Wereldpremière van nieuwe cross-over: ŠKODA breidt SUV familie uit

  • Gloednieuwe cross-over combineert de voordelen van een SUV met de lichtvoetigheid van een compact model
  • State-of-the-art rijhulpsystemen gaan hand in hand met nieuw design en heel wat Simply Clever-features
  • Nieuw ŠKODA-model gaat in wereldpremière tijdens het autosalon van Genève in maart 2019

SUV-offensief van ŠKODA gaat onverminderd verder. Met deze nieuwe cross-over onthult het Tsjechische merk een extra model ter uitbreiding van zijn SUV-gamma bestaande uit de succesvolle KODIAQ en KAROQ. ŠKODA heeft een teaser vrijgegeven die het silhouet van het voertuig verraadt: een eerste hint naar de look van de toekomstige cross-over van het merk die op het autosalon van Genève (5 tot 17 maart) in wereldpremière zal gaan. Het beeld gunt een eerste blik op de voorzijde van de auto en onthult het opvallende, nieuwe design van de ledkoplampen met aparte dagrijlichten bovenaan en geïntegreerde, dynamische richtingaanwijzers.

 

Het nieuwe ŠKODA-model biedt het beste van twee werelden. Hij combineert de voordelen van een SUV zoals een hogere rijhouding, een beter overzicht, een comfortabelere in- en uitstap en een ruimere bodemvrijheid met de lichtvoetigheid en de rijdynamiek van een compact model. Daarmee is de stadscross-over van ŠKODA bij uitstek geschikt voor in en om de stad. Het nieuwe ŠKODA-model, dat gebaseerd is op de modulaire matrix voor modellen met dwarsgeplaatste motor van de Volkswagen-groep (MQB), pakt uit met nieuwe rijhulpsystemen, heel wat Simply Clever-features en, zoals het een ŠKODA betaamt, met een erg ruim interieur.

 

ŠKODA AUTO

  • was founded during the pioneering days of the automobile in 1895, making it one of the longest-established automobile companies in the world.
  • currently offers its customers nine passenger-car series: the CITIGO, FABIA, RAPID, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ, as well as the KAMIQ (in China) and the SUPERB.
  • delivered more than 1.2 million vehicles to customers around the world in 2017.
  • has belonged to Volkswagen Group since 1991. The Volkswagen Group is one of the most successful vehicle manufacturers in the world. In association with the Group, ŠKODA AUTO independently develops and manufactures vehicles, as well as components such as engines and transmissions. 
  • operates at three locations in the Czech Republic; manufactures in China, Russia, Slovakia, Algeria and India mainly through Group partnerships, as well as in Ukraine and Kazakhstan with local partners.
  • employs over 35,000 people globally and is active in more than 100 markets.
  • is transforming from being a traditional car manufacturer to a ‘Simply Clever Company for Optimal Mobility Solutions’ as part of ŠKODA Strategy 2025.

 

 

S19-02N - New SUV (1p).pdf

PDF - 171 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be