18 duim. Er is keuze uit zes metallic lakken en drie effen kleuren voor de Scala, waaronder Steel Grey, dat exclusief is voor de hatchback. Voor de Kamiq zijn twee effen kleuren en zeven metallic lakken beschikbaar. De metallic kleur Phoenix Orange is exclusief voor de stads-SUV. De Kamiq is ook beschikbaar met de Colour Concept-afwerking, waarbij het dak, de A-stijlen en de buitenspiegels zwart zijn gelakt.

Afmetingen – Scala

 

 

Lengte:

[mm]

4.362

Breedte:

[mm]

1.793

Hoogte:

[mm]

1.471

Wielbasis:

[mm]

2.649

Bagagecapaciteit: standaard / maximum

[l]

467 / 1.410

Afmetingen geldig voor leeggewicht

Afmetingen – Kamiq

 

 

Lengte:

[mm]

4.241

Breedte:

[mm]

1.793

Hoogte:

[mm]

1.531

Wielbasis:

[mm]

2.651

Bagagecapaciteit: standaard / maximum

[l]

400 / 1.395

Afmetingen geldig voor leeggewicht

Interieur : Zes Design Selections, duurzame materialen en 8-duims digitaal display als standaard

 • Veel packs, aparte opties en nieuwe Simply Clever-functies
 • Duurzame materialen voor stoelbekleding en deurpanelen, zoals gerecycleerde stoffen, hennep en kenaf
 • Standaard 8-duims digitaal display, 10-duims Virtual Cockpit als optie

Mladá Boleslav, 5 februari 2024 – Voor het interieur van de nieuwe Scala en Kamiq zijn zes verschillende Design Selections beschikbaar, waarin innovatieve duurzame materialen en nieuwe sierbekledingen worden gecombineerd. Een 8-duims digitaal display is nu standaard, terwijl optionele extra’s zijn gegroepeerd in 13 themapacks en als aparte opties.

Nieuwe gammastructuur met zes verschillende Design Selections

Met de upgrade van de Scala en Kamiq introduceert Škoda Design Selections voor het interieur van zijn twee compacte modellen. Terwijl de Essence-uitvoering en de Monte Carlo-versies elk worden geleverd met een specifieke Design Selection, biedt de Selection-uitvoering keuze uit de Design Selections Loft, Lodge, Dynamic en Suite. Andere voorzieningen zijn gebundeld in 13 themapacks of kunnen als aparte opties worden besteld.

Duurzame materialen voor stoelbekleding, tapijt en vloermatten

Met deze Design Selections krijgen beide modellen ook nieuwe stoelbekledingen en sierelementen waarbij gerecycleerde stoffen worden gebruikt voor stoelbekleding, tapijt en vloermatten. Er worden ook natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen gebruikt; zo zijn de deurpanelen en de structurele versterking van de dakhemel bijvoorbeeld deels gemaakt van hennep- en kenafvezels. De sierelementen op de stuurwielen hebben nu een Unique Dark Chrome-afwerking.

8-duims digitaal display standaard, personaliseerbare Virtual Cockpit als optie

De opgewaardeerde Scala en Kamiq worden standaard geleverd met een 8-duims digitaal display op alle modellen. Een 9-duims aanraakscherm maakt deel uit van het navigatiepack. De optionele, personaliseerbare Virtual Cockpit biedt een 10-duims scherm. Voor het eerst is een optionele upgrade beschikbaar, die twee extra USB-C-poorten biedt, elk met tot 45 watt vermogen, bovenop de twee USB-C-poorten die standaard worden meegeleverd. Ze bieden de mogelijkheid om smartphones en tablets snel op te laden en kunnen zelfs een laptop van stroom voorzien. De Phone Box kan smartphones inductief opladen met 15 watt en omvat een koelfunctie. Om de bediening van de Climatronic nog intuïtiever te maken beschikt het bedieningspaneel nu over haptische knoppen om de ventilatorsnelheid te regelen.

Nieuwe Simply Clever-functies voor de compacte modellen

Naast befaamde Simply Clever-klassiekers zoals de ijskrabber met bandenprofieldieptemeter in de tankklep – nu gemaakt van gerecycleerd plastic – hebben andere Simply Clever-functies hun weg gevonden naar de opgewaardeerde Scala en Kamiq. Het virtuele pedaal voor de elektrische achterklep is voor het eerst beschikbaar voor deze modelreeksen. Andere primeurs zijn de smartphonevakken op de rugleuningen van de voorstoelen, die het comfort voor de achterpassagiers vergroten, net als een doos die aan de middentunnel kan worden bevestigd en net zo gemakkelijk weer kan worden verwijderd. Passagiers kunnen kleine voorwerpen opbergen in deze box, die ook een flexibele bekerhouder omvat. Een tablethouder is nu ook beschikbaar voor de sportstoelen.

