Winnaar Ronde van Frankrijk, die tot aan de eindstreep begeleid wordt door gecamoufleerde nieuwe Superb Combi, ontvangt trofee van Škoda Design-team

  • De Deen Jonas Vingegaard ontvangt de kristallen trofee ontworpen door het Škoda Design-team om zijn eindoverwinning in de 110e Ronde van Frankrijk te vieren
  • Groene kristallen trofee voor de Belg Jasper Philipsen als winnaar in het puntenklassement
  • Gecamoufleerde Superb Combi van de vierde generatie begeleidt de winnaar naar de eindstreep in de laatste etappe
  • Unieke Enyaq Coupé Respectline trekt de aandacht van het internationale publiek tijdens 's werelds bekendste wielerwedstrijd
  • Voortbouwend op een 20-jarig partnerschap met de Tour de France is Škoda Auto ook de trotse sponsor van de Tour de France Femmes avec ZWIFT

Mladá Boleslav/Kortenberg, 23 juli 2023 – Na een spannende race van ruim 3.400 kilometer in drie weken haalden de deelnemers van de 110e Ronde van Frankrijk de eindstreep op de legendarische Champs-Élysées in Parijs. Tijdens de slotceremonie kregen de winnaars – Jonas Vingegaard in het algemeen klassement en Jasper Philipsen in het puntenklassement – voor de 13e keer een trofee uitgereikt ontworpen door het Škoda Design-team. Ook voor Škoda Auto en de Ronde van Frankrijk was dit een bijzonder moment: ze vieren dit jaar de 20e verjaardag van hun sterke partnerschap. De gloednieuwe Škoda Superb begeleidde als eerbetoon aan deze gelegenheid de wielrenners in stijl naar de eindstreep. Ook de unieke Enyaq Coupé Respectline trok de aandacht van het publiek als symbool van diversiteit, gelijke kansen, eerlijkheid en inclusie.

Klaus Zellmer, CEO van Škoda Auto: "Alle deelnemers verdienen onze welgemeende felicitaties met hun opmerkelijke prestaties. Het is altijd een emotioneel moment om samen met de fans de wielrenners voorbij te zien stuiven. En voor iedereen die van Škoda Auto houdt, is het een groot genoegen om te zien hoe meer dan 200 van onze auto's de teams, de medewerkers en de hulpverleners onderweg terzijde staan. Wij bij Škoda zijn al twintig jaar trouwe supporters van de Ronde van Frankrijk, en wij zijn trots op ons sterke partnerschap met de A.S.O. Wij voelen ons thuis op 's werelds beroemdste wielerwedstrijd – niet in de laatste plaats omdat ons bedrijf 128 jaar geleden begon als fietsenfabrikant. De gecamoufleerde nieuwe Superb Combi was voor ons een manier om deze bijzondere gelegenheid in stijl te vieren, in aanloop naar de wereldpremière van dit model komend najaar."

De nieuwe Superb Combi begeleidde de wielrenners naar de finish op de Champs-Élysées

Ter afronding van de 110e Tour de France begeleidden twee Superb Combi's van de vierde generatie het peloton naar de eindstreep op de beroemde Champs-Élysées. Ze waren gehuld in camouflagemateriaal dat speciaal voor deze gelegenheid werd ontworpen. Het onderliggende designconcept is geïnspireerd op een landkaart en geeft zo de avontuurlijke insteek van Škoda Auto en de essentie van de Ronde van Frankrijk weer. Het nieuwe model is veiliger en ruimer dan ooit. Het vormt dan ook het begin van een nieuw hoofdstuk in de lange traditie van de Superb. De Superb heeft een vermogen van 110 kW (150 pk) tot 195 kW (265 pk) en zal beschikbaar zijn in drie versies met benzinemotor, twee met dieselmotor, als plug-inhybride met een uitgebreid elektrisch rijbereik van ruim 100 kilometer en – in primeur – als mild hybrid. De grote première van de breakversie en de hatchbackversie van de Superb Combi volgt dit najaar.

20 jaar partnerschap tussen Škoda Auto en de Tour de France, met een focus op elektromobiliteit

Op 23 juli rondde het peloton, begeleid door volgwagens van Škoda, de 21e en laatste etappe van de Ronde van Frankrijk af. De wielrenners hadden dan 3.404 kilometer afgelegd. Voor het twintigste jaar op rij was Škoda Auto een van de officiële hoofdpartners en de voertuigleverancier. De 209 voertuigen stonden volledig in het teken van duurzaamheid: 207 ervan waren volledig elektrische of hybridemodellen. In lijn met dit thema leidde wedstrijddirecteur Christian Prudhomme het peloton voor het derde opeenvolgende jaar vanuit een volledig elektrische Enyaq.

Voor de dertiende keer trofeeën van het Škoda Design-team

Het Škoda Design-team stond traditiegetrouw in voor het ontwerp van de trofeeën voor de winnaars in het algemeen klassement en het puntenklassement. De kristallen trofeeën van 60 cm hoog en 4 kg zwaar werden vervaardigd door de onderneming Lasvit in Nový Bor. Het design van de trofeeën is elk jaar anders dankzij de verschillende glasslijptechnieken. De taps toelopende vorm verwijst naar de dynamiek van de wedstrijd: die begint met een breed peloton waaruit zich geleidelijk aan koplopers losmaken, tot uiteindelijk een enkele winnaar als eerste de eindstreep haalt.

Ook de Enyaq Coupé Respectline trekt de aandacht van het publiek

Naast de gecamoufleerde Superb Combi gaf Škoda Auto ook de unieke Enyaq Coupé Respectline een glansrol tijdens de Tour. Deze wagen benadrukt het belang van mensenrechten en respect voor mens en milieu. Het is een belichaming van de kernwaarden van Škoda Auto: aanvaarding, gelijke kansen, culturele diversiteit en wederzijds respect.

Na de Ronde van Frankrijk volgt de Tour de France Femmes avec ZWIFT

Na de Tour van dit jaar nemen vrouwelijke wielrenners het tegen elkaar op in de tweede editie van de Tour de France Femmes avec ZWIFT. Deze wedstrijd omvat acht etappes, beslaat een afstand van 956 kilometer en loopt op 30 juli ten einde in Pau. Ook hier werden de trofeeën voor de winnaars ontworpen door het Škoda Design-team.

S23-15N - Škoda Tour de France (4p).pdf

PDF - 612 Kb

Liana Picard

PR Manager Škoda Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be