01_FRONT_BAT_JPG.jpg
Delen:

ŠKODA teaset eerste schetsen van gloednieuwe OCTAVIA RS iV

 

› Officiële designschetsen onthullen sportieve uitblinker als vierde OCTAVIA-generatie

› Eerste plug-inhybridemodel ŠKODA RS combineert prestaties en duurzaamheid

› Sportieve details benadrukken de dynamische designtaal van ŠKODA’s bestseller

 

ŠKODA wakkert de nieuwsgierigheid naar de gloednieuwe ŠKODA OCTAVIA RS iV aan. De Tsjechische autoconstructeur heeft drie officiële koetswerkdesignschetsen vrijgegeven. Die laten de sportieve uitblinker zien als vierde generatie OCTAVIA. Op 3 maart zal het model zijn wereldpremière vieren op het autosalon van Genève. Typische zwarte RS-details benadrukken de dynamische designtaal van ŠKODA’s bestseller met elegante proporties die lichtjes gegroeid zijn tegenover die van zijn voorganger. Als het eerste ŠKODA RS-model dat over een plug-inhybride aandrijving beschikt, is de OCTAVIA RS iV uniek in de manier waarop hij gezinsvriendelijke veelzijdigheid en sportwagenprestaties weet te combineren met duurzaamheid en efficiëntie.

Twintig jaar na het debuut van de eerste OCTAVIA RS, is de ŠKODA OCTAVIA RS iV helemaal klaar om het volgende hoofdstuk te schrijven van wat een opmerkelijk succesverhaal is geworden. De OCTAVIA RS is extreem populair binnen de modelreeks. In de Europese kernmarkten van ŠKODA in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland is elke vijfde OCTAVIA die aan de klant wordt afgeleverd een RS-model. Klanten waarderen de combinatie van een royaal ruim interieur, wendbaarheid en sportieve prestaties. De nagelnieuwe OCTAVIA RS iV met zijn plug-inhybride aandrijving die een vermogen voortbrengt van 180 kW (245 pk) kan opscheppen over zijn buitengewoon zuinig brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot wat hem bijzonder duurzaam maakt.

De designschetsen verraden de OCTAVIA RS iV berline in coupéstijl en de dynamische COMBI-break. De meest opvallende designelementen zijn een zwart ŠKODA-radiatorrooster en een sportieve voorbumperschort met enorme luchtinlaten en onderscheidende zwarte details. Grote lichtmetalen wielen, diffusers voor- en achteraan, en spoilers op de kofferklep van de berline en op het uiteinde van de daklijn van de COMBI onderstrepen de dynamische look van de OCTAVIA RS iV.

S20-02N - All-new OCTAVIA RS iV (2p).pdf

PDF - 246 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
www.skoda.be

Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89