Zevende ŠKODA Student Concept Car krijgt vorm: studenten werken aan een Spider-variant van de ŠKODA SCALA

200320-Seventh-SKODA-Student-Concept-Car-1.jpg

 

  • Zevende Student Car zet de traditie voort en wordt in juni 2020 aan het publiek voorgesteld
  • De eerste schetsen van een open SCALA tonen de creativiteit en passie van de studenten
  • Stagiairs bezoeken ŠKODA Design-afdeling die wordt geleid door hoofddesigner Oliver Stefani

Het aftellen is begonnen voor de zevende ŠKODA-conceptcar voor studenten: 20 studenten van de ŠKODA Academy zijn dit jaar betrokken bij het ambitieuze project. Ze hebben besloten om een open Spider-versie van het nieuwe compacte model ŠKODA SCALA te ontwerpen en te bouwen. Tijdens een workshop op de ŠKODA Design-afdeling in Mladá Boleslav ontmoetten de deelnemers ŠKODA-hoofddesigner Oliver Stefani en zetten ze hun eerste ideeën samen met hem en zijn team op papier. De zevende Student Car die nog geen naam kreeg en die de studenten volgens het ontwerp gaan bouwen, wordt begin juni aan het publiek voorgesteld. Voor de zevende keer op rij onderstreept het praktijkproject het hoge opleidingsniveau op de ŠKODA-vakschool die meer dan 90 jaar geleden werd opgericht.

 

Sinds enkele maanden werken 20 stagiairs van de ŠKODA-vakschool met veel toewijding en creativiteit aan de zevende Student Concept Car, een Spider-versie van het nieuwe compacte model ŠKODA SCALA. Tijdens dit project krijgt het aanstormende talent de ondersteuning van ingenieurs en ervaren medewerkers op vlak van technische ontwikkeling, ontwerp en productie op het hoofdkwartier van ŠKODA in Mladá Boleslav.

 

De stagiairs zullen het nieuwe compacte model SCALA gebruiken, dat eind 2018 werd gelanceerd en een belangrijke rol speelt in het assortiment van de Tsjechische fabrikant. De studenten lieten weten de duidelijke lijnen en emotieve vormen van de auto in de Spider-versie nog meer tot uitdrukking te willen laten komen om de algehele dynamiek van het voertuig te benadrukken.

 

Het bezoek van de vakstudenten aan de ŠKODA Design-afdeling in Mladá Boleslav was een belangrijke stap op weg naar de officiële voorstelling van het unieke voertuig, dat nog geen naam heeft, in juni 2020. Tijdens het bezoek mochten ze over de schouder van hoofddesigner Oliver Stefani en zijn team meekijken naar hun dagelijkse handelingen en kregen ze de kans om de volgende Student Car zelf te tekenen met de steun van de experts. “Ondanks het toenemende gebruik van computers en simulaties, is tekenen nog steeds een essentieel onderdeel van het werk van auto-ontwerpers. Bij elke pennenstreek verandert een idee in iets echts. Een schets is de eerste van vele stappen op het lange en opwindende pad naar een nieuwe auto”, legt Oliver Stefani, hoofd van ŠKODA Design, uit.

 

Bij het maken van hun eerste concepten en schetsen ontvingen de studenten hulp en waardevolle tips van alle ŠKODA Design-medewerkers. Door hun enthousiasme en ontvankelijkheid wonnen ze de professionals voor zich. “Vanaf het begin toonden alle deelnemers veel enthousiasme en vastberadenheid. Hun schetsen zijn erg indrukwekkend, ik hou echt van het concept”, zegt Jiří Hadaščok, coördinator koetswerkdesign bij ŠKODA.

 

Het jaarlijkse ŠKODA Student Car-project toont de hoge kwaliteit van de opleiding aan de ŠKODA-vakschool in Mladá Boleslav, die al meer dan 90 jaar bestaat. Een conceptvoertuig ontwerpen en dat vervolgens met de hand bouwen is het hoogtepunt van alle stageplaatsen. “We zijn allemaal erg blij om deel uit te maken van dit project. Waar krijg je als student nog meer de kans om je eigen ideeën en visie in het ontwerpen van een auto te steken en die vervolgens zelf te bouwen? Het tekenen van onze eerste schetsen was erg leuk en we hebben veel geleerd van Oliver Stefani en zijn team”, zegt Vojtěch Špitálský.

 

Het bouwen van een ŠKODA Student Car is een traditie sinds 2014. Sindsdien hebben studenten van de ŠKODA-vakschool in Mladá Boleslav zelf een spectaculair conceptvoertuig kunnen plannen, ontwerpen en bouwen. Elk van deze conceptauto's toont de creativiteit en inzet van ŠKODA's jonge talent. Het ŠKODA Storyboard vertelt de verhalen van vier studenten die betrokken waren bij eerdere projecten, evenals een overzicht van alle eerdere ŠKODA Student Cars.

 

200319-Oliver-Stefani-Statement-Azubi (1).mp4

MP4 - 53 Mb

S20-08N - SKODA Azubi (3p).pdf

PDF - 339 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over ŠKODA Belgium

Press room ŠKODA Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.skoda.be. 

PROFIEL :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy
Contact

Industriepark Guldendelle Arthur De Coninckstraat 3 B-3070 Kortenberg

+32 2 233 79 89

www.skoda.be