Overzicht Design Selections – Scala & Kamiq

Uitrustingsniveau

Design Selection

Stoelbekleding

Sierpanelen

Sierlijsten

Dakhemel

Essence

Studio

Zwart-grijze stof

Gekorreld zwart

Zwart

Grijs

Selection

Loft

Zwart-grijze stof Krepp

Grijze stof Krepp

Zwart

Grijs

Lodge

Zwart-grijze stof Suedia

Grijze stof Suedia

Koper

Grijs

Dynamic

Sportstoelen, zwart-grijze stof Suedia

Zwarte stof Suedia

Rood

Zwart

Suite

Zwart leder/zwarte stof Suedia

Zwarte stof Suedia

Chroom

Grijs

Monte Carlo

Monte Carlo

Sportstoelen, zwarte stof/carbonlook

Carbonlook

Rood

Zwart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aandrijflijnen: Nog efficiëntere TSI-benzinemotoren van de nieuwste evo2-generatie

 • Geavanceerde motoren met vermogens van 70 kW (95 pk) tot 110 kW (150 pk)
 • Verhoogd vermogen over een breder toerentalbereik voor de krachtigere 1.0 TSI-eenheid
 • Opgewaardeerde software voor een soepelere werking van het actieve cilinderuitschakelingssysteem ACT+, gebaseerd op vermogensbehoeften

Mladá Boleslav, 5 februari 2024 – De Škoda Scala en Kamiq zijn verkrijgbaar met drie hoogst efficiënte, geavanceerde TSI-motoren. Alle krachtbronnen behoren tot de nieuwste evo2-motorgeneratie. Het actieve cilinderuitschakelingssysteem ACT+ van de topversie werkt nu nog soepeler dan voorheen dankzij nieuwe softwareontwikkelingen.

Johannes Neft, Škoda Auto-bestuurslid voor Technische Ontwikkeling, zegt: “Škoda blijft zijn verbrandingsmotoren systematisch optimaliseren. De krachtbronnen voor onze compacte modellen Scala en Kamiq zijn efficiënter en krachtiger en bieden tegelijk een nog harmonieuzere vermogensafgifte, bijvoorbeeld dankzij nieuw ontworpen injectoren. Bovendien zorgen de uitgebreide aanpassingen aan de hard- en software ervoor dat de motoren ook voldoen aan de nieuwste emissieregelgeving.”

Meer vermogen voor de krachtigste van de twee 1.0 TSI-motoren

Net als de 1.5 TSI behoren de twee nieuwe 1.0 TSI-driecilindermotoren in de Škoda Scala en Kamiq nu tot de evo2-generatie van de EA211-motorenfamilie. Tot de voordelen behoren een variabele regeling van de inlaat- en uitlaatkleppen, een injectiedruk tot 350 bar, de Miller-verbrandingscyclus met hoge compressie en turboladers met variabele geometrie (VGT). Nieuw zijn de tiengaats injectoren voor een nog homogener lucht-brandstofmengsel en een nieuwe driewegkatalysator met deeltjesfilter. Omdat de temperatuurbestendigheid van de turbolader tegelijk is verhoogd tot 980 °C, is de optimale lucht-brandstofverhouding voor de ontsteking nu beschikbaar over een breder toerentalbereik. De krachtigere 1.0 TSI levert met zijn 85 kW (116 pk) nu 4 kW (6 pk) meer dan zijn voorganger en stelt dit vermogen 500 tr/min eerder en over een breder toerentalbereik beschikbaar. Anderzijds is het maximumkoppel van 200 Nm 500 tr/min langer beschikbaar.

Nieuwste 1.5 TSI met nog geavanceerder actief cilinderuitschakelingssysteem ACT+

De topmotor 1.5 TSI kan rekenen op verbeteringen als gevolg van de nieuwe katalysator, die efficiënter is en sneller zijn bedrijfstemperatuur bereikt. Bovendien wordt hij geleverd met verbeterde software voor het actieve cilinderuitschakelingssysteem ACT+. Daardoor verloopt de automatische uit- en inschakeling van twee van de vier cilinders op basis van de vermogensbehoeften nog soepeler. Het bereik van de omstandigheden waaronder het systeem actief is, werd ook uitgebreid dankzij aanpassingen aan de inlaat- en uitlaatklepliftcurve voor de actieve cilinders (eerste en vierde cilinder).

