World Bicycle Day 2020 en ŠKODA: Ook op twee wielen een traditie van uitmuntendheid

  • ŠKODA herdenkt zijn historische wortels ter gelegenheid van World Cycling Day
  • De huidige fietscollectie omvat in totaal 17 modellen, van kinderfietsen tot elektrische fietsen
  • ŠKODA is al 16 jaar lang de officiële hoofdsponsor en voertuigpartner van de Tour de France

ŠKODA’s productgamma bestaat niet enkel uit auto’s maar telt ook een brede waaier aan fietsen. Het succesverhaal van het bedrijf begon daar in 1895 mee, wat meer dan reden genoeg is om zijn historische wortels te herdenken op World Bicycle Day. Tot op heden behoudt de Tsjechische autobouwer, die dit jaar zijn 125ste verjaardag viert, een nauwe band met de fiets, en dat niet alleen door zijn langetermijnsponsoring van de Tour de France. ŠKODA’s huidige fietscollectie bestaat uit 17 modellen en gaat van kinderfietsen over klassieke stadsfietsen, hoogkwalitatieve mountainbikes en racefietsen tot elektrische fietsen. Een praktische plooifiets, die in de koffer van elk model van ŠKODA past, is een Simply Clever-oplossing die het gamma afrondt.

 

Op deze dag van de fiets herdenkt ŠKODA de oprichting van het bedrijf 125 jaar geleden. De twee oprichters Václav Laurin en Václav Klement hebben in 1895 de fundamenten gelegd voor het succesverhaal van het bedrijf toen ze hun fietsatelier oprichtten. Pas later gingen ze ook motorfietsen en automobielen bouwen. Dit is een van de redenen waarom de Tsjechische autobouwer ook vandaag nog nauw verbonden is met de fiets: het ondersteunt de Tour de France al 16 jaar lang als officiële hoofdpartner en voorziet de nodige voertuigen voor de organisatie en het management van de race en van talrijke wielerteams. Bovendien is ŠKODA als sponsor ook betrokken bij vele andere nationale en internationale wielerevenementen. Na de pauze in de rensport als gevolg van het coronavirus promoot de Tsjechische autobouwer nu gesprekken met wielerprofessionals via livestream als deel van de wereldwijde campagne #Ride2Unite, die als bedoeling heeft om fans te motiveren om betrokken te geraken bij de sport.

 

Door de geschiedenis van het bedrijf blijft ŠKODA zich zowel op fietsen als op automobiel ingenieurswerk concentreren. De constructeur heeft de voorbije jaren zijn fietscollectie gestaag uitgebreid en biedt nu het juiste model voor elke situatie. Het gamma bestaat vandaag uit 17 hoogkwalitatieve modellen, waaronder racefietsen, mountainbikes, kinderfietsen, stadsfietsen en moderne elektrische fietsen. Typische details van het merk, zoals kristalachtige elementen, groene en zilveren kleurtoetsen en het ŠKODA-logo met contouren, kenmerken het design.

 

Vier state-of-the-art mountainbikes met premium offroadkenmerken

Als jongste telgen van de huidige generatie elektrische fietsen ronden de elektrische mountainbikes EMTB FULL en EMTB het gamma langs boven af met de crossmodellen E-BIKE en E-BIKE LADY. De EMTB FULL is een volledig geveerde elektrische mountainbike, terwijl zijn zustermodel EMTB een hardtailversie is met een geveerde voorvork. Beide modellen gebruiken de krachtige Shimano-aandrijving STEPS E7000 en de hoogperformante downtubebatterij STEPS BT-E8010 met een opslagcapaciteit van 504 Wh.

 

Drie kleurrijke fietsen voor kinderen

Voor de jongste fietsers biedt ŠKODA de kinderfietsen KID 16, KID 20 en KID 24 met velgdiameters van 16 tot 24 duim. Alle modellen hebben een fris design dat een wit kader combineert met kristalmotieven, gele en groene kleuren en het ŠKODA-logo in zilver.

 

Twee hoogkwalitatieve straatfietsen met een ultralicht carbon frame

Als officiële partner van de Tour de France biedt ŠKODA daarnaast in zijn fietscollectie twee hoogkwalitatieve racefietsen aan met premium onderdelen. Ze hebben allebei lichtgewicht kaders en carbon vorken. Het topmodel ROAD ELITE, dat 7,9 kilo weegt, gebruikt ULTEGRA-R8000-onderdelen van Shimano en rijdt op tubeless-banden met velgen van DT Swiss. Het model ROAD weegt 9,6 kilo en is net zoals het topmodel beschikbaar in vier kaderformaten.

 

Drie robuuste mountainbikemodellen met superieure offroadeigenschappen

Fietsliefhebbers die zich liever naast het gebaande pad wagen vinden gegarandeerd de juiste partner in de mountainbikes MTB 29 FULL, MTB 29 en MTB LADY. De volledig geveerde MTB 29 FULL met carbon kader is de bestseller in het aanbod van ŠKODA. Onderdelen zoals de SRAM Eagle-versnellingsbak en DT Swiss-ophanging met 100 millimeter veerweg en instelbare demping dragen bij aan een opwindende offroad-fietservaring. De hardtailversie MTB 29 heeft een geveerde voorvork en net zoals zijn zustermodel is hij verkrijgbaar in drie kaderformaten. De MTB LADY is er in twee formaten en heeft een unieke vorm voor het kader. Het damesmodel heeft ook andere esthetische eigenschappen dan de twee andere mountainbikes.

 

Drie praktische stadsfietsen en een Simply Clever-plooifiets

ŠKODA’s stadfietsen combineren een retrolook die doet denken aan de vroege dagen van het bedrijf met ultramoderne fietstechnologie, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik. De VOITURETTE en CITY zijn in klassiek zwart gelakt, hebben een bruin zadel, bruine stuurgrepen en beige banden. De CITY LADY is crèmekleurig gelakt en heeft bruine banden. De zevenversnellingsbak en remmen komen van Shimano en zijn betrouwbaar en geschikt voor dagelijks gebruik. Het model VOITURETTE is uitgerust met een moderne riemaandrijving die de conventionele ketting vervangt voor een bijzonder comfortabele rijervaring.

 

De STRETCHGO belichaamt ŠKODA’s Simply Clever-claims: vooral automobilisten zullen deze praktische plooifiets op prijs weten te stellen, die netjes in de koffer past en zo de perfecte metgezel is voor de laatste kilometer. Hij heeft een 7-trapscassette van Shimano en biedt een comfortabele zitpositie en een goed overzicht in stedelijk verkeer.

 

ŠKODA-fietsen, originele accessoires en andere items met het merk zijn beschikbaar bij ŠKODA-verdelers.

 

S20-11N - World bicycle day (3p).pdf

PDF - 343 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Neem contact op met

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be