ŠKODA start zijn SUV-campagne met de ŠKODA Kodiaq

  • Met de ŠKODA Kodiaq bereikt het merk een nieuwe mijlpaal

  • ŠKODA introduceert nieuwe, opvallende designtaal in het SUV-segment

  • Ruimste koffer in zijn klasse

  • Verstelbare zetels achteraan standaard, derde zetelrij als optie

  • Nieuwste technologieën op vlak van infotainment, connectiviteit en bijstandssystemen

  • Drie TSI- en twee TDI-motoren, Dynamic Chassis Control (DCC) en offroadmodus voor 4x4-varianten als optie

Met de Kodiaq start ŠKODA zijn grote SUV-campagne. De 4,70 meter lange SUV is een echte allrounder met de ruimste koffer in zijn klasse. De optionele derde zetelrij is eveneens een belangrijk unicum in dit segment. Daarnaast verenigt de ŠKODA Kodiaq alle sterke punten van het merk: een expressief design, een hoge mate aan functionaliteit en tal van 'Simply Clever'-elementen. Bovendien legt ŠKODA bij de Kodiaq, leverbaar vanaf begin 2017, meer dan ooit de klemtoon op infotainment, connectiviteit en bijstandssystemen.

 

Met de Kodiaq treedt ŠKODA een nieuw marktsegment binnen - dat van de grote SUV's - dat wereldwijd razendsnel groeit. Met deze campagne wilt de onderneming een nieuwe groep consumenten bereiken, haar marktaandeel vergroten en haar internationale positie verder versterken. De Kodiaq toont waar ŠKODA vandaag staat en blikt ook vooruit naar de toekomst, met diverse nieuwe technologieën en toekomstgerichte functies in termen van connectiviteit, met mobiele onlinediensten voor de beste informatie en veiligheid.

 

"De nieuwe ŠKODA Kodiaq is een echte allrounder", zegt Bernhard Meier, CEO van ŠKODA. "Hij combineert een actief gevoel van vitaliteit met de klassieke kwaliteiten van het merk zoals een hoge mate van functionaliteit en opmerkelijke ruimte. Zoals altijd hebben we ons tijdens het designproces gefocust op het aanbieden van net iets méér auto, met als resultaat het beste voertuig in zijn segment. Met zijn emotierijke design staat de ŠKODA Kodiaq bovendien krachtig op de weg."

 

 

 

Karaktervol: introductie het ŠKODA-design in het SUV-segment

 

Al op het eerste gezicht is de Kodiaq een echte ŠKODA: met een design vol karakter en emotie introduceert het merk zijn nieuwe designtaal in het SUV-segment. Bij dagelijks gebruik onderstreept het model zijn kwaliteiten als gezins-, vrijetijds- en zakenauto. Met plaats voor maximaal 7 personen en een koffer tot liefst 2.065 liter - de grootste in deze klasse - is de Kodiaq van alle markten thuis. De in de lengte verstelbare zetels achteraan zijn standaard, waarbij de rugleuning naar wens kan worden ingesteld.

 

Gebruiksgemak, uitstekende afwerking en de 'Simply Clever'-filosofie zijn dé kenmerken van ŠKODA. De Kodiaq introduceert nieuwe en buitengewone elementen zoals een kunststof bescherming aan de rand van de deuren die automatisch geactiveerd wordt om schade aan de wagen in parkeergarages of op parkeerterreinen te voorkomen. Voor de jongste passagiers is er een elektrisch bediend kinderslot, een 'Sleep comfort'-pack met speciale hoofdsteunen verhoogt het comfort op lange reizen.

 

Connectiviteit op topniveau

 

Met zijn innovatieve connectiviteitsopties staat de ŠKODA Kodiaq aan de top in zijn segment. De infotainmentelementen zijn gebaseerd op de tweede generatie van het modulaire infotainmentplatform (MIB II) Matrix van de Volkswagen-groep, bieden tal van functies en interfaces en zijn allemaal voorzien van een capacitief aanraakscherm.  De topsystemen Columbus en Amundsen bieden ook een wifihotspot. Als optie is er een LTE-module voorzien voor het systeem Columbus, voor een snelle internetverbinding dankzij de snelste mobiele communicatiestandaard die momenteel beschikbaar is. Passagiers kunnen zo naar hartenlust online surfen en e-mails versturen met hun mobiele telefoons en tablets.

 

De nieuwe mobiele onlinediensten van ŠKODA zijn compatibel met LTE en zijn opgedeeld in twee categorieën: de Infotainment Onlinediensten bieden informatie en navigatie, de Care Connectdiensten bieden bijstand bij pech onderweg en in noodsituaties. Het eCall-noodoproepsysteem, dat vanaf 2018 voor alle nieuwe wagens in Europa verplicht is, maakt nu al deel uit van de Care Connectdiensten. Andere onlinediensten werken via de ŠKODA Connect App, waarmee de wagen vanop afstand kan worden gecontroleerd, bediend of teruggevonden via de smartphone.

 

Ook in de koppeling tussen auto en smartphone zet de ŠKODA Kodiaq een belangrijke stap voorwaarts. Het SmartLink-platform met Apple Carplay, Android Auto, MirrorLinkTM en SmartGate is als optie beschikbaar voor het basis infotainmentsysteem Swing. Voor de meer geavanceerde systemen is SmartLink standaard. De Phonebox met oplaadfunctie via inductie verbindt de smartphone met de dakantenne en laadt het toestel draadloos op.

 

Betrouwbare hulp: rijbijstandssystemen

 

De ŠKODA Kodiaq is met een brede waaier aan rijbijstandssystemen beschikbaar. De Area view camera's, een nieuwigheid voor ŠKODA, geven de directe omgeving rond de wagen weer op het infotainmentsysteem. Het Tow Assist-systeem neemt het achterwaarts manoeuvreren met een aanhangwagen op zich. De nieuwe functie Predictive Pedestrian Protection is een aanvulling op Front Assist. De Parking Distance Control met remfunctie - nog een nieuwigheid - biedt ondersteuning bij parkeermanoeuvres, waarbij de Kodiaq automatisch remt wanneer hij een obstakel waarneemt.

 

Daarnaast biedt de ŠKODA Kodiaq nog tal van extra rijbijstandssystemen, die de wagen op een veilige afstand van zijn voorligger houden, helpen bij het veranderen van rijstrook of helpen om de wagen binnen zijn rijvak te houden, waarschuwen voor belangrijke verkeersborden en helpen bij het parkeren.

 

Krachtig en behendig: motoren en onderstel

 

Bij de lancering van de ŠKODA Kodiaq begin 2017, biedt de SUV keuze uit vijf motoren: twee TDI diesels en drie TSI benzinemotoren. De krachtigste benzineversie, de 2.0-liter TSI, levert sportieve rijprestaties met zijn vermogen van 132 kW (180 pk). Dankzij een nieuw ontwikkeld verbrandingsproces is de motor net zo zuinig als een kleinere versie. Het veelvuldig gebruik van hoogresistent staal in het koetswerk maakt de Kodiaq ongewoon licht, wat eveneens een belangrijke reden is voor zijn lage verbruikswaarden.

 

Voor de krachtoverbrenging zijn er verschillende mogelijkheden: manuele zesversnellingsbak, DSG, voor- of vierwielaandrijving. De grote SUV uit Tsjechië kan alle soorten wegen aan met een evenwichtige combinatie van comfort en dynamiek. De rijervaring wordt nog intenser met Driving Mode Select en de nieuwe adaptieve onderstelregeling Dynamic Chassis Control (DCC), die het mogelijk maken om de karakteristiek van de besturing, het gaspedaal, de DSG en de ophanging in verschillende modi in te stellen.

 

Ook op ruw terrein voelt de ŠKODA Kodiaq zich uitstekend thuis. Bij de vierwielaangedreven uitvoeringen ondersteunt de offroadmodus de bestuurder. Met een druk op de knop schakelen alle relevante systemen - motormanagement, bijstandssystemen, elektronische onderstelsystemen zoals ABS en ESC, en de ophanging in combinatie met de optie DCC - automatisch over naar offroadmodus.

160707__KODA_KODIAQ_Covered_Drive_footage.mp4

MP4 - 539 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be