Het motoraanbod in één oogopslag:

Motor

Vermogen [kW/pk]

Koppel [Nm]

Versnellingsbak

Aandrijving

1.0 TSI evo2

70/95

175

Manuele 5-bak

voorwielen

1.0 TSI evo2

85/116

200

Manuele 6-bak

voorwielen

1.0 TSI evo2

85/116

200

7-trapsautomaat

voorwielen

1.5 TSI evo2

110/150

250

Manuele 6-bak

voorwielen

1.5 TSI evo2

110/150

250

7-trapsautomaat

voorwielen

Veiligheid: Nieuwe veiligheidsuitrusting en rijhulpsystemen uit hogere voertuigklassen

 • Tot negen airbags en optionele Crew Protect Assist staan garant voor een hoog niveau van passieve veiligheid
 • Standaard mistlampen vanaf uitrustingsniveau Selection, debuut van ledmatrixkoplampen

Mladá Boleslav, 5 februari 2024 – Met veel kenmerken die de actieve en passieve veiligheid verbeteren, zoals uiterst torsiestijve koetswerken, geavanceerde kreukelzones en tot negen airbags, behoren de Škoda Scala en Kamiq tot de veiligste voertuigen in hun respectieve klassen. Goed afgestelde onderstellen en een breed scala aan moderne rijhulpsystemen, waaronder een aantal uit hogere voertuigklassen, staan ook garant voor een hoog niveau van actieve rijveiligheid.

Aanbod van standaard veiligheidsvoorzieningen uitgebreid

In de Euro NCAP-referentietest voor crashveiligheid behaalden de Škoda Scala en Kamiq allebei de maximale score van vijf sterren. Dankzij het hoge aandeel hogesterktestalen of speciaal geharde staalsoorten zijn de koetswerken van beide modellen extreem torsiestijf. Bovendien zijn op beide modellen al talloze rijhulpsystemen standaard, waaronder een aantal uit hogere voertuigklassen. Daartoe behoren de cameragebaseerde rijhulpsystemen Front Assist met voetgangerdetectie, Lane Assist en Traffic Sign Recognition, evenals Driver Alert, Multi-Collision Brake en parkeersensoren achteraan. Easy Light Assist, dat automatisch het dimlicht in- en uitschakelt, en het bandenspanningscontrolesysteem TPM+ zijn nieuwe toevoegingen op alle modellen. Vanaf het uitrustingsniveau Selection zijn ook cruisecontrol met snelheidsbegrenzer en ledmistlampen vooraan altijd inbegrepen.

Optionele rijhulpsystemen voor nog meer veiligheid

Beide modellen hebben tot negen airbags aan boord. Naast de standaard airbags voor de bestuurder en voorpassagier en de hoofdairbags en zijairbags voorin, zijn een knieairbag voor de bestuurder en zijairbags achterin optioneel beschikbaar. Het veiligheidspack omvat ook Crew Protect Assist, dat automatisch geopende ruiten sluit en onmiddellijk de veiligheidsgordels voorin aanspant in geval van een dreigende aanrijding. Travel Assist, bekend uit hogere voertuigsegmenten, omvat Adaptive/Predictive Adaptive Cruise Control en Adaptive Lane Assist. Adaptive Lane Assist herkent zelfs tijdelijke rijstrookmarkeringen – bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden – en maakt indien nodig gebruik van actieve stuurbewegingen om het voertuig op zijn rijstrook te houden. Side Assist waarschuwt voor voertuigen die van achteren naderen tot op een afstand van 70 meter. Ledmatrixkoplampen zijn voor het eerst beschikbaar voor beide modellen. De ledachterlichten zijn optioneel bestelbaar met geanimeerde richtingaanwijzers. Een achteruitrijcamera en Park Assist zijn optioneel beschikbaar om te helpen bij het parkeren.

Monte Carlo: Het sportiefste uitrustingsniveau voor de Scala en Kamiq

 • Zwarte exterieurdetails en standaard ledmatrixkoplampen
 • Specifieke Design Selection met carbonlook en kenmerkende rode accenten
 • Sportieve lifestylevariant is verkrijgbaar met elke aangeboden aandrijflijn

Mladá Boleslav, 5 februari 2024 – Monte Carlo is synoniem met lifestyle en een legendarische autosporttraditie. Bij Škoda wordt de naam al sinds jaar en dag voor sportieve compacte lifestylemodellen gebruikt, als eerbetoon aan de grote successen van de Tsjechische constructeur in de Rally van Monte Carlo. Typisch voor deze uitrustingslijn kunnen de Scala Monte Carlo en Kamiq Monte Carlo prat gaan op een bijzonder dynamische uitstraling met glanzend zwarte details en een sportief interieur.

