ŠKODA SUPERB-familie telt nu ook een SCOUT-versie

ŠKODA SUPERB-familie telt nu ook een SCOUT-versie

› Multifunctionele lifestyle COMBI met grotere bodemvrijheid en vierwielaandrijving

› Koetswerk in robuuste offroadlook met lichtmetalen 18-duimsvelgen

› Nieuwe metaalkleur Tangerine Orange exclusief voor de SUPERB SCOUT te bestellen

 

ŠKODA biedt zijn vlaggenschip nu ook in de robuuste SCOUT-versie aan. De nieuwe SUPERB SCOUT vormt de perfecte symbiose van elegant design en offroadkwaliteiten in een even multifunctionele als robuuste lifestyleauto. De SUPERB SCOUT, die overigens uitsluitend verkrijgbaar is als COMBI met vierwielaandrijving, is dan ook standaard uitgerust met onder andere robuuste koetswerkuitbreidingen, lichtmetalen 18-duimsvelgen Braga, een offroadpack met 15 mm meer bodemvrijheid en de typische SCOUT look in het interieur. Nog een andere exclusiviteit is de nieuwe metaalkleur Tangerine Orange.

Met de ŠKODA SUPERB SCOUT breidt het Tsjechische automerk zijn robuuste offroadaanbod uit met een nieuw topmodel dat bij dezelfde lengte en breedte het ruime interieur van de elegante ŠKODA SUPERB COMBI prachtig combineert met de voordelen en flair van een avontuurlijke auto. Dankzij zijn standaard offroadpack met motor- en onderkantbescherming tegen steenslag, 15 mm meer bodemvrijheid en vierwielaandrijving slaat de SUPERB SCOUT ook op onverharde wegen een goed figuur. Nog beter wordt het met een extra offroadmodus in de rijprofielkeuzefunctie Driving Mode Select. De adaptieve dynamische chassiscontrole DCC is verkrijgbaar als optie.

Twee krachtige en efficiënte motoren

De ŠKODA SUPERB SCOUT is uitsluitend verkrijgbaar met de krachtigste diesel- of benzinemotorvariant uit zijn modelreeks. De dieselmotor 2.0 TDI levert 140 kW (190 pk) en brengt zijn maximaal koppel van 400 Nm via een DSG-7-versnellingsbak over op de vier wielen. De 2.0 TDI is uitgerust met een SCR-katalysator met AdBlue-injectie en dieselpartikelfilter, waardoor hij voldoet aan de Euro 6d-TEMP-emissienorm.

De benzinemotor 2.0 TSI levert maar liefst 200 kW (272 pk) en een maximumkoppel van 350 Nm. Ook dit model is standaard uitgerust met vierwielaandrijving en een DSG-7-versnellingsbak. Met zijn benzinepartikelfilter voldoet ook de 2.0 TSI aan de Euro 6d-TEMP-emissienorm. Beide motoren van de ŠKODA SUPERB SCOUT zijn dankzij de stop-starttechnologie en remenergierecuperatie bijzonder efficiënt.

Robuuste koetswerkuitvoeringen, aluminiumlook en chroomapplicaties

Helemaal in lijn met de andere SCOUT-modellen van ŠKODA valt ook de nieuwe SUPERB SCOUT op door zijn offroadlook. Het hertekende en vergrote ŠKODA-rooster loopt zoals bij alle nieuwe SUPERB-modellen dieper door naar de voorspoiler en heeft zoals bij de SPORTLINE dubbele, zwarte ribben die omlijst worden door een verchroomde rand. In tegenstelling tot de andere telgen uit de SUPERB-familie beschikt de SCOUT over een hertekende en robuuste voor- en achterbumper met beschermingsinrichting in aluminiumlook. Bovendien worden de wielkasten, zijschorten en onderkant van de deuren extra beschermd door kunststofomhulsels. De dakrails, het verchroomde kader van de zijramen en de kappen van de buitenspiegels in glanzende aluminiumlook zorgen voor een verfijnde uitstraling. De spatborden worden gesierd door speciale SCOUT-logo’s.

Standaard is de nieuwe SUPERB SCOUT voorzien van lichtmetalen Braga-velgen met een diameter van 18 duim, die optioneel ook als tweekleurige velgen verkrijgbaar zijn. Wie dat wenst, kan echter ook de nieuwe, tweekleurige lichtmetalen 19-duimsvelgen Manaslu bestellen. De nieuwe metaalkleur Tangerine Orange werd exclusief voor de ŠKODA SUPERB SCOUT ontwikkeld. Met zijn optionele, zwenkbare trekhaak, die mechanisch kan worden ontgrendeld, en zijn sleepgewicht van 2.200 kg is de SUPERB SCOUT uitstekend geschikt om een aanhangwagen of caravan te trekken.

Houtlook en typische SCOUT-stoelen in het interieur

In het interieur van de ŠKODA SUPERB SCOUT kunnen passagiers zich comfortabel neervlijen en genieten van de speciale sierlijsten in houtlook, die net als de voorstoelen voorzien zijn van het SCOUT-logo. De stoelbekledingen zijn gemaakt van een specifieke SCOUT-stofvezel met contrastnaden. Op aanvraag zijn stoelen van Alcantara® leder met bruine contrastnaden verkrijgbaar, en voor het eerst ook met een nieuw type boordsel in contrasterende kleur aan de voorkant van de voorste stoelen. De stoelverwarming vooraan is standaard, maar ook voor de achterbank is optioneel stoelverwarming verkrijgbaar. Het centrale display is uitgerust met extra offroadaanduidingen en een speciaal logo op het scherm begroet de chauffeur bij het instappen.

De passagiers achteraan genieten niet alleen uitzonderlijk veel beenruimte, maar ook een hoge mate aan comfort, dat door de talrijke typische Simply Clever-ideeën van ŠKODA nog vergroot wordt. Zo kan de passagiersstoel vooraan vanaf de achterbank elektrisch versteld worden, maar ook het optionele slaappack biedt met zijn aangename, grotere hoofdsteunen en dekentje een aanzienlijke meerwaarde. Zoals alle COMBI-versies van de SUPERB beschikt ook de SCOUT over het grootste koffervolume in zijn klasse: 660 liter, te vergroten tot 1.950 liter. De achterklep laat zich indien gewenst elektrisch bedienen en in optie handenvrij openen en sluiten dankzij de Virtual Pedal onder de achterbumper.

2006: Lancering van het eerste SCOUT model bij ŠKODA

Robuuste SCOUT modellen met offroadallures zijn uitgegroeid tot een traditie bij ŠKODA. 13 jaar geleden werd de tweede generatie van de ŠKODA OCTAVIA voor het eerst voorgesteld in een robuuste offroadlook. Die terreinwagen met lifestyleallures kon meteen rekenen op een grote schare fans. Het was dan ook geen verrassing dat de standaard met vierwielaandrijving uitgeruste COMBI ook in de derde generatie van de OCTAVIA razend populair bleef. Met de KODIAQ (2017) en de KAROQ (2018) breidde de Tsjechische autobouwer zijn SCOUT concept met succes uit naar zijn SUV-modellen.

*Alle cijfers rond brandstofverbruik en rijprestaties zijn voorlopig.

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg