Tweede podium in drie rally’s voor Sébastien Bedoret!

Tweede podium in drie rally’s voor Sébastien Bedoret!

Na hun derde plaats in de TAC Rally – de eerste wedstrijd die ze betwistten in samenwerking met ŠKODA België – reden Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq nu naar het tweede podiumtrapje in de Sezoens Rally. Nochtans was deze Limburgse rally helemaal nieuw voor hen.

“Als je daar nog onze top-5 van de Rallye de Wallonie aan toevoegt, kan je stellen dat onze samenwerking met ŠKODA België relatief goed begonnen is”, glimlachte de rijder van het Pevatec team. “Net zoals bij de twee vorige wedstrijden was ons belangrijkste doel de finish te halen, zonder onnodige risico’s te nemen. Zonder incidenten hadden we hier als vierde kunnen finishen, wat voor ons voldoende was. Maar door de pech van Adrian (Fernémont, red.) en Kris (Princen, red.) legden we uiteindelijk beslag op de tweede plaats. Jammer voor hen, maar iedereen weet dat dit bij de sport hoort. Voor ons is deze zilveren medaille in Bocholt een heel aangename verrassing!”

 

Als coach van Sébastien en Thomas mocht Freddy Loix eens te meer trots zijn op zijn poulains. “Je mag vooral niet vergeten dat het pas de eerste keer was dat ze hier in Bocholt aan de start stonden, een wedstrijd die nochtans bij de lastigste van de kalender hoort”, benadrukt de viervoudige Belgische rallykampioen. “Ze zijn er pas 22 en iedereen weet dat het tijd vergt om ervaring op te doen! In drie rally’s met de ŠKODA FABIA R5 zijn ze er telkens in geslaagd om aan de finish te geraken, zonder grote fouten te maken. Bovendien was ook een duidelijke progressie merkbaar, zelfs op dit bijzondere parcours – niet alleen door de stroken onverhard die de rijders met slicks moeten weten af te werken, maar ook door de vele kiezel die op de asfaltstroken te vinden was. Toen Adrian moest opgeven en Kris tegen een straf opliep hebben we onze strategie echter veranderd, door ze op te dragen de tweede plaats veilig te stellen en de wagen gewoon aan de finish te brengen. Op zeker rijden en een resultaat binnenhalen maakt ook deel uit van de leerschool van een jonge rallyrijder… en Sébastien heeft dat plan tot in de perfectie gevolgd.”

 

Nochtans was de uitdaging niet min. En dat geeft Sébastien ook toe. “Ik moest nog alles leren over het rijden op onverhard. Ik wist dat we het op ons eigen tempo moesten leren, zonder te forceren”, stelt de rijder uit Donstiennes. “Ik had snel door dat er meer grip was dan ik vooraf had gedacht. In de tweede lus heb ik op de plaatsen waar ik wist dat er een foutenmarge was dan ook iets geprobeerd, vooral door zo laat mogelijk te remmen. Ik ben een keer rechtdoor geschoven, dat heeft me wat tijd gekost, maar het heeft me ook toegelaten vast te stellen waar de limiet precies lag. Zo kon ik nadien nog sneller vooruitgang boeken. Aan de streep hadden we een achterstand van twee minuten op Vincent Verschueren, dat toont aan dat er nog heel wat werk aan de winkel is. Maar voor deze Sezoens Rally zijn we in onze opdracht geslaagd!”

 

Door deze tweede plaats in Bocholt klimmen Sébastien en Thomas naar de derde plek in de tussenstand voor het Belgian Rally Championship. Dat zal echter niets veranderen aan het vervolg van het seizoen. “De eindstand van het kampioenschap is niet ons belangrijkste doel”, bevestigt Freddy Loix. “Het enige wat op dit ogenblik telt, is dat ze ervaring opdoen en progressie boeken op het vlak van hun tijden. Rally na rally moet Sébastien dichter bij de chrono’s van de toppers weten te komen. Het is dan ook in die optiek dat we richting Ieper trekken.”

 

De Renties Ypres Rally, zonder twijfel één van de hoogtepunten van het seizoen, wordt op 22 en 23 juni in de Westhoek afgewerkt.

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg