ŠKODA SCALA MONTE CARLO: nieuw uitrustingsniveau straalt nog meer dynamiek en lifestyle uit

ŠKODA SCALA MONTE CARLO: nieuw uitrustingsniveau straalt nog meer dynamiek en lifestyle uit

› Succesvol rallyverleden van ŠKODA inspireert tot nieuw MONTE CARLO-uitrustingsniveau

› Zwarte designelementen en zwarte ŠKODA-belettering achteraan voegen dynamische accenten toe

› Wereldpremière op de Frankfurt Motor Show (IAA) in september, showroomlancering in het vierde kwartaal van 2019

 

ŠKODA breidt zijn nieuwe compacte modelreeks SCALA uit door het populaire MONTE CARLO-uitrustingsniveau te lanceren. Dat is een eerbetoon aan het succesvolle rallyverleden van de autobouwer. Onderscheidende zwarte elementen en zwarte ŠKODA-belettering achteraan geven de dynamische SCALA een nog sportiever voorkomen. De wereldpremière van de ŠKODA SCALA MONTE CARLO, die beschikbaar wordt met het volledige motorengamma van het model, vindt plaats op de Frankfurt Motor Show in september. De eerste exemplaren worden in het vierde kwartaal van 2019 aan de klanten geleverd.

De sportieve lifestylevarianten van de compacte ŠKODA-modellen dragen traditioneel de naam MONTE CARLO. Die verwijst naar het stadsdistrict in het prinsdom van Monaco, dat synoniem staat voor glitter en glamour … en meer dan honderd jaar aan racegeschiedenis. De rally van Monte Carlo werd voor het eerst gehouden in 1911 en heeft de langste traditie van alle evenementen die vandaag het wereldkampioenschap rally (WRC) vormen. ŠKODA realiseerde hier enkele van zijn grootste autosportsuccessen. In 1936 bijvoorbeeld eindigde de ŠKODA POPULAR SPORT als tweede in zijn categorie, terwijl de ŠKODA 130 RS in 1977 de eerste en tweede plaats veroverde in zijn categorie. De rallyversies van de ŠKODA FABIA waren ook bijzonder succesvol in deze rally. De ŠKODA SCALA MONTE CARLO verwijst naar deze racetraditie en roept herinneringen op aan legendarische auto’s en triomfen.

Oliver Stefani, hoofddesigner bij ŠKODA, verklaart: "Met de nieuwe MONTE CARLO-versie benadrukken we het sportieve en dynamische karakter van de ŠKODA SCALA nog meer. De zwarte MONTE CARLO-elementen, de grote lichtmetalen velgen en de befaamde naam leggen het verband met onze succesvolle rallywagens. Het ontwerp is specifiek gericht op een jongere doelgroep die sportiviteit en een emotioneel, op lifestyle gefocust design waardeert."

Sportief design en opvallende zwarte elementen

Talrijke zwarte elementen geven de dynamische ŠKODA SCALA MONTE CARLO een nog sportiever voorkomen. De onderscheidende ŠKODA-grille, geflankeerd door full-ledkoplampen, is afgewerkt met een glanzend zwart frame. Delen van de hertekende voorbumperschort zijn eveneens zwart. De ŠKODA-letters in de plaats van het centrale ŠKODA-logo op de kofferklep – de SCALA was het eerste Europese productiemodel van ŠKODA met dit stijlkenmerk – is nog een element dat bij de SCALA MONTE CARLO in het zwart is uitgevoerd. Het zijaanzicht van dit model wordt bepaald door de zwarte lichtmetalen velgen van 17 duim (optioneel 18 duim) met een speciaal MONTE CARLO-design, samen met de zwarte spiegelkappen en dorpels.

Tot de standaarduitrusting van de ŠKODA SCALA MONTE CARLO, die beschikbaar is met elke motorversie uit het gamma van de modelreeks, behoren SunSet getinte zijruiten, een panoramisch zonnedak en een verlengde achterruit vervolledigd door een zwarte dakspoiler. Een zwarte diffuser aan de achterkant, zwarte modelaanduidingen en full-ledachterlichten ronden de sportieve verschijning van het nieuwe topmodel in het SCALA-gamma af. Het model is ook te herkennen aan een speciale badge.

Sportzetels en lederen afwerking voor gesofisticeerd interieur

Het interieurdesign van de ŠKODA SCALA MONTE CARLO straalt een sportieve stijl uit. De in de hoogte verstelbare sportzetels hebben geïntegreerde hoofdsteunen en een speciale MONTE CARLO-bekleding, terwijl ook de inzetstukken en instrumenten een specifiek design krijgen. Het multifunctionele sportstuur is bekleed met geperforeerd leder met dezelfde rode, decoratieve stiksels als de schakelpookknop en de handremgreep. Nog een rood accent is de led-sfeerverlichting van de centrale console, de voetruimtes en de opbergvakken en handgrepen in de deuren. De ventilatieroosters in het instrumentenpaneel maken indruk met hun chroomlook, terwijl dit uitrustingsniveau ook led-leeslampjes omvat. Pedalen met een aluminium design, speciale vloermatten, SCALA-letters op de dorpels en de zwarte dakbekleding ronden de sportieve interieursfeer af.

ŠKODA onthult de nieuwe SCALA MONTE CARLO aan de industrie en het grote publiek tijdens de Frankfurt Motor Show, van 10 tot 22 september 2019 in hall 3.0, stand A11. De marktlancering begint in het vierde kwartaal van 2019.

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg