Twee internationale titels voor ŠKODA en grote ambities aan de vooravond van de Condrozrally

Kortenberg, 2 november 2021 -  2021 is een jaar dat bij ŠKODA met stip genoteerd staat. De constructeur uit Mladá Boleslav is sinds 1901 actief in de gemotoriseerde sporten, toen nog met motorfietsen, en dus viert de onderneming dit jaar zijn 120ste verjaardag in de sport. In de loop der jaren nam het palmares van het Tsjechische merk aanzienlijke proporties aan, en dan vooral in de rallysport.

 

In dit jubileumjaar wist ŠKODA bovendien twee belangrijke internationale kampioenschappen te domineren, telkens met dezelfde rijder. De Noor Andreas Mikkelsen wist met zijn ŠKODA FABIA Rally2 Evo immers zowel het WRC2, de tweede divisie van het Wereldkampioenschap Rally, als het Europese Rallykampioenschap op zijn naam te schrijven. Met nog één wedstrijd van het Wereldkampioenschap te gaan mikt ŠKODA ook op de titel in WRC3 (voorbehouden aan privé-rijders, die niet rechtstreeks door een constructeur worden gesteund), dankzij de Pool Kajetan Kajetanowicz.

Ook in het Belgische Rallykampioenschap schittert de ŠKODA FABIA Rally2 Evo. Van de zes reeds verreden wedstrijden wist het Tsjechische merk er vier te winnen. Ghislain de Mévius bleek de snelste in de South Belgian Rally en de Omloop van Vlaanderen, Adrian Fernémont won de Rallye de Wallonie en voordien had Pieter-Jan Michiel Cracco voor een verrassing gezorgd door in het  Belgische klassement van de Ypres Rally Belgium als eerste aan te tikken.

In het nationale kampioenschap zijn er nog twee wedstrijden te gaan: op 6 en 7 november wordt de Condrozrally afgewerkt, en op 4 en 5 december de Spa Rally. Zowel Adrian Fernémont, al in 2019 met een ŠKODA Belgisch kampioen geworden, als Ghislain de Mévius maken nog kans op de Belgische titel.

Sébastien Bedoret, de piloot die de kleuren van ŠKODA Import België verdedigt, sluit zijn seizoen af in de Condrozrally, want de Spa Rally staat niet op zijn programma. “Het minste wat we kunnen stellen is dat we dit seizoen nogal wat pech hebben gehad”, stelt de 26-jarige Bedoret, die opnieuw aan de slag gaat met corijder Hans Delorge aan zijn zijde. “Omdat ik niet voor het kampioenschap ga, heb ik in de Condrozrally maar één doel voor ogen: de overwinning.”

Bij de meest recente editie van de Condrozrally, in 2019, streed de jongeman uit Thuin tot de laatste meters om de overwinning. “Een fout in de allerlaatste proef liet echter een wat bittere nasmaak na”, geeft Seb toe. “Reden te meer om deze keer op revanche te azen. Ik heb ondertussen vernomen dat de Fransman Stéphane Lefebvre, tweevoudig winnaar in de Condroz, ook aan de start zal staan. Samen met alle Belgische tenoren zorgt dat er voor dat er een tiental zegekandidaten zullen deelnemen, en we dus een groots spektakel mogen verwachten. Het zorgt er alleen maar voor dat ik extra gemotiveerd ben om met mijn ŠKODA uit de ateliers van SXM Compétition naar de zege te rijden. Afspraak in Hoei!”

Net zoals tienduizenden rallyfans wordt ook bij ŠKODA Import Belgium reikhalzend uitgekeken naar de Belgische rallyklassieker. “Dit rallyseizoen was al heel bijzonder voor ons” stelt Liana Picard, de verantwoordelijke voor Public Relations en woordvoerster voor het Tsjechische merk in België. “Niet alleen vieren we 120 jaar auto- en motorsportactiviteiten, maar bovendien konden we met de Ypres Rally Belgium ook voor de eerste keer het wereldkampioenschap rally verwelkomen. De Condrozrally lijkt een nieuw hoogtepunt van het seizoen te worden, en we wensen Sébastien bij zijn laatste wedstrijd in het Belgische kampioenschap veel succes toe.”

SKODA Condrozrally Nov21 NL II.pdf

PDF - 235 Kb

Liana Picard

PR Manager ŠKODA Import, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be