200709-Seventh-SKODA-Student-Car-is-called-SLAVIA.jpg
Delen:

Zevende ŠKODA Student Car heet SLAVIA

› De spiderversie van de SCALA gedenkt de oprichting van het bedrijf 125 jaar geleden, in 1895
› Václav Laurin en Václav Klement verkochten hun eerste fietsen onder de naam SLAVIA
› 31 studenten van de ŠKODA-vakschool leggen met hun afstudeerproject een brug tussen het heden en het verleden

SCALA wordt SLAVIA: de studenten van de ŠKODA-vakschool die bij het project betrokken waren gedenken met de naam van de zevende ŠKODA Student Car de oprichting van het huidige ŠKODA AUTO 125 jaar geleden. Václav Laurin en Václav Klement verkochten hun eerste gezamenlijk ontwikkelde fietsen onder de merknaam SLAVIA. Vandaag wordt deze naam gebruikt voor een Spiderversie van ŠKODA’s compacte model SCALA, dat voor het eerst dient als basis voor een ŠKODA Academy-project. Die projecten worden sinds 2014 jaarlijks georganiseerd. Het unieke model, dat door de stagiairs zelf is ontwikkeld en gemaakt, wordt over drie weken aan het publiek voorgesteld.


De zevende ŠKODA Student Car heet ŠKODA SLAVIA. De emotierijke spiderversie van de ŠKODA SCALA verwijst naar het begint van het merk ŠKODA. Om de 125ste verjaardag van de oprichting van het bedrijf luister bij te zetten gedenken de studenten van de ŠKODA Academy de geboorte van de Tsjechische constructeur met hun traditionele Student Ca-project. De twee oprichters van het merk, Václav Laurin en Václav Klement, begonnen destijds in 1895 met een fietsherstelatelier in Mladá Boleslav. Niet veel later begonnen ze hun eigen fietsen te ontwerpen en vanaf 1896 brachten ze die met succes op de markt onder de merknaam SLAVIA. De nieuwe Student Ca blaast op die manier nieuw leven in een legende uit de geschiedenis van het bedrijf.


De historische naam sluit perfect aan bij het idee van de studenten om met de moderne SCALA een reis door de geschiedenis te maken, naar de tijd toen auto’s nog een open dak hadden. Een klassieke spider is wild en onbeperkt. Door zo consistent open te zijn, gaat de ŠKODA SLAVIA tegen de conventies in en belichaamt hij ook het vrije denken en de zorgenvrije levenshouding van de jonge generatie. Met zijn dak verwijderd biedt de SLAVIA een bijzonder intensieve rijbeleving. Andere specifieke wijzigingen aan het koetswerk maken dat de Spider nog sportiever oogt dan de emotionele SCALA.


De traditie van ŠKODA Student Cars begon in 2014, toen studenten van de ŠKODA-beroepsschool in Mladá Boleslav de kans kregen om een spectaculaire conceptauto te bedenken, ontwikkelen en bouwen. Elk van deze conceptcars heeft sindsdien de creativiteit en toewijding aangetoond van ŠKODA’s opkomende talent. In het ŠKODA Storyboard staan portretten van vier studenten die bij vorige projecten betrokken waren, naast een overzicht van alle vorige ŠKODA Student Cars.


De huidige ŠKODA Academy is opgericht in 2013. Ze staat in voor de opleiding van afgestudeerden en jonge professionals, maar ook voor de doorlopende scholing van werknemers en managers. Na de ondertekening van het memorandum met de KOVO-vakbond voor de promotie van een beroepsopleiding in 2014 werden de klaslokalen van de ŠKODA-vakschool gemoderniseerd. Met steun van de KOVO-vakbond heeft ŠKODA AUTO de voorbije jaren meer dan 300 miljoen Tsjechische kroon geïnvesteerd om de opleiding en de uitrusting in de ŠKODA Academy te moderniseren.


Wist u dat…
…SLAVIA komt van de Slavische naam Slavia? Deze naam wordt gebruikt door verschillende gekende sportverenigingen in de Tsjechische Republiek, zoals de opnieuw bekroonde Tsjechische voetbalkampioen Slavia Praag. Aanvoerder Jan Bořil is een oud-student van de ŠKODA-vakschool.


…de oorspronkelijke betekenis van de term Slavia een allegorie is voor Slavisme in de Slavische mythologie? Ze duikt ook op in de vormen Slavia, Slavie of Slávie.


…Slavia een asteroide van de hoofdgordel is die op 18 mei 1972 werd ontdekt door de Tsjecho-Slovaakse astronoom Antonín Mrkos in het observatorium van Kleť nabij Český Krumlov (IAU code 046)?


…Slavia een beroemd kunstenaarscafé in jaren ’30-stijl is op de oever van de rivier Vltava in Praag?

S20-15N - SLAVIA (3p).pdf

PDF - 340 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
www.skoda.be

Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89