ŠKODA VISION RS: een sportieve en duurzame toekomst

ŠKODA VISION RS: een sportieve en duurzame toekomst

  • Oplaadbare hybride met systeemvermogen van 180 kW (245 pk), emissievrij rijbereik van 70 km en gecombineerde CO2-uitstoot van nauwelijks 33 g/km
  • Opvallende features bieden een eerste blik op de designevolutie van ŠKODA RS-modellen
  • Conceptstudie verenigt innovatieve plantaardige materialen, speciale bekledingen en duurzame productiemethoden
  • ŠKODA VISION RS beleeft wereldpremière op het autosalon van Parijs 2018

Met de ŠKODA VISION RS koppelt het Tsjechische merk zijn sportieve traditie aan een duurzame toekomst. Op het autosalon van Parijs 2018 in oktober blikt de opvallende conceptstudie met haar dynamische designtaal en efficiënte oplaadbare hybrideaandrijving voor het eerst vooruit op de volgende fase in de evolutie van ŠKODA's sportieve RS-versies en het design van een toekomstig compact model. ŠKODA getuigt ook van een uitzonderlijk milieubewustzijn dankzij het gebruik van duurzaam geproduceerde plantaardige materialen.

 

De ŠKODA VISION RS met oplaadbare hybrideaandrijving paart de 110 kW (150 pk) sterke 1.5 TSI-motor aan een elektromotor met 75 kW (102 pk). Samen leveren ze een systeemvermogen van 180 kW (245 pk), ruim voldoende om de conceptstudie in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u te stuwen en in 8,9 seconden te laten hernemen van 80 tot 120 km/u. Over de hele homologatiecyclus stoot de compacte atleet slechts 33 gram CO2 per kilometer uit. Op batterijvermogen alleen kan het model een afstand tot 70 kilometer afleggen, zodat hij lokale verplaatsingen emissievrij kan afleggen. De lithium-ionbatterij met een capaciteit van 13 kWh kan in 2,5 uur tijd worden opgeladen aan een laadstation. Bij wijze van alternatief kan de ŠKODA VISION RS ook worden opgeladen aan een gewoon huishoudstopcontact of door energie te recupereren tijdens het rijden.

 

Glanzende witte lak en koolstof voor opvallende contrasten

De Xirallic-lak met sprankelend kristaleffect geeft de witte afwerking van de ŠKODA VISION RS een subtiele blauwe glans. Organische componenten in de lak weerkaatsen de warmte en beperken zo de temperatuur in de wagen. Diverse koetswerkelementen in zwarte koolstofvezel zorgen voor een opvallend contrast met de witte lak. Dit hoogtechnologische materiaal, dat op grote schaal in de autosport wordt gebruikt, komt terug in het radiatorrooster, de voor- en achterspoilers, de buitenspiegels, de zijdrempels, de luchtinlaten en -uitlaten en de diffuser achteraan.

 

Plantaardige materialen, duurzame productie en speciale bekledingen

Een carbonstof, gemaakt van 100% gerecycleerde polyesterdraad, wordt gebruikt voor het bovenste deel van de zwevende stoelen in Alcantara®. De zijsteunen zijn bovendien getooid met typische Tsjechische vlagjes om de honderdste verjaardag van de oprichting van Tsjechoslowakije te vieren. Nog een voorbeeld van duurzaamheid zijn de vloermatten in Piñatex-stof, verweven met carbon. Dit uiterst performante materiaal gebruikt vezels uit de bladeren van ananasbomen.

 

Het sportstuur heeft een opvallende middenmarkering – vergelijkbaar met die van racesturen – en een centraal deel met dezelfde typische afwerking met minuscule driehoekjes die ook in de rest van het interieur wordt gebruikt en die het DNA van ŠKODA overbrengt naar de toekomstige modellen van het merk.

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg