ŠKODA toont eerste glimp van de nieuwe FABIA

  • Eerste silhouetbeeld van de vierde generatie van de populaire kleine auto
  • De nieuwe ŠKODA FABIA maakt voor het eerst gebruik van de Modular Transverse Toolkit MQB-A0 van de Volkswagen-groep
  • De nieuwste generatie benzinemotoren is beschikbaar voor de aandrijving

ŠKODA geeft een eerste voorproefje van de FABIA van de vierde generatie. In een silhouetbeeld zinspeelt de daklijn op de nieuwe afmetingen van de kleine auto, die voor het eerst gebaseerd is op de Modular Transverse Toolkit MQB-A0 van de Volkswagen-groep. Dit platform vergroot de binnenruimte en ondersteunt het gebruik van ultramoderne rijhulpsystemen en connectiviteitsfuncties. De aandrijving wordt geleverd door de nieuwste generatie benzinemotoren, waardoor de nieuwe FABIA perfect is voor jonge gezinnen en pas afgestudeerden of als ideale tweede auto. De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA FABIA is gepland voor het voorjaar van 2021.

 

Met de overschakeling naar de Modular Transverse Toolkit MQB-A0 van de Volkswagen-groep is de ŠKODA FABIA in alle dimensies groter dan zijn voorganger. Zo is bijvoorbeeld de kofferruimte, die al een van de blikvangers van de FABIA was, met nog eens 50 liter toegenomen. Dankzij een nog stijvere structuur van het koetswerk zorgt de MQB-A0 ook voor verdere verbeteringen op het vlak van passieve veiligheid en voor de mogelijkheid om tal van moderne rijhulpsystemen te installeren, die vroeger alleen in hogere voertuigklassen beschikbaar waren.

 

Moderne benzinemotoren zorgen voor hoge efficiëntie en groot rijbereik

ŠKODA heeft voor de FABIA van de vierde generatie gekozen voor ultramoderne benzinemotoren. Alle motoren zijn afkomstig van de EVO-motorgeneratie van de Volkswagen-groep en combineren een hoge efficiëntie met een lage uitstoot. De nieuwe ŠKODA FABIA wordt altijd geleverd met voorwielaandrijving, met een handgeschakelde versnellingsbak of automatische 7-traps DSG. Dit betekent dat de kleine auto optimaal is uitgerust voor ritten in de stad, maar ook voor lange afstanden.

 

S21-01N - Silhouette Fabia (2p).pdf

PDF - 188 Kb

Catherine Van Geel

PR Manager, D'Ieteren Automotive NV/SA

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be