Scala en Kamiq Monte Carlo: dynamische stijl met strakke zwarte accenten

De Monte Carlo-versies van de Scala en Kamiq zijn voorzien van talloze opvallende zwarte details die ze identificeren als de meest dynamische vertegenwoordigers van de modelreeks. Bovendien prijken Monte Carlo-logo’s op de voorspatborden van beide modellen. De omlijsting van het Škoda-radiatorrooster, de buitenspiegelkappen, de zijskirts, details op de voorbumper, de achterdiffusor en alle opschriften zijn allemaal in glanzend zwart uitgevoerd. Beide modellen zijn standaard uitgerust met het zwarte panoramadak, dat bij de Scala naadloos overgaat in de verlengde achterruit. De Kamiq wordt bovendien geleverd met zwarte dakrails. Ledmatrixkoplampen, compleet met geanimeerde richtingaanwijzers op de Kamiq, ledachterlichten met geanimeerde richtingaanwijzers en ledmistlampen vooraan met bochtfunctie zijn standaard. De achterste zijruiten en achterruit zijn getint (Sunset). De nieuwe 17-duims Kajam-velgen die standaard worden geleverd op de Monte Carlo-modellen, hebben een zwarte diamond cut-afwerking en zijn voorzien van zwarte aero-inzetstukken. De nieuwe 18-duims Ursa-velgen zijn optioneel bestelbaar in een Monte Carlo-versie met zwarte diamond cut-afwerking. Het Monte Carlo-uitrustingsniveau kan worden gecombineerd met elke aandrijflijn die beschikbaar is voor het betreffende model.

Monte Carlo Design Selection met sportief zwart interieur

In het interieur maakt de Monte Carlo-specifieke Design Selection voornamelijk gebruik van sportief zwart voor de dakhemel, de dakstijlbekleding en de sportstoelen, die zijn voorzien van geïntegreerde hoofdsteunen en grijze contraststiksels. De binnenzijde van de stoelkussens evenals de deurpanelen, de armsteunen in de deuren en de sierpaneel op het dashboard zijn uitgevoerd in carbonlook. Rode sierstrips op de deuren, het instrumentenpaneel en de ventilatieopeningen zorgen voor dynamische accenten. Het multifunctionele sportstuur, waarop het Monte Carlo-logo prijkt, is verwarmbaar en bekleed

met leder met zwarte stiksels. Ook de pookknop en handremhendel zijn met leder bekleed. Ledsfeerverlichting die kan worden ingesteld op wit of rood, is standaard. Het interieur wordt afgerond met een roestvrijstaallook voor de pedalen en een Monte Carlo-specifiek welkomstscherm voor het infotainmentsysteem.

Verkoopresultaten: Succesverhaal van het compacte duo gaat verder

 • Meer dan 670.000 exemplaren van de Škoda Scala en Kamiq geleverd in meer dan 60 markten
 • Sinds 2021 is de Kamiq Škoda’s op één na bestverkochte model en al drie jaar op rij de populairste SUV bij klanten
 • De Scala voerde de verkooplijsten aan op het Iberisch schiereiland en in Noord-Afrika

Mladá Boleslav, 5 februari 2024 – Met de Scala die perfect het gat vult tussen de Fabia en Octavia, en de Kamiq als populair instapmodel in de SUV-familie van het merk, bekleedt Škoda Auto een sterke positie in het compacte segment. In totaal zijn tot nu toe meer dan 670.000 exemplaren van deze twee modellen in de hoofdfabriek in Mladá Boleslav van de productielijnen gerold. Met de opgewaardeerde versies van beide modellen wordt dit succesverhaal nu voortgezet.

Martin Jahn, Škoda Auto-bestuurslid voor Sales & Marketing, zegt: “De twee modellen Scala en Kamiq hebben ons merk sterk gevestigd in het compacte segment, op basis van beproefde Škoda-waarden. De combinatie van een aantrekkelijk design, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een uitgebreide standaarduitrusting maakt van beide modellen betrouwbare metgezellen voor elke dag. Dat wordt goed op prijs gesteld door onze klanten. Dat beide modellen tot de tien bestverkochte voertuigen in hun segment behoren, spreekt voor zich. We hebben beide modellen nu grondig opgefrist om het succesverhaal in de tweede helft van hun levenscyclus voort te zetten.”

Succesvolle modellen op basis van het MQB-A0-platform

Met de hatchback Scala en de stads-SUV Kamiq heeft Škoda sinds de lancering van deze voertuigen in 2019 een krachtig duo in het compacte segment. In totaal zijn tot nu toe meer dan 670.000 exemplaren van deze twee modellen geproduceerd in Škoda’s hoofdfabriek in Mladá Boleslav en geleverd aan klanten in meer dan 60 markten wereldwijd.

Liana Picard

PR Manager Škoda Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be