Video met eerste details over de ŠKODA KODIAQ RS

Video met eerste details over de ŠKODA KODIAQ RS

  • Sportief KODIAQ-topmodel debuteert tijdens het salon van Parijs 2018
  • Eerste ŠKODA SUV met standaard full-ledkoplampen en virtual cockpit
  • Exclusieve optie Race Blue voor het eerst beschikbaar op een ŠKODA SUV 
  • Motorvermogen valt nog nadrukkelijker op dankzij Dynamic Sound Boost

Nog voor zijn officiële wereldpremière op het autosalon van Parijs 2018 in oktober geeft ŠKODA verschillende details vrij over zijn nieuwe ŠKODA KODIAQ RS. In een video biedt ŠKODA een vooruitblik op de full-ledkoplampen van de auto, zijn virtual cockpit en de nieuwe Dynamic Sound Boost-functie die het dynamische karakter van de ŠKODA KODIAQ RS in de verf zet met een pittige en nog sportievere sound.

 

adaptieve ophanging mikt de eerste prestatiegerichte SUV van het merk expliciet op sportiviteit. Zijn dynamiek wordt nog benadrukt door het kristallijne effect van de standaard gemonteerde full-ledkoplampen en de typische designtaal van ŠKODA. De video toont de optionele metaalkleur Race Blue die voor het eerst wordt aangeboden op een ŠKODA SUV.

 

Nieuwe sportieve lay-out voor de virtual cockpit

De standaarduitrusting van de ŠKODA KODIAQ RS omvat de persoonlijk instelbare virtual cockpit in carbonlook. Die krijgt een vijfde weergaveoptie mee, Sport, waarbij de toerenteller en de snelheidsmeter centraal worden weergegeven.

 

De KODIAQ RS is de eerste ŠKODA ooit die beschikt over Dynamic Sound Boost. Dit gesofisticeerde systeem maakt gebruik van data afkomstig van de elektronische boordsystemen van de auto. Het systeem laat het motorgeluid variëren en nadrukkelijker weerklinken afhankelijk van de gekozen rijmodus. Het resultaat is een fascinerende en opwindende soundervaring die het rijplezier aan boord van de ŠKODA KODIAQ RS naar een nog hoger peil tilt.

 

De ŠKODA KODIAQ RS zal voor het eerst aan het wereldwijde publiek worden getoond tijdens het autosalon van Parijs 2018 in oktober.

Contacteer ons
Over ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.

 

  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.

     

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypoli...


ŠKODA Import - s.a. D’Ieteren n.v.
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg