ŠKODA toont eerste glimp van de nieuwe FABIA

ŠKODA toont eerste glimp van de nieuwe FABIA

  • Eerste silhouetbeeld van de vierde generatie van de populaire kleine auto
  • De nieuwe ŠKODA FABIA maakt voor het eerst gebruik van de Modular Transverse Toolkit MQB-A0 van de Volkswagen-groep
  • De nieuwste generatie benzinemotoren is beschikbaar voor de aandrijving

ŠKODA geeft een eerste voorproefje van de FABIA van de vierde generatie. In een silhouetbeeld zinspeelt de daklijn op de nieuwe afmetingen van de kleine auto, die voor het eerst gebaseerd is op de Modular Transverse Toolkit MQB-A0 van de Volkswagen-groep. Dit platform vergroot de binnenruimte en ondersteunt het gebruik van ultramoderne rijhulpsystemen en connectiviteitsfuncties. De aandrijving wordt geleverd door de nieuwste generatie benzinemotoren, waardoor de nieuwe FABIA perfect is voor jonge gezinnen en pas afgestudeerden of als ideale tweede auto. De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA FABIA is gepland voor het voorjaar van 2021.

 

Met de overschakeling naar de Modular Transverse Toolkit MQB-A0 van de Volkswagen-groep is de ŠKODA FABIA in alle dimensies groter dan zijn voorganger. Zo is bijvoorbeeld de kofferruimte, die al een van de blikvangers van de FABIA was, met nog eens 50 liter toegenomen. Dankzij een nog stijvere structuur van het koetswerk zorgt de MQB-A0 ook voor verdere verbeteringen op het vlak van passieve veiligheid en voor de mogelijkheid om tal van moderne rijhulpsystemen te installeren, die vroeger alleen in hogere voertuigklassen beschikbaar waren.

 

Moderne benzinemotoren zorgen voor hoge efficiëntie en groot rijbereik

ŠKODA heeft voor de FABIA van de vierde generatie gekozen voor ultramoderne benzinemotoren. Alle motoren zijn afkomstig van de EVO-motorgeneratie van de Volkswagen-groep en combineren een hoge efficiëntie met een lage uitstoot. De nieuwe ŠKODA FABIA wordt altijd geleverd met voorwielaandrijving, met een handgeschakelde versnellingsbak of automatische 7-traps DSG. Dit betekent dat de kleine auto optimaal is uitgerust voor ritten in de stad, maar ook voor lange afstanden.

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren Automotive NV/SA
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren Automotive NV/SA
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg