SUV-designstudie SKODA VisionS viert première in Genève

 

- ŠKODA VisionS blikt vooruit op de toekomstige SUV's van ŠKODA

- Modern, krachtig en expressief design

- Typisch ruim plaatsaanbod, nu met drie zetelrijen en een koetswerklengte van 4,70 m

ŠKODA introduceert zijn nieuwe moderne designtaal in het SUV-segment. Het studiemodel ŠKODA VisionS zal op het autosalon van Genève 2016 voor het eerst tonen hoe toekomstige SUV's van ŠKODA er zouden kunnen uitzien. Het design van deze showcar staat voor een uitgebalanceerde combinatie van esthetiek, emoties, kracht en functionaliteit. ŠKODA heeft zijn modellengamma de voorbije jaren grondig vernieuwd en uitgebreid. In een volgende fase staat de uitbreiding van het aanbod in het SUV-segment op het programma.

 

In 2014 stelde ŠKODA met de designstudie VisionC zijn nieuwe designtaal voor, nu introduceert het merk die ook in het SUV-segment. Met de VisionS (waarbij 'S' staat voor SUV) toont het merk voor het eerst hoe een SUV in het segment boven dat van de succesvolle compacte SUV ŠKODA Yeti er zou kunnen uitzien. Met een lengte van 4,70 m en een breedte van 1,91 m maakt het 1,68 m hoge showmodel spontaan een zelfverzekerde indruk. In het interieur kiest het merk zoals gewoonlijk voor een eersteklas ruimteaanbod: de ŠKODA VisionS beschikt over drie zetelrijen en biedt plaats aan zes inzittenden.

 

Het exterieurdesign weerspiegelt de nieuwe emotionele uitstraling van het merk, met glasheldere, precieze en scherp getekende randen en lijnen. De kristallijne designelementen zorgen voor onmiskenbare accenten in de vormgeving van het koetswerk. Op de expressief ontworpen vlakken zorgt het spel van licht en schaduw voor opvallende effecten.

 

De motorkap schittert door een bijzonder plastische vormgeving, waarbij de randen naar het merklogo toelopen. Het brede radiatorrooster en de vier hoog gepositioneerde wigvormige ledschijnwerpers drukken hun stempel op het gezicht van het studiemodel en beklemtonen zijn SUV-karakter. Ze worden net als het logo en de verticale lijsten in het radiatorrooster gekenmerkt door kristallijne elementen, een eerbetoon aan de Tsjechische kristalkunst.

 

Ook in zijaanzicht komt het SUV-karakter van de ŠKODA VisionS duidelijk tot uiting. De scherpe tornadolijn overspant het krachtig vormgegeven koetswerk. De wielkasten zijn hoekig en beklemtonen het offroadkarakter. Boven de drempels loopt het koetswerk sterk naar binnen. De vroeg aflopende daklijn met de lange spoiler en de teruglopende achterzijde bezorgen het showmodel zelfs in stilstand een indrukwekkende dynamiek.

 

De achterkant van de ŠKODA VisionS is sculpturaal gevormd. De grote uitlaatpijpen zijn geïntegreerd in een robuuste diffusor, die de grote SUV een krachtige uitstraling verleent. Onder de lage achterruit prijken het ŠKODA-logo en de vlakke achterlichten met een dynamisch geslepen kristallijne behuizing. De voor ŠKODA typische C-boog begint in de achterlichten en loopt door in de vlakke reflectoren in de bumper.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be