ŠKODA teaset eerste schetsen van gloednieuwe OCTAVIA RS iV

ŠKODA teaset eerste schetsen van gloednieuwe OCTAVIA RS iV

 

› Officiële designschetsen onthullen sportieve uitblinker als vierde OCTAVIA-generatie

› Eerste plug-inhybridemodel ŠKODA RS combineert prestaties en duurzaamheid

› Sportieve details benadrukken de dynamische designtaal van ŠKODA’s bestseller

 

ŠKODA wakkert de nieuwsgierigheid naar de gloednieuwe ŠKODA OCTAVIA RS iV aan. De Tsjechische autoconstructeur heeft drie officiële koetswerkdesignschetsen vrijgegeven. Die laten de sportieve uitblinker zien als vierde generatie OCTAVIA. Op 3 maart zal het model zijn wereldpremière vieren op het autosalon van Genève. Typische zwarte RS-details benadrukken de dynamische designtaal van ŠKODA’s bestseller met elegante proporties die lichtjes gegroeid zijn tegenover die van zijn voorganger. Als het eerste ŠKODA RS-model dat over een plug-inhybride aandrijving beschikt, is de OCTAVIA RS iV uniek in de manier waarop hij gezinsvriendelijke veelzijdigheid en sportwagenprestaties weet te combineren met duurzaamheid en efficiëntie.

Twintig jaar na het debuut van de eerste OCTAVIA RS, is de ŠKODA OCTAVIA RS iV helemaal klaar om het volgende hoofdstuk te schrijven van wat een opmerkelijk succesverhaal is geworden. De OCTAVIA RS is extreem populair binnen de modelreeks. In de Europese kernmarkten van ŠKODA in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland is elke vijfde OCTAVIA die aan de klant wordt afgeleverd een RS-model. Klanten waarderen de combinatie van een royaal ruim interieur, wendbaarheid en sportieve prestaties. De nagelnieuwe OCTAVIA RS iV met zijn plug-inhybride aandrijving die een vermogen voortbrengt van 180 kW (245 pk) kan opscheppen over zijn buitengewoon zuinig brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot wat hem bijzonder duurzaam maakt.

De designschetsen verraden de OCTAVIA RS iV berline in coupéstijl en de dynamische COMBI-break. De meest opvallende designelementen zijn een zwart ŠKODA-radiatorrooster en een sportieve voorbumperschort met enorme luchtinlaten en onderscheidende zwarte details. Grote lichtmetalen wielen, diffusers voor- en achteraan, en spoilers op de kofferklep van de berline en op het uiteinde van de daklijn van de COMBI onderstrepen de dynamische look van de OCTAVIA RS iV.

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.

 

  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.

     

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg