Top-5 en veelbelovende tijden voor Sébastien Bedoret in Namen

Kilometers afmalen, de finish halen met een onbeschadigde wagen en bij elke lus progressie boeken. Dat waren de drie doelen die Freddy Loix voor de start van de Rallye de Wallonie had meegegeven aan Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq. Voor het duo van ŠKODA België was de vierde manche van het Belgische rallykampioenschap amper hun tweede wedstrijd met de FABIA R5 van het Pevatec-team, maar ze kweten zich uitstekend van hun taak. Niet alleen is hun vijfde plaats, achter vier referenties van de Belgische rallysport, een goed resultaat, maar het zijn vooral de tijden die tijdens de tweede en derde lus werden neergezet die bij het team en hun entourage voor tevredenheid zorgden.

 

Op zaterdag had de ŠKODA FABIA R5 in de eerste lus 51 seconden toegegeven op regerend Belgisch kampioen Vincent Verschueren. Bij de tweede doortocht op dezelfde klassementsritten werd dat verschil herleid tot 30 seconden, bij de derde tot 17 tellen. In de vooravond kwamen Sébastien en Thomas enkele malen heel dicht bij de scratch, vooral tijdens de lange KP van Nettine-Mohiville. Op zondagochtend noopte de regen het duo tot enige voorzichtigheid, want nooit eerder hadden ze met een vierwielaangedreven machine in zo een omstandigheden gereden. ’s Namiddags droogden de wegen op en tot vier keer toe zette de ŠKODA FABIA R5 een vierde tijd neer, achter de drie tenoren die op het scherp van de snee om de zege aan het strijden waren.

 

“We zijn nogal tevreden over onze rally, want we wisten de opdrachten die Freddy ons gegeven had perfect te vervullen”, glimlachte Sébastien aan de finish. “Niet één keer hebben we grote risico’s genomen. Nooit hebben we moeten forceren, en behalve een klein bezoekje aan een weide in Crupet gingen we ook geen enkele keer in de fout. De tijden die we tijdens de laatste lus van de dag, zowel op zaterdag als op zondag, konden neerzetten waren heel bemoedigend.”

 

Sébastien Bedoret: “Nog maar eens verrast door de wegligging van mijn ŠKODA”

 

Wie denkt dat Sébastien Bedoret nu helemaal in zijn nopjes is, kent de jongeman uit Donstiennes slecht. “Ik ben een beetje ontgoocheld, ja”, geeft hij toe. “Bij de eerste passages op de chronoritten – vrijdagavond op de Citadel, zaterdagochtend en zondagochtend – waren we te voorzichtig! Ik ken mijn ŠKODA FABIA R5 nog niet helemaal en ik blijf verrast door de ongelooflijke wegligging. Het gaat heel wat sneller dan met mijn R2 van de afgelopen jaren! Tijdens de eerste lussen heb ik tientallen keer tegen mezelf gezegd dat het sneller kon… Maar ik besefte ook dat het beter was iets te voorzichtig te zijn, dan te forceren en alles in één bocht te verliezen. We wilden zeker geen onnodige risico’s nemen… maar voor de toekomst weten we nu dat we sneller uit de startblokken kunnen komen!”

 

Gezeten in het rechterzitje wist Thomas Walbrecq van deze Rallye de Wallonie te genieten. “Het was eerlijk gezegd een heel plezant weekend en we hebben heel wat geleerd”, stelde de corijder. “We kwamen tot de vaststelling dat de wijzigingen die we aan ons notasysteem hebben doorgevoerd een echte verbetering vormen. Over het algemeen waren onze nota’s goed… maar dat beseften we pas na een eerste doortocht, tijdens dewelke we wat te voorzichtig waren. Die vierde tijden die we aan het eind van de dag lieten optekenen, terwijl het leidende trio toch voluit ging, bewijzen dat we vooruitgang boeken.”

 

Freddy Loix: “Sébastien en Thomas hebben hun wedstrijd goed ingedeeld”

 

Na een hele wedstrijd lang elk detail te hebben bestudeerd, in het assistentiepark zijn rol te hebben gespeeld en langs het parcours aandachtig te hebben toegekeken had Freddy Loix op zondagavond een brede glimlach op het gelaat. “Sébastien en Thomas hebben gedaan wat we van hen gevraagd hebben en ze hebben hun wedstrijd perfect ingedeeld”, stelde de coach die hen door ŠKODA België ter beschikking is gesteld. “Ze stonden aan de finish en hebben zo in deze moeilijke wedstrijd – niet alleen door de hoge snelheid, maar ook door de natte omstandigheden op zondagochtend – heel wat ervaring opgedaan. Je hoeft de tijden maar eens onder de loep te nemen om vast te stellen dat ze van de ene op de andere lus heel wat progressie hebben geboekt! Ze missen nog wat parcourskennis, zeker aan het stuur van een krachtige wagen als de ŠKODA FABIA R5, maar we beseffen dat ze bij de eerste passages op de chronoritten wat dichter bij de snelsten moeten kunnen zijn. Dat komt wel, daar zullen we in de toekomst aan werken. Maar ik ben wel heel tevreden met de manier waarop alles verloopt.”

 

Eens te meer was de ŠKODA FABIA R5 de referentie op ’s lands rallywegen. Van de tien exemplaren aan de start stonden er vijf… op de eerste vijf plaatsen. “Felicitaties aan alle teams”, glimlachte Catherine Van Geel, PR voor het Tsjechische merk in België. “En we zijn heel trots dat ons jonge duo na een lange en lastige rally in de top-5 wist te finishen. Het startveld was van hoog niveau en de tijden die Thomas en Sébastien tijdens de laatste lussen van elke dag lieten optekenen zijn veelbelovend. Bij ŠKODA België kunnen we hun aanpak wel smaken: ze willen steeds meer progressie boeken, en staan open voor goede raad. Ze weten waar ze moeten aan werken, en we zijn er van overtuigd dat het beste nog moet komen.”

 

De volgende afspraak wordt voor Sébastien en Thomas echter een grote stap in het onbekende. Nooit eerder werkten ze de proeven van de Sezoens Rally af en hun ervaring op onverhard is heel beperkt. Maar op zaterdag 19 mei zijn ze vast van plan om in en rond Bocholt hun progressie verder te zetten!

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be