Wereldpremière van nieuwe cross-over: ŠKODA breidt SUV familie uit

Wereldpremière van nieuwe cross-over: ŠKODA breidt SUV familie uit

  • Gloednieuwe cross-over combineert de voordelen van een SUV met de lichtvoetigheid van een compact model
  • State-of-the-art rijhulpsystemen gaan hand in hand met nieuw design en heel wat Simply Clever-features
  • Nieuw ŠKODA-model gaat in wereldpremière tijdens het autosalon van Genève in maart 2019

SUV-offensief van ŠKODA gaat onverminderd verder. Met deze nieuwe cross-over onthult het Tsjechische merk een extra model ter uitbreiding van zijn SUV-gamma bestaande uit de succesvolle KODIAQ en KAROQ. ŠKODA heeft een teaser vrijgegeven die het silhouet van het voertuig verraadt: een eerste hint naar de look van de toekomstige cross-over van het merk die op het autosalon van Genève (5 tot 17 maart) in wereldpremière zal gaan. Het beeld gunt een eerste blik op de voorzijde van de auto en onthult het opvallende, nieuwe design van de ledkoplampen met aparte dagrijlichten bovenaan en geïntegreerde, dynamische richtingaanwijzers.

 

Het nieuwe ŠKODA-model biedt het beste van twee werelden. Hij combineert de voordelen van een SUV zoals een hogere rijhouding, een beter overzicht, een comfortabelere in- en uitstap en een ruimere bodemvrijheid met de lichtvoetigheid en de rijdynamiek van een compact model. Daarmee is de stadscross-over van ŠKODA bij uitstek geschikt voor in en om de stad. Het nieuwe ŠKODA-model, dat gebaseerd is op de modulaire matrix voor modellen met dwarsgeplaatste motor van de Volkswagen-groep (MQB), pakt uit met nieuwe rijhulpsystemen, heel wat Simply Clever-features en, zoals het een ŠKODA betaamt, met een erg ruim interieur.

 

ŠKODA AUTO

  • was founded during the pioneering days of the automobile in 1895, making it one of the longest-established automobile companies in the world.
  • currently offers its customers nine passenger-car series: the CITIGO, FABIA, RAPID, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ, as well as the KAMIQ (in China) and the SUPERB.
  • delivered more than 1.2 million vehicles to customers around the world in 2017.
  • has belonged to Volkswagen Group since 1991. The Volkswagen Group is one of the most successful vehicle manufacturers in the world. In association with the Group, ŠKODA AUTO independently develops and manufactures vehicles, as well as components such as engines and transmissions. 
  • operates at three locations in the Czech Republic; manufactures in China, Russia, Slovakia, Algeria and India mainly through Group partnerships, as well as in Ukraine and Kazakhstan with local partners.
  • employs over 35,000 people globally and is active in more than 100 markets.
  • is transforming from being a traditional car manufacturer to a ‘Simply Clever Company for Optimal Mobility Solutions’ as part of ŠKODA Strategy 2025.

 

 

Contacteer ons
Over ŠKODA Belgium

Press room SKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
ŠKODA Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
B-3070 Kortenberg