ŠKODA SUPERB SCOUT: een multifunctionele lifestyle-break voor elk terrein

› SUPERB SCOUT enkel verkrijgbaar met de krachtigste benzine- en dieselmotor in het gamma
› Nieuw uitrustingsniveau van het topmodel geniet steeds meer populariteit
› Nieuwe versie van ŠKODA’s vlaggenschip combineert enorme hoeveelheid ruimte en grote flexibiliteit met vierwielaandrijving en Rough-Road Pack

Een SUPERB voor elke gelegenheid: de SCOUT-variant van het vlaggenschip van ŠKODA heeft zichzelf gevestigd als een integraal deel van het productgamma sinds hij in de zomer van 2019 werd geïntroduceerd. De multifunctionele lifestyle-break is vooral populair in Scandinavische landen. In Zweden en Noorwegen wordt al één SUPERB op negen besteld met de stoere, avontuurlijke look. Na de OCTAVIA, KODIAQ en KAROQ is de SUPERB het vierde model dat de SCOUT-behandeling krijgt. Hij maakt indruk met zijn enorme hoeveelheid ruimte en veelzijdigheid in combinatie met vierwielaandrijving, het Rough-Road Pack en de keuze aan krachtige motoren.


Sinds half 2019 biedt ŠKODA de derde generatie van zijn vlaggenschip aan in een stoere SCOUT-versie, waarmee hij de eerste SUPERB is die recht heeft op deze behandeling. De constructeur bouwt daarmee verder op een traditie van SCOUT-afgeleiden zoals de OCTAVIA SCOUT, KODIAQ SCOUT en KAROQ SCOUT. De SUPERB SCOUT, die enkel als break verkrijgbaar is, richt zich op offroad-flair en trekt zich aardig uit de slag op ruwer terrein dankzij de stoere koetswerkaanpassingen, standaard vierwielaandrijving en het Rough-Road Pack, dat de bodemvrijheid met 15 millimeter vergroot en dat bescherming onderaan de wagen biedt voor de motor en het onderstel. Dankzij de grootste koffer van zijn segment, die 660 tot 1.950 liter groot is, kan hij ook grote outdooruitrusting zoals mountainbikes of andere sportuitrusting naar meer afgelegen locaties vervoeren. Met een sleepvermogen van 2.200 kilo is de SUPERB SCOUT bovendien uiterst geschikt voor het slepen van boot- en paardenaanhangers, caravans en dergelijke meer.


De voordelen van vierwielaandrijving, zelfs op droge wegen

De vierwielaandrijving die standaard is op de SUPERB SCOUT biedt niet alleen enorme voordelen bij ritten naast het gebaande pad, zoals op grind, slijk en met sneeuw bedekte hellingen. Door zowel de voor- als de achteras aan te drijven vergroten de trekkracht en de rijstabiliteit in talrijke situaties, zelfs op droog asfalt. Als de voorwielen onder normale rijomstandigheden trekkracht zouden verliezen, dan stuurt een elektronisch geregelde hydraulische meerschijvenkoppeling van de vijfde generatie automatisch in milliseconden een deel van het aandrijfkoppel naar de achterwielen. Op die manier is de aandrijving gegarandeerd en gaat het vermogen steeds naar waar het nodig is zonder dat de bestuurder iets moet doen. Indien nodig kan tot 90 procent van het vermogen naar de achteras worden gestuurd. Er kan zelfs tot 85 procent naar één enkel wiel gaan. Een elektronische regeleenheid laat deze automatische tussenkomst optreden bij ook maar het minste snelheidsverschil tussen de assen. Informatie zoals het motortoerental, de positie van het gaspedaal, de wielsnelheid, de stuurhoek en acceleratie in dwars- en langsrichting worden ook geregistreerd en verwerkt. Bij uitrollen, lage belasting of normaal rijden in een rechte lijn gaat de kracht hoofdzakelijk via de vooras naar de weg.

Stoere koetswerkaanpassingen en een interieur met speciale decoratieve elementen en bekleding
De opmerkelijke avontuurlijke look van de ŠKODA SUPERB SCOUT biedt talrijke visuele highlights. Naast de stoere bumpers voor- en achteraan wordt hij gekenmerkt door een bescherming van de wagenbodem in aluminiumeffect en extra kunststofpanelen ter bescherming van de wielkasten, de zijschorten en het onderste deel van de deuren. De dakrails en zijdelingse raamkaders zijn met chroom gesierd terwijl de buitenspiegelkappen glanzen met een aluminiumlook. De optionele tweekleurige 18-duimse lichtmetalen velgen Braga of de nieuwe tweekleurige 19-duimse lichtmetalen velgen Manaslu benadrukken de stoere uitstraling van de auto. Het interieur heeft eveneens een typische SCOUT-stijl. Het wordt gekenmerkt door speciale decoratieve elementen in houtlook, stoelen met een specifieke stoffen bekleding met contrasterende stiknaden of, als optie, een combinatie van alcantara en leder. De zeer genereuze hoeveelheid ruimte en de grote veelzijdigheid maken de SUPERB SCOUT even geschikt voor lifestylegerichte en sportieve doelgroepen als voor gezinnen, en hij is ook de perfecte langeafstandswagen voor fleetklanten.


Krachtige maar efficiënte motoren
De ŠKODA SUPERB SCOUT is enkel verkrijgbaar met de krachtigste diesel- en benzinemotor van het gamma. De 2.0 TDI-dieselmotor ontwikkeld 140 kW (190 pk) en een maximumkoppel van 400 Nm. De 2.0 TSI-benzinemotor pakt uit met een vermogen van 200 kW (272 pk) en heeft een maximumkoppel van 350 Nm. Naast de standaard vierwielaandrijving komen beide modellen ook met een 7-traps DSG en zijn ze bijzonder efficiënt dankzij de Stop/Starttechnologie en remenergierecuperatie. Een aanvullende Off-Road-modus in het Driving Mode Select-menu ondersteunt rijden in ruwer terrein. De adaptieve ophanging Dynamic Chassis Control (DCC) is een optie.


Een traditie van SCOUT-varianten
Er is bij ŠKODA een traditie van stoere SCOUT-modellen met offroad-flair bij ŠKODA. In 2006 introduceerde ŠKODA de tweede generatie van zijn OCTAVIA voor het eerst met een avontuurlijke look. Sindsdien zijn SCOUT-modellen een permanent gegeven geweest in het OCTAVIA-gamma. In 2017 breidde ŠKODA zijn SCOUT-familie uit naar het SUV-segment, eerst met de KODIAQ en een jaar later ook met de KAROQ SCOUT.


Full-ledmatrixkoplampen bijzonder populair bij SCOUT-klanten
De optionele full-ledmatrixkoplampen zijn een bijzonder populaire optie onder eigenaars van de ŠKODA SUPERB SCOUT. Het intelligente systeem, dat de grootlichten permanent ingeschakeld kan laten zonder andere weggebruikers te verblinden, is tot op heden besteld op 93 procent van alle geleverde exemplaren. Andere opties die bijzonder populair zijn gebleken zijn onder meer de alcantara en lederen stoelbekleding, die door 84 procent van de SCOUT-klanten wordt gekozen, en de trekhaak, die op 76 procent van alle bestelde exemplaren zit. Dat laatste is weinig verrassend gezien het sleepvermogen van het model. 87 procent van alle SCOUT-rijders koos verder voor de brandstofefficiënte 2.0 TDI terwijl 13 procent de 2.0 TSI bestelde. Bijna de helft van alle SUPERBs SCOUT – 48 procent om precies te zijn – wordt geleverd met de 19-duimse lichtmetalen velgen Manaslu. De standaard 18-duimsvelgen Braga zijn goed voor 27 procent en de overige 25 procent kiest voor de antracietkleurige versie ervan. De meest populaire kleur voor de ŠKODA SUPERB SCOUT is Lava Blue, gevolgd door Moon White en Quartz Grey. De nieuwe metaalkleur Tangerine Orange die op de vierde plaats staat is exclusief op de SUPERB SCOUT verkrijgbaar.

200302_SUPERB_SCOUT_Infographic_EN.pdf

PDF - 1.2 Mb

S20-06N - SUPERB SCOUT (4p).pdf

PDF - 258 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be