ŠKODA VISION RS onthult het design van de volgende RS-generatie en van een compact model voor de toekomst

ŠKODA VISION RS onthult het design van de volgende RS-generatie en van een compact model voor de toekomst

 

  • Ontwerptekeningen geven een eerste indruk van een conceptauto voor het autosalon van Parijs 2018
  • Video biedt een exclusieve blik op hoe de ŠKODA VISION RS vorm krijgt
  • Sportief compact model bouwt voort op 117 jaar ŠKODA-motorsporttraditie

Met de première van het ŠKODA VISION RS-concept tijdens de Paris Motor Show 2018 gunt ŠKODA een eerste blik op een compact model voor de toekomst en zet het meteen de toon voor de volgende designfase van zijn sportief RS-gamma. Nog voor de wereldpremière in oktober toont het Tsjechische merk ontwerptekeningen die een eerste blik gunnen op deze dynamische conceptwagen. Bovendien toont een video hoe de ŠKODA VISION RS door de designafdeling onder leiding van hoofddesigner Oliver Stefani wordt vormgegeven..

 

Zelfs de abstracte tekeningen onthullen dat het bij deze conceptauto in grote mate draait rond aerodynamica. De voorzijde is strak afgelijnd. Met zijn smalle koplampen laat hij een heel dynamische indruk na. De achter-zijde wordt gedomineerd door een diffusor en een aerodynamische geoptimaliseerde dakspoiler. De ŠKODA VISION RS is 4.356 millimeter lang en 1.810 millimeter breed. Hij is slechts 1.431 millimeter hoog en heeft een wielbasis van 2.650 millimeter. Met features die duidelijk naar de racerij verwijzen geeft deze auto een voorsmaakje van de volgende designfase voor de prestatiegerichte RS-modellen terwijl hij voortbouwt op 117 jaar ŠKODA-motorsporttraditie. De RS-typebenaming werd in 1974 voor het eerst geïntroduceerd op de 180 RS en 200 RS-rallymodellen. Na het succes van de 130 RS was de typebenaming wereldwijd bekend. Sinds 2000 wordt ze gebruikt om de prestatiegerichte versies van verschillende ŠKODA-modellen aan te duiden.

 

Exclusieve look achter doorgaans gesloten deuren

ŠKODA Design is gevestigd in een villa uit 1890 aan de oevers van de Jizera-rivier in de Česana-buurt van Mladá Boleslav. Ze maakt deel uit van het vooruitstrevende en streng bewaakte ŠKODA AUTO Technology Centre dat in 2008 naar Česana verhuisde en in 2015 nog werd vernieuwd. Hier komen de technologie van de toekomst en traditie samen in een idyllische omgeving om zo een heel speciale sfeer te genereren die bevorderlijk is voor creatief werk. Van hieruit ontwikkelt hoofddesigner Oliver Stefani, samen met 150 werknemers uit 26 landen, de ŠKODA-designtaal van de toekomst. De villa was ooit nog de privéwoonplaats van textielfabrikant Franz Hiller. In de loop van de 19de eeuw werd op deze site eerst textiel geproduceerd. De onderdelenproductie voor ŠKODA-voertuigen ging hier pas halverwege de 20ste eeuw van start.

 

In de video vliegt de camera naar de Design-villa toe. Met vingervlug tekenwerk en geïnspireerd door de beroemde ŠKODA 130 RS-rallyauto schetst een designer op het binnenplein van de villa met precieze, vloeiende lijnen en kenmerkende contouren een atletisch ogend compact model op een tablet: de ŠKODA VISION RS.

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg